• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe oldugunu bilmeden apandisit ameliyati olmak

Pink59

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2019
70
31
3
30
Merhaba arkadaslar. 13 gün önce şiddetli karin ağrısı kusma sikayetleriyle acile başvurdum. Gebelik testi yapıldı negatif çıktı bunun üzerine röntgen çekildi ağrı kesici verildi bisey yok diyip eve gonderildim. Ertesi gün başka hastaneye gittim gebelik olmadığı icin tomografiye rontgene alindim ve apandisit denilip hemen ameliyat ettiler. Adet gecikmesi üzerine test tuttum ameliyatın üstünden 12 geçti gebe olduğumu öğrendim. Daha çok yeni dedi doktor o yuzden o zaman testte gözükmemiştir sagliksizsa bebek düşer dedi Simdi tek korkum bir zarar sıkıntı yasar mi bebeğim. Bu tarz bi durumla karşılaşan arkadaşlar varsa lütfen bilgilendirir misiniz beni

Canım geçmiş olsun öncelikle. Gebelik yaşamadım ama apandisit ameliyatı oldum iki sene önce. Bu konuda belki faydam olmaz ama ameliyat sonrasıyla ilgili akşına bişi takılırsa yardımcı olmak isterim. Elimden sadece bu gelir. Rabbim şifa versin, bebeğine de sana da zararı olmaz inşallah

Canım geçmiş olsun öncelikle. Gebelik yaşamadım ama apandisit ameliyatı oldum iki sene önce. Bu konuda belki faydam olmaz ama ameliyat sonrasıyla ilgili akşına bişi takılırsa yardımcı olmak isterim. Elimden sadece bu gelir. Rabbim şifa versin, bebeğine de sana da zararı olmaz inşallah
Çok tesekkur ederim canım ne yapacagimi pek bilmiyorum galiba allaha dua etmekten başka bi carem yok

Çok tesekkur ederim canım ne yapacagimi pek bilmiyorum galiba allaha dua etmekten başka bi carem yok
Ameliyatı yapan doktoruna da danış bence. Rabbim izin verir sağlığıyla büyürse dikişler konusunda belki bişi yapması gerekir. Benimkiler dörtayda anca iyileşmişti.

Ameliyatı yapan doktoruna da danış bence. Rabbim izin verir sağlığıyla büyürse dikişler konusunda belki bişi yapması gerekir. Benimkiler dörtayda anca iyileşmişti.
Gizli dikiş dediler şuan dikislerim yok ama onca narkoz ilaclari tomografi filan daha kese gözükmüyor ama iste insan yine de korkuyor

Merhaba arkadaslar. 13 gün önce şiddetli karin ağrısı kusma sikayetleriyle acile başvurdum. Gebelik testi yapıldı negatif çıktı bunun üzerine röntgen çekildi ağrı kesici verildi bisey yok diyip eve gonderildim. Ertesi gün başka hastaneye gittim gebelik olmadığı icin tomografiye rontgene alindim ve apandisit denilip hemen ameliyat ettiler. Adet gecikmesi üzerine test tuttum ameliyatın üstünden 12 geçti gebe olduğumu öğrendim. Daha çok yeni dedi doktor o yuzden o zaman testte gözükmemiştir sagliksizsa bebek düşer dedi Simdi tek korkum bir zarar sıkıntı yasar mi bebeğim. Bu tarz bi durumla karşılaşan arkadaşlar varsa lütfen bilgilendirir misiniz beni
Bu tarz bilinmeyen ilaç ultrason merg ve rontgen gibi durumlarda gebelik bilinmiyorsa ya hep ya hiiç kuralı geçerlidir zarar görmüşse düşer ama düşmezse zarar görmemiş bir hastalık veya özür beklenmez.Insallah sağlıkla ilerler gebeliğiniz

Bu tarz bilinmeyen ilaç ultrason merg ve rontgen gibi durumlarda gebelik bilinmiyorsa ya hep ya hiiç kuralı geçerlidir zarar görmüşse düşer ama düşmezse zarar görmemiş bir hastalık veya özür beklenmez.Insallah sağlıkla ilerler gebeliğiniz
Çok tesekkur ederim ne güzel yazdiniz inşallah dediğiniz gibi olur

Canim benim teyzemde hamileyken apandisti patlamisti ameliyat olmustu ama röntgen filan cekinmis miydi bilmiyorum. Bebek büyüktü hatta . Insallah bebisede birsey olmamistir. Daha kese bile yokmus biz guzel dusunelim olmamistir diyelim ;)

Literatür embriyo döneminde alınan xray ışınları, radyasyonun embriyoda kalıcı hasar oluşturabildiğini söylüyor.
Ameliyatta kullanılan anesteziklerin bile bazıları bebekte soruna neden olabiliyor. Bir şey olmamış da olabilir, olmuş da olabilir. Biraz daha büyümeden anlaşılması zor şu an için.
Artık bunlar olduğuna göre ve şu an için birşey anlaşılamayacağına göre şimdiden dertlenmeyi doğru bulmuyorum şahsen. Stres de bebeği etkiliyor çünkü.

Literatür embriyo döneminde alınan xray ışınları, radyasyonun embriyoda kalıcı hasar oluşturabildiğini söylüyor.
Ameliyatta kullanılan anesteziklerin bile bazıları bebekte soruna neden olabiliyor. Bir şey olmamış da olabilir, olmuş da olabilir. Biraz daha büyümeden anlaşılması zor şu an için.
Artık bunlar olduğuna göre ve şu an için birşey anlaşılamayacağına göre şimdiden dertlenmeyi doğru bulmuyorum şahsen. Stres de bebeği etkiliyor çünkü.
Gebelikte ya hep ya hiç kuralı ilk 4 haftaya kadar geçerlidir sizin bahsettiğiniz 4 hafta sonrası oluşan embriyo üzerine etkidir konu sahibinin durumu henüz ilk 4 hafta geçmemiş zarar gören embrio direk düşükle sonuçlanır tutunamaz kural bu...Tutunmuş ise yani 4 haftayı atlatır ise hep kuralı geçerlidir hiç bir zarar gormediginin kanıtıdır

Gebelikte ya hep ya hiç kuralı ilk 4 haftaya kadar geçerlidir sizin bahsettiğiniz 4 hafta sonrası oluşan embriyo üzerine etkidir konu sahibinin durumu henüz ilk 4 hafta geçmemiş zarar gören embrio direk düşükle sonuçlanır tutunamaz kural bu...Tutunmuş ise yani 4 haftayı atlatır ise hep kuralı geçerlidir hiç bir zarar gormediginin kanıtıdır
Döllenme oluştuğu anda embriyo denir zaten bunun ilk 4 haftası yoktur. Yumurta döllendiği an oluşan ovaryum sperm kompleksine embriyo denir. Embriyo daha sonra uterusa gelir biraz gezinir ve tutunur.
Her tutunamayan embriyo için sağlıksız bebek olacaktı diyemeyebiliriz. Anneye bağlı başka sorunlardan dolayı tutunamamış olabilir. Başka bir kadının rahmine alındığında taşıyıcı annelik gibi sağlıklı bir birey doğabilir. Her tutunan embriyo içinde sağlıklıdır diyemeyiz. X ışınlarının genetik değişime neden olabildiği biliniyor. Üstelik sadece tek hücreyken etkilenirse yada diyelim 8 hücreyle etkilendi bu baya etkili oluyor. Ayrıca dna uzun bir çift sarmal olduğu için nerde defekt oluştuğunu tespit etmek şu aşamada çok zor olur.

Canım merak etme hiçbirşey olmaz.
Yahu daha kese bile oluşmamış.
Hamileyken ameliyat olan birsürü tanıdığım var.
Ya hep ya hiç kuralı vardır.
Etkilendiyse düşer zaten.
Etkilenmediyse sağlıkla devam eder gelişimine.
Bende antidepresan kullanırken hamile kaldım hatta yüksek doz.
20günlüktü öğrendiğimde, doktorum etkilenseydi düşerdi dedi.
İçin rahat olsun.

Kuzenim göğsünden kitle aldırdı genel anesteziyle, ameliyattan 1 hafta sonra 7 haftalık hamile olduğunu öğrendi. Şimdi 2 yaşında tatlılar tatlısı bir kızımız var :KK200:

benim tanıdığımda oldu sağlıklı çocuğu var şimdi, o zaman dr sordular sağlıksız olursa düşer demişti sanırım bi de henüz oluşma aşamasında olduğundan ya hep ya hiç politikası demişti yani sağlıksızsa zaten düşecek eğer etkilenmediyse gebelik devam edecek

Benim eğitimim de kısmen bu alanda olduğu için, sana kısaca bilgi vereyim, zararlı ve sağlıklı maddeler embriyo döneminde geçer diye biliyorum. Yani 3. haftadan daha erkense büyük ihtimal bir sorun yok diyorum, kitaplarımdaki bilgiye dayanarak.

Ya simdi şöyle birşey oldu doktor bana döllenmenin tamda ameliyat zamanı olabilcegni söylüyor yani hatta tomografide genel cerrah doktoru sağ yumurtalığın yaninda sıvı dan bahsetti ve rahim duvarın bayağı kalınlaşmış dedi adetin yakin dedi bana bunlar tomo çekilince denildi bana dert etmiyorum ama bilgilenmek te istiyorum

Ya simdi şöyle birşey oldu doktor bana döllenmenin tamda ameliyat zamanı olabilcegni söylüyor yani hatta tomografide genel cerrah doktoru sağ yumurtalığın yaninda sıvı dan bahsetti ve rahim duvarın bayağı kalınlaşmış dedi adetin yakin dedi bana bunlar tomo çekilince denildi bana dert etmiyorum ama bilgilenmek te istiyorum
Kaç haftalık gebesin belli mi ameliyat olurken kaç haftalıktı ?

Back
X