Gebe olduğumuzu ne zaman söylemeliyiz?

Rhea Silvia

Kedisever
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2021
1.771
2.591
53
Hanımlar merhabalar ben henüz 7. Haftama yeni girdim hamileliğimde. Daha önce de bir düşük yaptım bu arada. Şimdilik eşim, arkadaşlarım ve kız kardeşlerim dışında kimseye söylemedim. ( herkese de demişim aslında🤣)
Konu şu; Aileler bilmiyor. Ben annemle de kayınvalidemle de paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Ama arkadaşlarım 3.aya kadar söyleme ne olur ne olmaz diyor. Beklemeli miyim gerçekten karar veremedim. Sizler ne zaman nasıl söylediniz ☺️

Idrar testinden sonra kan verip muayene olduktan sonra soylerim ben olsam. Asla duramam. Ne olur ne olmaz lafina ne gerek var? Boşu boşuna olumsuzu çağirmayin.
Daha önce düşük yaptım ya arkadaşlar herhalde onlar da aynı şey olursa benimle birlikte üzülmesinler diye temkinli yaklaşıyorlar ama ben de duramicam sanırım🙈

Daha önce düşük yaptım ya arkadaşlar herhalde onlar da aynı şey olursa benimle birlikte üzülmesinler diye temkinli yaklaşıyorlar ama ben de duramicam sanırım🙈
Sevinç de üzüntü de paylasilir. Soylemeseniz, düşük yapsanız, mutsuzlugunuzdan yine anlarlar. Yine soylersiniz yani. Bu sefer sadece mutsuzluk paylaşmak olur. Soyleyin mutluluklar pozitiflikler yayılsın etrafa.

Sevinç de üzüntü de paylasilir. Soylemeseniz, düşük yapsanız, mutsuzlugunuzdan yine anlarlar. Yine soylersiniz yani. Bu sefer sadece mutsuzluk paylaşmak olur. Soyleyin mutluluklar pozitiflikler yayılsın etrafa.
Doğru söylüyorsunuz bence de söylemeliyim 🥰🥰

Hanımlar merhabalar ben henüz 7. Haftama yeni girdim hamileliğimde. Daha önce de bir düşük yaptım bu arada. Şimdilik eşim, arkadaşlarım ve kız kardeşlerim dışında kimseye söylemedim. ( herkese de demişim aslında🤣)
Konu şu; Aileler bilmiyor. Ben annemle de kayınvalidemle de paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Ama arkadaşlarım 3.aya kadar söyleme ne olur ne olmaz diyor. Beklemeli miyim gerçekten karar veremedim. Sizler ne zaman nasıl söylediniz ☺️
Aynı haftadayız öncesinde 2 düşüğüm var kaynanamla beraber otururken kaynanam herkese söylerdi tüm türkiye duyardı gözümüm içine baka baka ' çocuk varda düşecek' derdi. Kendi kızını benden bile 4 ay boyunca sakladı . Kendi evime çıktım bende şimdi sadece kendi aileme söyledim kaynanama da 4 ay sonra söylicem eşimde öyle istiyor

Kalp atışı duyulduysa ailelerle paylaşılabilir bence 3 ay beklenir mi çatlar insan

Doktorumuz 20. Haftayı bekleyin biz neler görüyoruz sakın acele etmeyin demişti... Nitekim biz de hem çevreye hem ailelere geç söyledik yani en azından 3 aylıktı annem öğrendiğinde. Ama zümrem 5-6 aylıkken öğrendi.

7 hafta çoook çook erken beklemenizi öneririm.

Aynı haftadayız öncesinde 2 düşüğüm var kaynanamla beraber otururken kaynanam herkese söylerdi tüm türkiye duyardı gözümüm içine baka baka ' çocuk varda düşecek' derdi. Kendi kızını benden bile 4 ay boyunca sakladı . Kendi evime çıktım bende şimdi sadece kendi aileme söyledim kaynanama da 4 ay sonra söylicem eşimde öyle istiyor
Bi de o var ya benim kayınvalidem de söyler herkese 5 tane görümcem var aynı gün öğrenmiş olur hepsi 🤦🏼‍♀️

Kalp atışı duyulduysa ailelerle paylaşılabilir bence 3 ay beklenir mi çatlar insan
Sanırım sadece kendi anneme söyleyeceğim ya kayınvalidemi düşündüm de tamam çok istiyorum onunla da paylaşmayı ama herkese söyler kesin 🤦🏼‍♀️ 5 görümce 2 elti var erkenden bilsinler istemiyorum aslında

Doktorumuz 20. Haftayı bekleyin biz neler görüyoruz sakın acele etmeyin demişti... Nitekim biz de hem çevreye hem ailelere geç söyledik yani en azından 3 aylıktı annem öğrendiğinde. Ama zümrem 5-6 aylıkken öğrendi.

7 hafta çoook çook erken beklemenizi öneririm.
Yaa doğru aslında önceki gebeliğimden de biliyorum erken söylemenin sıkıntılarını. Eşimin görüşmediği kardeşi bile aylar sonra karnın niye büyümüyo demişti hamile olduğumu öğrenmiş ama düşüğü bilmiyomuş bi de ona anlatmıştım. Hastalıklı zannetmişlerdi beni o dönem çok anormal bir durummuş gibi. 😔

Ben arkadaşlarımdan fikir ve öneri almak için aöyledim aslında ilk onlarla paylaşmamın nedeni buydu. Ailelerle de paylaşmayı çok istiyorum ama bekle diyorlar🤷🏼‍♀️
Hiç kimse annemden önce hamileliğimi öğrenmeyi haketmiyor hele arkadaşlarım dur 3 ay söyleme felan dicekler anneme hemde öyle mi
Birde Allah korusun düşük yapmış olsanız yine mi haberleri olmayacak ki ne olur ne olmaz diye söylemiyorum diyorsunuz
Ilk anneme ve kayinvaldeye söyledim ve çok yakın 3 arkadaşa sonra doğuma kadar kimseye bisey demedim büyüyünce 7 Ayda anlaşılınca anladı herkes

Hiç kimse annemden önce hamileliğimi öğrenmeyi haketmiyor hele arkadaşlarım dur 3 ay söyleme felan dicekler anneme hemde öyle mi
Birde Allah korusun düşük yapmış olsanız yine mi haberleri olmayacak ki ne olur ne olmaz diye söylemiyorum diyorsunuz
Ilk anneme ve kayinvaldeye söyledim ve çok yakın 3 arkadaşa sonra doğuma kadar kimseye bisey demedim büyüyünce 7 Ayda anlaşılınca anladı herkes
Ben de en yakın 3 arkadaşıma söyledim zaten. :) Annem çok duygusal bir kadındır. düşük tehlikem yok çok şükür şu ana kadar. ama olursa tekrar çok çok üzülür. Düşük yaparsam Allan korusun tabi annemin bu gebelikten hiç haberi olmamış olur söylemem yani.

Konu şu; Aileler bilmiyor. Ben annemle de kayınvalidemle de paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Ama arkadaşlarım 3.aya kadar söyleme ne olur ne olmaz diyor. Beklemeli miyim gerçekten karar veremedim. Sizler ne zaman nasıl söyledini

Bence kesinlikle söyleme hatta arkadaşlarına bile söylemesen iyi olurdu. 2 kez düşük yaptım çok bilmişler oluyo etrafınızda bu daha canınızı sıkıyo eşimle söz verdik bi daha söylemicez uzun süre diye. Herkes çok biliyo çok konuşuyo bu zamanda boşver biraz daha bekle kendin tadını çıkar herkes zamanı gelince öğrenir

Back
X