Gebeliği çevremizdekilere ne zaman duyurmalıyız?

Efla

bize bağışla Allahım
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.964
17
118
Diğer
Arkadaşlar, sizce gebeliği ne zaman çevremizdekiler ile paylaşmak gerekir?
Erken paylaşmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Ben; ailem ve yakın arkadaşlarım dışında pek kimseyle paylaşmamıştım, benimle ilgili bazı riskler vardı ve ilk 3 ay riskli bir dönem diye.
Eşimin tüm çevresi, akrabaları, arkadaşları çok kısa zamanda öğrenmişti.
Bu dönemde sağolsun, herkes iyi temennilerde bulundu.

Maalesef, 3 ayımız dolmadan bebeği kaybettik, iyi haber kadar hızlı yayılmadığı için, sonrasında bilmeden pot kıranlar çok oldu.
Bunun için kimseye kızmıyorum, isteyerek yapmadılar çünkü. Ancak benim canım gerçekten yandı o dönemler.

Sizin düşünceniz nedir?

Canım ben hiç hamilelik yaşamadım ama 3 aydan sonra söylenmesi gerekir diye duydum. Tabi hamile olsam buna uyabileceğimi hiç sanmıyorum. Dinen 3 aydan sonra söylenen bebeklerin daha akıllı uslu ahlaklı olacağını okumuştum. Bir de dayanamayıp annelere kaynana kayınbabalara da söyleniyor. Onlar da mutlaka ama mutlaka gizli tutamayıp bir komşuya arkadaşa aktarıyor kimin nazarının ne kadar kuvvetli olacağını bilemiyorlar biz de bilmiyoruz tabi. Bir de şu var annenin babanın bile istemese de evladına nazarı değer diye duymuştum. Nazarı kuvvetli insanlar olabilirler. Çok sıkıştıran olmasa ben heralde 3 aydan sonra söylerdim.

Canım ben hiç hamilelik yaşamadım ama 3 aydan sonra söylenmesi gerekir diye duydum. Tabi hamile olsam buna uyabileceğimi hiç sanmıyorum. Dinen 3 aydan sonra söylenen bebeklerin daha akıllı uslu ahlaklı olacağını okumuştum. Bir de dayanamayıp annelere kaynana kayınbabalara da söyleniyor. Onlar da mutlaka ama mutlaka gizli tutamayıp bir komşuya arkadaşa aktarıyor kimin nazarının ne kadar kuvvetli olacağını bilemiyorlar biz de bilmiyoruz tabi. Bir de şu var annenin babanın bile istemese de evladına nazarı değer diye duymuştum. Nazarı kuvvetli insanlar olabilirler. Çok sıkıştıran olmasa ben heralde 3 aydan sonra söylerdim.

cevap için teşekkürler.

ilk 3 ayda düşük riski yüksek diye paylaşılmıyor genelde. sağlıksız bebekler bu dönemde gidiyor.
nazara inanan bir insanım ancak bu konuda nazar olduğunu düşünmüyorum. herkes olumlu dileklerde bulundu, hayır duası etti. Ben en başından beri hep hayırlısı derdim. nazar varsa da dualarla birbirini nötrler bence :)

dün eşimle de konuştum. Bir dahaki hamileliği aileler dahil, erken söylememe kararı aldık. Ailene söylersen, seninle de gelişmeleri paylaşmam, deyip bir de tehdit ettim adamı :) :47:

o dönemde, ailem, hem bana hem bebeğe çok üzüldüler, onlar da çok yıprandı. Onları üzmek istemiyorum açıkçası.
Eşimin ailesi de, ilk seferde, riskli olduğunu biliyorlardı, defalarca rica etmeme rağmen birkaç günde herkese duyurdular. bu yüzden onlara da 3 aydan sonra söylerim gibime geliyor.

bebeğin kalbinin durduğunu kontrolde öğrendim, kürtaja hemen almadılar, birkaç gün bekledim. bebek ölmüş halde, hala bedenimde iken, ben zaten her an o üzüntüyü derinden yaşıyordum. bir de insanlar bilmeden hayırlı olsun, dediklerinde veya bebekle ilgili birşey sorduklarında, hiçbir şey demeden gözyaşlarım akıyordu. sonra durumu öğrendiklerinde, onlar da üzülüyorlardı, özür diliyorlardı.

şimdiki düşüncem bu,
gebelik olunca, hormonların etkisiyle ne yaparım bilmiyorum.
açıp konuyu okuyayım en iyisi...

dün eşimle de konuştum. Bir dahaki hamileliği aileler dahil, erken söylememe kararı aldık. Ailene söylersen, seninle de gelişmeleri paylaşmam, deyip bir de tehdit ettim adamı :) :47:

o dönemde, ailem, hem bana hem bebeğe çok üzüldüler, onlar da çok yıprandı. Onları üzmek istemiyorum açıkçası.
Eşimin ailesi de, ilk seferde, riskli olduğunu biliyorlardı, defalarca rica etmeme rağmen birkaç günde herkese duyurdular. bu yüzden onlara da 3 aydan sonra söylerim gibime geliyor.

bebeğin kalbinin durduğunu kontrolde öğrendim, kürtaja hemen almadılar, birkaç gün bekledim. bebek ölmüş halde, hala bedenimde iken, ben zaten her an o üzüntüyü derinden yaşıyordum. bir de insanlar bilmeden hayırlı olsun, dediklerinde veya bebekle ilgili birşey sorduklarında, hiçbir şey demeden gözyaşlarım akıyordu. sonra durumu öğrendiklerinde, onlar da üzülüyorlardı, özür diliyorlardı.

şimdiki düşüncem bu,
gebelik olunca, hormonların etkisiyle ne yaparım bilmiyorum.
açıp konuyu okuyayım en iyisi...

Cok uzuldum allah yardimcin olsun

Benzer seyleri yasamisiz. Bana kalsa 2.yi 6ayda derdim ama esim 4 ay sabretti.

Sevimsiz ailesi yine herkese yaymis tebrik tlleri geldi. Anasi ymin etti kimseye demedim diye. Gicik karnimdakinin arayacak hali yok dedim alo ben geliyrum diye. Sukur birsey olmadi.

Ben 5 haftalıkken dayanmadım annem babam ve eşimin anne babasına söyledim.Onlar da haliyle eşe dosta soranlara söylemişler.Sanırım başıma böyle birşey gelse ben de 3 aydan önce söylemezdim.Geçmiş olsun.

Çok teşekkürler. Biz de öğrendiğimiz saatte haber vermiştik ailelere, 5 haftalıkken.
İnşallah kimsenin başına gelmez. Allah sizin ve herkesin bebeğini bağışlasın. Sağlıcakla kavuşun. :nazar:

Bende Öğrendikten sonra ailelere haberi verdik görünce de yeni evliler ve bebek için tedavi oluyormuş biçte sevmezler beni biliyorum neyse 2,5aylıkken karnımda öldü bende nazara inanırım allahım herkezin evladını nazarlardan korusun inş içe sırada olacak olanlarınkini çok zor yaşayan bilir kızlar iyi geceler

Allah nasip ederse 4 . Aya kadar kimseye söylemen aynı şekilde eşimede tenbihlicem gerekirse tehdit :)

Back
X