Gebe olmadığın halde, gebelik belirtileri!

Sayuluku

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2019
342
239
53
33
Merhaba kızlar, bu hepimizi çok endişendiren bir durum. Zira en çokta akıl sağlığımız konusunda endişeleniyoruz. Gebe olmadan, gebelik belirtilerini eminim ki birçok kadın yaşıyor. Diğer konulardan okuduklarım, İnternete araştırdıklarım, doktorlara danıştıklarım sayesinde net bir bilgiye ulaştım. Şöyle ki; Gebelik belirtileri her kadında farklı olduğu gibi, cinsel ilişki sonrası da farklıdır. Yani cinsel ilişkide sen daha çok zevk alırsın, ben daha az zevk alırım, sen daha isteklisin ben daha istekliyim oluyorda, gebe değilim ama her ay belirti yaşıyorum deyince psikolojik mi oluyor? Hayır! Evet kadınlar, her vücut yumurtlamaya farklı tepki veriyor. Hele ki yumurtlama gününü değerlendirdiysen vücut kendini gebeliğe hazırlıyor. Peki nasıl? Kimi insan hamileliğini dahi alamazken, kimisi çok zor atlatıyor, aynen bunun gibi. Ve salım psikolojik olarak düşünüp kendinize saygısızlık etmeyin, evet ben bu belirtiyi yaşıyorum çünkü çocuk istiyorum ve yumurtlamam değerlendirdim vücudum kendini hazırlıyor diyeceksiniz. Psikolojik olduğunu düşündüğünüz sürece daha fazla düşünüyorsunuz. Peki vücut kendini nasıl hazırlıyor, ne belirtiler oluyor?
Yumurtlama öncesi karın ağrısı olabiliyor, göğüslere şişlik ve gerginlik, kasık ağrısı, akıntı artışı vb. Yumurtlama yı değerlendirdikten sonraysa
-Göğüs hassasiyeti
-Gaz sancısı
-Karın, kasık, bel, sırt ağrısı
-Yerleşme kanaması dediğimize benzer kanama
-Bacak ağrıları
-Kaşıntı
-Bulantı, kusma, bayılma
-Tansiyon
-Ateş

Kızlar bunların hepsi yumurtlama sonrası olabilen şeyler, vücudunuz kendinizi hazırlıyor. Herşey yolunda, delirmiyorsunuz!

bunların yüzde 90bende 6aydır mevcut ama hala bebek yok

Benim hamile kaldığım ay uyku dışında belirtim hiç yoktu adet belirtim dahi yoktu o derece. Sürekli göğüsleirimi kontrol ediyordum çünkü 1 hafta öncesinde ağrımaya başlar sivilcem çıkar 4 gün önce ama ikiside olmadı bulantılarım öğrendikten 2 hafta sonra başladı göğüs ağrımda 10 gün sonra filan başladı geciken adet tarihimden sonra yani o yüzden herkeste belirti olacak diye birşey de yok aslında her vücut farklı karsılıyor

Evet kimisinde çok erken başlıyor kimisi hiç anlamıyor. Benim eltim de sadece göğüslerim acıyor diyordu, sonrasında öğrendikten sonra kasıklarıda ağrımaya başlamıştı. Bide çok terlemişti o, eşinin dikkatini çekicek derecede terlemişti. Kalın giyindim heralde demişti, anlamamıştı hiç yani

Ama hep cekecekmiyiz 6aydır reglile başlıyor agrim sonra yumurtlamadan basliyor diğer regle kadar kasiklarim yanıyor

Evet malesef, kimisi böyle çekiyor işte. Ben 1 ay ara vermiştim, onda bile regl 11 gün kala göğüslerim acıyordu. Regl öncesi belirtilerine değişiyor. Bu arada bunları yaşamakta iyiymiş, birkaç yerde sağlıklı yumurtalar ürettiği anlamına geliyormuş. Yumurtlama zamanı fazla şeffaf akıntın varsa, düzenli regl görüyorsan, regl öncesi sendromları yaşıyorsam ve regl dönemi orta dereceli kanaman varsa yumurtaların çok sağlıklı demekmiş

Her vücut farklı işte bende kasık ağrısı olmadığı için azıcık sızlasa hemen korkuyorum acaba bir sıkıntı mı var diye ama annemde olmuş mesela adet olcam sanmış çok ağrısı olmuş ama sökmüyormus karnına masaj yaptırmıs bastıra bastıra ama hamileymiş

Ama hamile kalamıyorum bu dediklerin bende mevcut doktora gititm ağrıma cozum bulamadi
Ben evlendikten sonra oldu ağrıdan ölüyorum
Hamile kalsam rahatlicam ama oda yok

Beim 6aydir bu durumdayım ama birsey yok

Ya görüyor musun? İşte çok sakınmamakta lazım. Ben bu ay ilişki sonrasında regl dönemine kadar ne yapmam lazım yatiyim mi oturiyim ni diye araştırıyorum. Kadın gebeyken masaj yaptırıyor. İşte olacağı varsa oluyor herşeyin zamanı var onun dışında kendini de yırtsan boş

Aynen öyle yumurtlamadan sonra birşey yapma bence daha çok beklenti oluyor olacağı varsa tutunur zaten ben ağırda kaldırdım berjerleri taşıdım odadan odaya ama tutundu çok şükür

Ama hamile kalamıyorum bu dediklerin bende mevcut doktora gititm ağrıma cozum bulamadi
Ben evlendikten sonra oldu ağrıdan ölüyorum
Hamile kalsam rahatlicam ama oda yok

Hamilelik regl ağrısına çözüm değil benim çok tanıdığım var hamilelikten sonra ağrı yaşayan, hatta birinin idrar torbası aşağıdaymış yukarı aldırmıştı ağrı geçsin diye doğum sırasında. Benimde her zaman deli gibi ağrım olur. Artık regl öncesi dikkat ediyorum çok az ağrım oluyor. Benim ayaklarım asla ısınmaz iki kat patik giyiyorum ki regl döneminde ateş basıyor regl gelmeden bir kaç gün önce, üstüme kalın giyiniyorum. Belimi ve ayağımı sıcak tutunca o ay iyi geçiyor, birde bol su içince. Bu arada folik asit kullandın mı?

Kullniyorum

Aynen öyle yumurtlamadan sonra birşey yapma bence daha çok beklenti oluyor olacağı varsa tutunur zaten ben ağırda kaldırdım berjerleri taşıdım odadan odaya ama tutundu çok şükür
Allah bizede nasip eder inşallah bakalım. Bu ay ovülasyon denedim. 15 ye koyulalmaya başladı 16 17 pik yaptı 18 de çatladı üç günü de değerlendirdim. Son öatlamadan sonra altıma yastık koyup bekledim. Artık yine tutmazsa salıcam ilk kez yastıkla falan bekledim çünkü yarım saat falan. Tutacağı varsa zaten tutar.

Rahim filmi cekilcm tekokaldi

Sen ne kadarlık evlisin ki? Kaç yaşındasın? 35 ten küçüksen 1 yıl süren var zaten bence hemen onlara girme. Ben radyoloji Dr. Asistanlığını yapıyordum. Çok rahim filmi çektik onunla, çektireceksende korkmazsın ayıkken çektir bence, korkuyorsan anestezi yaptırrsın

Bende ovulasyonla yumurtlama ve sonrası günlerde ilişki yaşadım altıma yastık koydum ama 5 10 dk bekledim çok uzun süre beklemedim zaten giden gidiyor yarim saat çok bence ama inşAllah tutunur isteyen herkese ve sanada nasip etsin rabbim

Aminn aminn, sana da hayırlı evlat nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…