Gebeliğe Hazırlık Gebeliğe hazırlık için neler yapılmali

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Coynes55

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2021
294
153
53
Merhabalar 2021 temmuz ayında evlendik,eşim kondom kullaniyor,fakat iliski sonuna yakın takiyor kondomu
Süpriz bir durum yaşamadık hamile kalmadım yani ama artık düşünmeye başladık
Nasil bir yol izlemem gerekiyor hiç bir fikrim yok
Kontrol olmam gerekiyor mu? Folik asit ne zaman almam gerekli
Bilgi sahibi olmak fikirlerinizi almak istiyorum 🙂

Merhabalar 2021 temmuz ayında evlendik,eşim kondom kullaniyor,fakat iliski sonuna yakın takiyor kondomu
Merhabalar.
Düşünmeye başladığınız gibi folik asite başlamalısınız.
Genel bir muayene olmanız iyi olur. Enfeksiyon var mı? Vitamin eksikliği var mı görmüş olursunuz. Hormonlara da bakılır.
Diş problemleriniz varsa korunmayı bırakmadan tedavilerinizi tamamlamanızı tavsiye ederim.
En kısa zamanda bebiş haberi alırsınız inşallah 🙏🏻

Merhabalar.
Düşünmeye başladığınız gibi folik asite başlamalısınız.
Genel bir muayene olmanız iyi olur. Enfeksiyon var mı? Vitamin eksikliği var mı görmüş olursunuz. Hormonlara da bakılır.
Diş problemleriniz varsa korunmayı bırakmadan tedavilerinizi tamamlamanızı tavsiye ederim.
En kısa zamanda bebiş haberi alırsınız inşallah 🙏🏻
Evet disş tedavilerimi bitirdim🙂hayirlisi bakalim insallah bu süreç istediğimiz gibi sonuclanir🙏

Öncelikle hayirlisi olsun genel bir kontrolden geçmenizde fayda sizin bir kadin dogumcu esinizin uroloji uzmani tarafindan 🙂genelde bu kisim atlaniyor çoğu kişilerde kan degerlerin cok önemli mesela tsh degeri gebelik öncesi dikkat edilmesi gereken detay.. bunlar icin bi kendinize baktirip oyle niyetine girmenizi tavsiye ederim insallah allah hayirli saglikli evlat nasip eder en dogru hayirli zamanda😍

Öncelikle hayirlisi olsun genel bir kontrolden geçmenizde fayda sizin bir kadin dogumcu esinizin uroloji uzmani tarafindan 🙂genelde bu kisim atlaniyor çoğu kişilerde kan degerlerin cok önemli mesela tsh degeri gebelik öncesi dikkat edilmesi gereken detay.. bunlar icin bi kendinize baktirip oyle niyetine girmenizi tavsiye ederim insallah allah hayirli saglikli evlat nasip eder en dogru hayirli zamanda😍
Teşekkür ederim evet öncesinde kontrol olmakta fayda var tabiki
Adetlerim genelde aylik ve duzenli mart 21 inde oldum nisan 21 oldum bu sekilde ilerliyor 🤭
Tsh degeri nedir acaba
Bu kontrolleri sıradan bir devlet hastanesinde baktirmak yeterlimi acaba?

Teşekkür ederim evet öncesinde kontrol olmakta fayda var tabiki
Adetlerim genelde aylik ve duzenli mart 21 inde oldum nisan 21 oldum bu sekilde ilerliyor 🤭
Tsh degeri nedir acaba
Bu kontrolleri sıradan bir devlet hastanesinde baktirmak yeterlimi acaba?
Tsh tiroidle ilgili.. gebelik öncesi tiroid degeri 2.5 altinda isteniyor çünkü gebelikte artiyo buda biraz önemli bir konu.bu konuda ben biraz uğraşmış biriyim çünkü 🤦🏻‍♀️😀devlet hastaneside olur kadin dogumcuda genital muayene smear testi yaptirmistim ben cocuk niyetinden önce onuda öneririm acikcasi 🙂 günümüzde hayat sartlari stres beslenme alışkanlıklarımız vücudumuzu öyle etkiliyorki detayli bir tarama ile kafanız daha rahat eder😍

Daha önce genital muayne olmadim🙈insallah kolay atlatirim ilk once bir kadin doğumcudan sira alayim

Benim de tirodim yavaşlamış adetimio yüzden az olmaya başladım, 7 yaşında oğlum var ikinciyi düşünüyoruz ama henüz olmadı. Doktora mi gitsem diye düşünüyorum

Benim de tirodim yavaşlamış adetimio yüzden az olmaya başladım, 7 yaşında oğlum var ikinciyi düşünüyoruz ama henüz olmadı. Doktora mi gitsem diye düşünüyorum
Geçmiş olsun bende gebelik planliyanlardanim iki çocuğum var benmm doktora gittim test verdim benm aksine troit bezlerim fazla çalışıyordu adet düzensizliği oluştu bende de 2 sene ilaçlı tedavi gördüm son çare ameliyat oldum troit bezlerim alındı şuan üçüncü haftam doluyor bakalım artık nasip kısmet

Geçmiş olsun bende gebelik planliyanlardanim iki çocuğum var benmm doktora gittim test verdim benm aksine troit bezlerim fazla çalışıyordu adet düzensizliği oluştu bende de 2 sene ilaçlı tedavi gördüm son çare ameliyat oldum troit bezlerim alındı şuan üçüncü haftam doluyor bakalım artık nasip kısmet
Yaşınız kaçtı ayıp olmazsa,ben 35 yaşındayım da annem 36 da menopoza girmiş. Acaba onun da mı etkisi var bilmiyorum ama tiroit daha etkili oldu adet duzensizligimde. Peki gebeliği ne zaman düşünüyorsunuz ameliyat yeni sanırım, çok geçmiş olsun ⚘

Yaşınız kaçtı ayıp olmazsa,ben 35 yaşındayım da annem 36 da menopoza girmiş. Acaba onun da mı etkisi var bilmiyorum ama tiroit daha etkili oldu adet duzensizligimde. Peki gebeliği ne zaman düşünüyorsunuz ameliyat yeni sanırım, çok geçmiş olsun ⚘
Teşekkür ederim yaşım 30 benm evet yeni ameliyat oldum 2 sene tedavi gördüm iki senedir planlıyoruz olmuyordu doktor troit bezlerim fazla çalıştığı için gebeliği engellediğini söyledi ilaclarim ağırdı evet bende de adet düzensizliği var ameliyattan sonra doktor 3 ay sonra gebe kalabilirsin dedi vücudun toparlanmasi lazm ben sigara da çok içiyordum oda tetikliyordu

Teşekkür ederim yaşım 30 benm evet yeni ameliyat oldum 2 sene tedavi gördüm iki senedir planlıyoruz olmuyordu doktor troit bezlerim fazla çalıştığı için gebeliği engellediğini söyledi ilaclarim ağırdı evet bende de adet düzensizliği var ameliyattan sonra doktor 3 ay sonra gebe kalabilirsin dedi vücudun toparlanmasi lazm ben sigara da çok içiyordum oda tetikliyor

Size tavsiyem doktora gidip kan değerlerinize baktırın doktor ona göre eksik hormonlarınızi tamamlayacak olan hormon ilaçları yazacaktır size değerleriniz düşükse normale döndüğü zaman rahat bir şekilde gebe kalabilirsiniz

Size tavsiyem doktora gidip kan değerlerinize baktırın doktor ona göre eksik hormonlarınızi tamamlayacak olan hormon ilaçları yazacaktır size değerleriniz düşükse normale döndüğü zaman rahat bir şekilde gebe kalabilirsiniz
Teşekkür ederim bayramdan sonra gidicem inşallah bakalım ne var ne yok öğrenelim,ben de sigara içiyorum bu arada malesef 🙄 inşallah sizin de 3 ay sonra hayırlı haberinizi alırız 🤲

Teşekkür ederim bayramdan sonra gidicem inşallah bakalım ne var ne yok öğrenelim,ben de sigara içiyorum bu arada malesef 🙄 inşallah sizin de 3 ay sonra hayırlı haberinizi alırız 🤲
İnşallah sizde sağlıklı gebelik geçirirsiniz elinizden geldigince tatlı şeyler yemeğin glikoz dan uzak durun gulitensiz beslenin inşallah iylesirsizniz tekrardan geçmiş olsun 😊

Back
X