Gebe oldugunu bilmeden apandisit ameliyati olmak

Sonuçta hamile olduğunu bilsen bile ameliyat olmak zorundaydın. Burda yapabileceğin bir şey yok maalesef.İnş zarar görmemiştir

Kullanmışsınız ve sağlıklı! Ayrıca raporda TESPIT EDILEMEYECEGI bildirilmiş ve buna rağmen hak verdiğiniz kişi ille zarar vermiştir diyen arkadaş mı? Ilginç....Yazın o halde googleye gebelikte ya hep ya hiç oturun okuyun 4 haftası dolmayan gebelikte zarar yoktur kullanılan ilaç alkol mrg ultrason röntgen zaten agir bir etkileşim olmuşsa ya hiç kuralı geçerlidir iddia ediyorum bebek tutunamaz..Genetik veya diğer türlü hastalıklar anne adayı hiç ilaç kullanmasa çok dikkatli hamilelikte geçirse zaten genetiğe dayalı bebekte risk faktörü vardır
Bi an telefon ekranindan cikip bogazimi sıkacaksin sandim. Hamilesin bu kadar gerginlik iyi degil, sakinles biraz.
Bence sen yorumu tekrar oku. Kendisi zarar verir diye net bir sey yazmamis. Tam tersi sen cok net cumlelerle bir sey olmayacagini belirtmissin.

Ablam da senin gibi hamile olduğunu bilmeden ameliyat oldu. Çok şükür sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. Icini ferah tut.

Bi an telefon ekranindan cikip bogazimi sıkacaksin sandim. Hamilesin bu kadar gerginlik iyi degil, sakinles biraz.
Bence sen yorumu tekrar oku. Kendisi zarar verir diye net bir sey yazmamis. Tam tersi sen cok net cumlelerle bir sey olmayacagini belirtmissin.
Estağfirullah arkadaşım vurgulamak istediğim kelimeleri anlamanız için ünlem ve büyük harfle belirttim ben kesinliğini tıbbi literatürün açıkladığı şekilde yapıyorum arkadaşsa literatür de diyerek konu sahibine 2 yol gösteriyor gebeliği sonlandirmaktan bile bahsediyor bakın sizdede doktorunuz önlem alınması için test veya tahlile yönlendirmiş yönlendirdiği yerdeki prof bile bunun tespit edilemeyeceğini açıklamış konu su henuz kalp atisi alınmamış dollenme aşamasında olan gebelik durumunda ilk 4 hafta yani ilk mens görülmeden içilen ilaç çekilen röntgen zarar verirse 4 hafta ötesine zaten gitmiyor gelişmiyor gebelik kendiliğinden sonlanıyor bu tıbben bu ötesi berisi yok hala arkadaş diyorki belli olmaz vs arkadaş gebelikte kemoterapi gören kortizon kullanan gebelerin olduğundan bi haber sanırım...Konu sahibi arkadaşı bilmediği bir konuda germek doğru bir davranismi? Sizin başınıza gelmiş kendi doktorunuz sizi 9 ay boyunca ne hale sokmuş çok şükürki sağlıklı evladıniz dünyaya gelmis peki sizin doktorunuzun buna hakkı varmıydı be güzel arkadaşım? Tıpta bir kural var oncesi sonrası bu Dünya geneli bir kural..Sevgiler

Cevap veren bir prof emin olun sizin doktorunuzda geçerli bilgiyi vermiştir kalp sesi duyulmamış kese oluşmamış eğer gebeliğiniz sağlıklı devam ederse lütfen psikolojinizi bozmayın stres daha kötü unutmayın
Baska bir doktorun yazdığı seyi kendiniz söylüyomuş gibi niye paylaşım yapıyorsunuz. Belki doktor bile degil kimligini kullanıyo adamın. Adamin verdigi cevaba bak. Biliyomus icine girip gormus gibi kesin konusmus. Hicbir doktor bunu yapmaz. Yaparsa is mahkemeye kadar tasınır. O cocuk engelli dogdugunda aile sen bize boyle olacagini soyleseydin aldirirdik derler. Al sana milyonlarca lira tazminat davası.

Baska bir doktorun yazdığı seyi kendiniz söylüyomuş gibi niye paylaşım yapıyorsunuz. Belki doktor bile degil kimligini kullanıyo adamın. Adamin verdigi cevaba bak. Biliyomus icine girip gormus gibi kesin konusmus. Hicbir doktor bunu yapmaz. Yaparsa is mahkemeye kadar tasınır. O cocuk engelli dogdugunda aile sen bize boyle olacagini soyleseydin aldirirdik derler. Al sana milyonlarca lira tazminat davası.
Arkadaşım o doktor beyin yanında 8 ay kadar hemsirelik yaptim emin olmadığım seyi zaten paylaşmam.O çocuk 11 ve 14 haftada NIPT genetik testi yapılır çocuğun cinsiyetine ve olabilecek hastalıklara tarama yapılır bu teste göre aileye kararı sorulur keza bu konu sahibi 11 ve 14 haftada norm taramaları zaten yaptıracak onlarda sonuç değil tarama testleri NIPT neredeyse %98 kesin sonuç veren bir genetik tarama doktor zaten bu aşamada bu teklifi yapar üstünden mesuliyeti atar ilaç içme ile değil bir çok nedenden dolayı başta genetik olmak üzere sağlıksız bebek Dünyaya gelebiliyor bu hiç ilaç alkol sigara röntgen vs görmeyen gebeliklerde bile sağlıksız bebek doğabiliyor bunun mahkemeye taşınması diye birşey söz konusu olamaz doktorların hepsinin internette girip gerek sesli gerek yazılı açıklamalarını konu ile ilgili dinler bilgi sahibi olunabilir.

En kesin cevap konu sahibi açıp doktor hanımın videolu sesli açıklamasını dinleyebilir 4 haftaya kadar ya hep ya hiç kanunu geçerlidir ayrıca tehlike arz eden 8..15 hafta yani bebeğin organ gelişimi dönemidir o dönemde risk oluşabilir yinede illaki röntgen çekilmesi gerekiyorsa gerekli önlemler alınıyor çelik yelek vs batın karın bölgesi korunur dış kafa kol bacak röntgeni çekilebilir hiç kafamdan konuşmuyorum yazdıkların tıbbi açıklama ilerde çocukta taramalar zaten yapılıyor buna rağmen Allah korusun sağlık konusunda kimse garanti veremez Allah bilir Allahım herkese evladını sağlıkla kucaklamayi nasip eylesin...paylaştığım videoyu izlerseniz konu hakkında gerekli bilgi mevcut saygı ve sevgiler..

Eklentiler

• 20191119_161014.webp
    20191119_161014.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 48
Merhaba arkadaslar. 13 gün önce şiddetli karin ağrısı kusma sikayetleriyle acile başvurdum. Gebelik testi yapıldı negatif çıktı bunun üzerine röntgen çekildi ağrı kesici verildi bisey yok diyip eve gonderildim. Ertesi gün başka hastaneye gittim gebelik olmadığı icin tomografiye rontgene alindim ve apandisit denilip hemen ameliyat ettiler. Adet gecikmesi üzerine test tuttum ameliyatın üstünden 12 geçti gebe olduğumu öğrendim. Daha çok yeni dedi doktor o yuzden o zaman testte gözükmemiştir sagliksizsa bebek düşer dedi Simdi tek korkum bir zarar sıkıntı yasar mi bebeğim. Bu tarz bi durumla karşılaşan arkadaşlar varsa lütfen bilgilendirir misiniz beni
öncelikle hiç merak etme bende kulak zarı ameliyatı geçirdim ameliyat olmadan önce 2 kutu antibiyotik bitirdim hemde en babasından sonra emar çekildim üstüne ameliyat oldum 4 saat sürdü ameliyattan sonra 2 kutu daha antibiyotik verdiler sonra kontrole gittiğimde enfeksiyon kapmış dikişler diye gittim 1 kutu daha verdiler bu arada ağrı kesici de kullanıyorum tabi. daha dikişlerimi aldırmadan adet gecikmesi oldu bi kan tahjlili vereyim dedim ama tamamen dalgasına olmaz zaten hamilelik dünyanın ilacını içtim dedim ama sonuç 330 beta hcg sonucu hemen kadın doğuma gittim ilk oluşumda zararı olmaz ilacın dediler ve ameliyatın şuan 5 aylığız maşallahı var merak etme

öncelikle hiç merak etme bende kulak zarı ameliyatı geçirdim ameliyat olmadan önce 2 kutu antibiyotik bitirdim hemde en babasından sonra emar çekildim üstüne ameliyat oldum 4 saat sürdü ameliyattan sonra 2 kutu daha antibiyotik verdiler sonra kontrole gittiğimde enfeksiyon kapmış dikişler diye gittim 1 kutu daha verdiler bu arada ağrı kesici de kullanıyorum tabi. daha dikişlerimi aldırmadan adet gecikmesi oldu bi kan tahjlili vereyim dedim ama tamamen dalgasına olmaz zaten hamilelik dünyanın ilacını içtim dedim ama sonuç 330 beta hcg sonucu hemen kadın doğuma gittim ilk oluşumda zararı olmaz ilacın dediler ve ameliyatın şuan 5 aylığız maşallahı var merak etme
Çok geçmiş olsun canım sana da biraz düşündürüyor insani ama seninde durumun hemen hemen benimle ayni inşallah sağlıklı gebelik geçirir doğumdan sonra da mutlaka yazisalim 😊

Ben de @tintinn in yazdigi sekilde oldugunu dusunuyorum. Adet gecikmem olmadan agir antibiyotik kullanimim olmustu. Kadin dogum uzmanim beni istanbul universitesi cerrahpasa tip fakultesi bunyesindeki genetik ve teratoloji araştırma ve uygulama merkezi (getam).'ne yonlendirdi. Merkezin basindaki profesorle raporumuzu almaya gittigimizde gorusmustuk. Kendisi de bebekte antibiyotik kullanimi sebebiyle herhangi bir sekel olup olmadiginin kesin olarak bilinemeyecegini soylemisti. Cok sukur bebegim dogdu saglikli su an ama dogana kadar neler cektim anlatamam.
Konu sahibi siz de lutfen bir basvurun Getam'a. Belki icinizi rahatlatacak bir sonuc alirsiniz.
Insallah saglikli bir bebeginiz olur.
Cok tesekkur ederim. Bunun belli bir zamanı var midir hani bebem belirli bir hafta geldiginde gitmek gibi birşey

Cok tesekkur ederim. Bunun belli bir zamanı var midir hani bebem belirli bir hafta geldiginde gitmek gibi birşey
Yok yok hayir direkt internetten randevu aliyorsunuz, giderken esinizin de olmasi lazim yaninizda. Kulladiginiz ilaclar varsa prospektuslerini bulundurun. Cok yardimci oluyor calisanlar. Icimden bir ses bebeginizin saglikli oldugunu soyluyor. Ben de cok zor zamanlar gecirdim sizi anliyorum ama icinizi ferah tutun lutfen. "Cok cok buyuk ihtimalle" bir sorun varsa gebelik kendiliginden sonlanir zaten.
Sevgiler...

Merhaba arkadaslar. 13 gün önce şiddetli karin ağrısı kusma sikayetleriyle acile başvurdum. Gebelik testi yapıldı negatif çıktı bunun üzerine röntgen çekildi ağrı kesici verildi bisey yok diyip eve gonderildim. Ertesi gün başka hastaneye gittim gebelik olmadığı icin tomografiye rontgene alindim ve apandisit denilip hemen ameliyat ettiler. Adet gecikmesi üzerine test tuttum ameliyatın üstünden 12 geçti gebe olduğumu öğrendim. Daha çok yeni dedi doktor o yuzden o zaman testte gözükmemiştir sagliksizsa bebek düşer dedi Simdi tek korkum bir zarar sıkıntı yasar mi bebeğim. Bu tarz bi durumla karşılaşan arkadaşlar varsa lütfen bilgilendirir misiniz beni

Merhabalar ,öncelikle çok geçmiş olsun.Daha 2 ay önce arkadaşımın eşi (cerrah )görüştük.Local olarak ufak bir operasyon olmam gerektiğini hamile olabileceğimi söyledim.Cerrah doktor "Biz hamilelikte apandisit operasyonu bile yapıyoruz " dedi.Merak etme sıkıntı yaşamazsınız ,başka türlü ameliyatlarda yapılıyor demişti.Bu konuşmanın ardından sizin yazınıza denk geldim söylemek istedim.Ayrica kendim de veteriner hekimim ve hamilelik asaman da çok röntgen cekmisligim oldu.Doktorum da 4 insan dozu alabilirsiniz ,bebekte herhangi bir sikinti olmaz demisti.Cok şükür gayet sağlıklı bir kızım var 😊Ancak tomografi için herhangi bir bilgim yok 🙄 Tekrardan çok geçmiş olsun 🙏

Merhabalar ,öncelikle çok geçmiş olsun.Daha 2 ay önce arkadaşımın eşi (cerrah )görüştük.Local olarak ufak bir operasyon olmam gerektiğini hamile olabileceğimi söyledim.Cerrah doktor "Biz hamilelikte apandisit operasyonu bile yapıyoruz " dedi.Merak etme sıkıntı yaşamazsınız ,başka türlü ameliyatlarda yapılıyor demişti.Bu konuşmanın ardından sizin yazınıza denk geldim söylemek istedim.Ayrica kendim de veteriner hekimim ve hamilelik asaman da çok röntgen cekmisligim oldu.Doktorum da 4 insan dozu alabilirsiniz ,bebekte herhangi bir sikinti olmaz demisti.Cok şükür gayet sağlıklı bir kızım var 😊Ancak tomografi için herhangi bir bilgim yok 🙄 Tekrardan çok geçmiş olsun 🙏
Değerli bilgileriniz için çok tesekkur ederim 😊

Merhaba canım ç
bende benzer bir durumdayım 9 aylık bir kızım var dogidman sonra iki haftada bir adet görmeye başladım bı sefer sprelim kaydı 1 ay adet olmadım ve kimyasal gebelik gecirmisim onun sokundan yeni çıkmışken şuan yine iki haftayı geçti adet olmuyorum bir kaç gün önce kahverengi lekelenme oldu devami gelmedi bacak bel ağrım var ve sürekli adet olcak gibi hissediyorum beyaz akıntım var uzun lafın kısası ben ya psikojikmen yada gerçekten hamileyim dünde kovid 19 testi yaptım dolduğu için doktora belirttiğim halde ısrarla röntgen cekmemi istedi kan tahlili yaptık sınırda çıktı olabilirde olmayabilir de dedi ama ilişki olalı hemen hemen 10 gün oldu zaten çıkmasını beklemiyordum şimdi ben saadete geleyim akciğer röntgeni çektim eğer hamileysem bı zararı olur mu yatamiyorim vicdan azabindan

Back
X