• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe oldugunu bilmeden apandisit ameliyati olmak

Gebelikte ya hep ya hiç kuralı ilk 4 haftaya kadar geçerlidir sizin bahsettiğiniz 4 hafta sonrası oluşan embriyo üzerine etkidir konu sahibinin durumu henüz ilk 4 hafta geçmemiş zarar gören embrio direk düşükle sonuçlanır tutunamaz kural bu...Tutunmuş ise yani 4 haftayı atlatır ise hep kuralı geçerlidir hiç bir zarar gormediginin kanıtıdır
Ben de tintinn tintinn in yazdigi sekilde oldugunu dusunuyorum. Adet gecikmem olmadan agir antibiyotik kullanimim olmustu. Kadin dogum uzmanim beni istanbul universitesi cerrahpasa tip fakultesi bunyesindeki genetik ve teratoloji araştırma ve uygulama merkezi (getam).'ne yonlendirdi. Merkezin basindaki profesorle raporumuzu almaya gittigimizde gorusmustuk. Kendisi de bebekte antibiyotik kullanimi sebebiyle herhangi bir sekel olup olmadiginin kesin olarak bilinemeyecegini soylemisti. Cok sukur bebegim dogdu saglikli su an ama dogana kadar neler cektim anlatamam.
Konu sahibi siz de lutfen bir basvurun Getam'a. Belki icinizi rahatlatacak bir sonuc alirsiniz.
Insallah saglikli bir bebeginiz olur.

Ben de tintinn tintinn in yazdigi sekilde oldugunu dusunuyorum. Adet gecikmem olmadan agir antibiyotik kullanimim olmustu. Kadin dogum uzmanim beni istanbul universitesi cerrahpasa tip fakultesi bunyesindeki genetik ve teratoloji araştırma ve uygulama merkezi (getam).'ne yonlendirdi. Merkezin basindaki profesorle raporumuzu almaya gittigimizde gorusmustuk. Kendisi de bebekte antibiyotik kullanimi sebebiyle herhangi bir sekel olup olmadiginin kesin olarak bilinemeyecegini soylemisti. Cok sukur bebegim dogdu saglikli su an ama dogana kadar neler cektim anlatamam.
Konu sahibi siz de lutfen bir basvurun Getam'a. Belki icinizi rahatlatacak bir sonuc alirsiniz.
Insallah saglikli bir bebeginiz olur.
Kullanmışsınız ve sağlıklı! Ayrıca raporda TESPIT EDILEMEYECEGI bildirilmiş ve buna rağmen hak verdiğiniz kişi ille zarar vermiştir diyen arkadaş mı? Ilginç....Yazın o halde googleye gebelikte ya hep ya hiç oturun okuyun 4 haftası dolmayan gebelikte zarar yoktur kullanılan ilaç alkol mrg ultrason röntgen zaten agir bir etkileşim olmuşsa ya hiç kuralı geçerlidir iddia ediyorum bebek tutunamaz..Genetik veya diğer türlü hastalıklar anne adayı hiç ilaç kullanmasa çok dikkatli hamilelikte geçirse zaten genetiğe dayalı bebekte risk faktörü vardır

Ya simdi şöyle birşey oldu doktor bana döllenmenin tamda ameliyat zamanı olabilcegni söylüyor yani hatta tomografide genel cerrah doktoru sağ yumurtalığın yaninda sıvı dan bahsetti ve rahim duvarın bayağı kalınlaşmış dedi adetin yakin dedi bana bunlar tomo çekilince denildi bana dert etmiyorum ama bilgilenmek te istiyorum
Sizin durumunuzda 2 handikap var. İlki döllenmenin ne zaman olduğunu bilmemek. Ve kesin olarak söylemek çok zor. Spermlerin 3 güne kadar canlılıklarını da koruyabildiklerini düşünürsek tahminler bir hafta içerisinde yapılabilir.
İkincisi ise bu radyasyonun embriyo üzerine etki edip etmediği. Bunu eğer anatomik bozukluk olmazsa anne karnında anlamak çok zor. Bir etkisi olmamış da olabilir bu da ihtimal dahilinde.
Önünüzde 2 yol var aslında. Ya risk çok yükseldi bir anomali olabilir bu sorumluluğu alamam derseniz kürtaj ki normal gebelikte de kesin sağlıklı olacak diye bir koşul yok ya da stres yapmadan doğumu beklemek.

Kullanmışsınız ve sağlıklı! Ayrıca raporda TESPIT EDILEMEYECEGI bildirilmiş ve buna rağmen hak verdiğiniz kişi ille zarar vermiştir diyen arkadaş mı? Ilginç....Yazın o halde googleye gebelikte ya hep ya hiç oturun okuyun 4 haftası dolmayan gebelikte zarar yoktur kullanılan ilaç alkol mrg ultrason röntgen zaten agir bir etkileşim olmuşsa ya hiç kuralı geçerlidir iddia ediyorum bebek tutunamaz..Genetik veya diğer türlü hastalıklar anne adayı hiç ilaç kullanmasa çok dikkatli hamilelikte geçirse zaten genetiğe dayalı bebekte risk faktörü vardır
Ben nerede ille zarar verir demişim? Gösterir misiniz?

daha çok yeni muhtemelen o süreçte kese bile oluşmamıştır. Benim de arkadaşım hamile olduğunu bilmeden iki ayağından anestezili ameliyat oldu sonra ilaçlar vs . Maşallah şimdi sağlıklı bi gebeliği oluştu. Allah isterse olur bol bol dua edin 🌸

Aynı durum benim de başıma geldi şiddetli karın ağrısıyla gittim genel cerrah hemen alalım ameliyata dedi. Ben de belki gebelik vardır kandan bakılmasını istiyorum dedim baktılar gebelik çıkmadı ama kadın Doğum doktoru yumurta çatlaması var onun ağrısıdır dedi. Aradan 10-15 gün geçti gebe olduğum anlaşıldı. İyi ki cerrahı dinlememişim dedim kendi kendime. Ama kanser ilaçları bile kullananlar var hamile olduğunu bilmeden. O yüzden sıkıntı yapmayın.

Literatür dediginizde neyi kast ettiğinizin farkındamısınız?
Evet farkındayım. Literatürde etkisinin olabileceğini söylüyor. Dikkat edin olabileceği. Yani sizin iddia ettiğiniz gibi kesinlikle olmaz olsa düşerdi hipotezi genel geçer bir kaaide değil.

2. çocuğumda hamile olduğumu bilmiyordum çünkü regl günüm bile henüz geçmemişti. Belimden emar çekildi..
ilk çocuğumda da çok fena grip olmuştum.. Katarin falan içtim çok güçlü bir hap biliyorsunuz. Tabi yine bilmiyordum hamile olduğumu.. Çok şükür iki çocuğum da sağlıklı

Evet farkındayım. Literatürde etkisinin olabileceğini söylüyor. Dikkat edin olabileceği. Yani sizin iddia ettiğiniz gibi kesinlikle olmaz olsa düşerdi hipotezi genel geçer bir kaaide değil.
Bakin literatür tablo en çok risk röntgen radyasyon ilişkisidir....ilk 4 hafta 15 rad bile olsa gebelik devam ettirilir siz hangi literatür de bebek alınır diye yorum yapıyorsunuz mesleğiniz nedir? Bilginiz nedir? Nerede okudunuz? Nerede duydunuz?

Eklentiler

• 20191119_125357.webp
    20191119_125357.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 96
Canım bende yaşadım bu durumu bat 5 nisandı 18 nisandan tiroid ameliyatı oldum öncesinde akciğer rotgeni cekindim hamilelik yoktu yani 2 mayista kadin dogumda kan verdim yine yoktu hamilelik 22 mayista hamile oldugumu ogrendim doktorun hesaplamasina gore bat 17 nisan ama ben 18 de ameliyat oldum antibiyotikler ictim ustune sogan kuru yaptım doktorum ya hep ye hiç kuralı gecerli dedi içini ferah tut bence birşey olmuş olsa yaşamaz hiç

Tomografi vs duru karında bebeğe zarar gelmesi in en az 5ü kez çekim yapılmış olması lazım.
Bize neden olmaz gebersin deniyor peki? Çünkü risk almak istemiyor kimse.
Önlem almak en güzeli.
Sizde bilinmediği için alınmamış önlem.
Sorun olmayacaktır.
Zaten bilseydiniz de ameliyat olmak zorundaydınız.
Yine aynı işlemler yapılacaktı.
Sie tavsiyem bir perinatoğa gidip ayrıntılı usg ye girin...
Normalde 20 22 hafta civarıdır ama sizin Durumunuz da daha erken yapılır.
İçiniz rahatlar

Hayir belli değil döllenmenin ameliyatla aynı zamanda olduğunu dusunuyor şuan çok erken 2 ile 4 arası gibi dedi
Kusura bakma ne zaman ilişki oldu az çok bilirsin tahminin vardır. Polikistik over filan mısın adetlerin duzenli mi. Benim adetlerim düzenlidir. Akıntımın renginden akışkanlığından yumurtladığım zamanı bile bilirim.

Cevap veren bir prof emin olun sizin doktorunuzda geçerli bilgiyi vermiştir kalp sesi duyulmamış kese oluşmamış eğer gebeliğiniz sağlıklı devam ederse lütfen psikolojinizi bozmayın stres daha kötü unutmayın

Eklentiler

• 20191119_131223.webp
    20191119_131223.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 80
  • 20191119_131237.webp
    20191119_131237.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 76
Bakin literatür tablo en çok risk röntgen radyasyon ilişkisidir....ilk 4 hafta 15 rad bile olsa gebelik devam ettirilir siz hangi literatür de bebek alınır diye yorum yapıyorsunuz mesleğiniz nedir? Bilginiz nedir? Nerede okudunuz? Nerede duydunuz?
Siz benim yazdığımı anlamıyorsunuz sanırım. Önerilip önerilmediği ile ilgili tablo koymuşsunuz. Risk oluşturmaz demiyor orada yazanda. Neyse sizinle tartışmak istemiyorum. Konu sahibine gerekli bilgiyi verdiğimi düşünüyorum. Kendi mesleğinizi okuduğunuz okulu vs söylerseniz bende bakayım bilgi birikiminize merak ettim.

Benim arkadaşım hamile olduğunu bilmeden o kadar ağır ilaçlar kullanıyorduki hemde gebeliğinin 4. Ayına kadar bilmeden ama çok sağlıklı tosun gibi bir oğlu
Sizin bebeğinizinde zarar gördüğünü düşünmüyorum zaten çok küçükmüş

Back
X