Gebeliği sonlandırmayı düşünüyorum

_zgeirem

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2025
10
-21
1
27
İlk çocuğum bir buçuk yaşına yeni geliyo ben 8hafta 3gunluk hamile olduğumu öğrendim dünyam başıma yıkıldı doğumum çok zor geçmişti sezeryan olmuştum çok yıprandım bütün doğum ve hamilelik lohusalık büyütme döneminde ailemden uzakta evliyim tek başına aynı sürecin üstesinden gelmek beni çok korkutuyor şuan tekrar aynı şeyleri iki kat olarak yansıyacak olmak bunu düşünmek bile beni çok yıpratıyor ve bir karar vermek zorundayım hızlı bı şekilde 10haftalığa kadar aldırmak mümkünmüş bı seçim yapmam gerekiyor çocuklara adanmış bı hayat mı kafam allak bullak korunmak honusundaki hatamızın farkındayım şuan bu durumun içinden nasıl çıkacağım konusuyla baş edemiyorum yardımcı olun lütfen

Yapmayın kalbi pıt pıt atan bir canlıya kıymayın 4 yıl evlat hasreti çektim şuan gebeyim ..sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok kadın var kiii.. rabbim size sürpriz bir hediye göndermiş geri çevirmek olurmu beraber büyürler rabbim bi kolaylığını verir elbette

Yani söylenecek çok şey var ama karar sizin ben geçen hafta kürtaj oldum kalbi durduğu için ve 4 senedir doktor doktor gezdim onun kalbi atsın diye varlığını bileyim de herşeyimi önüme koydum rabbim olabildiğini gösterdi tabiki aldırmanı istemem bu dünya da onun nefesini sen keseceksin öbür dünyanı da yakacaksın sakın yapma nefsine hakim ol Allah onun gücünü sana verir ve yıllar sonra keşke deme o bi melek o canı Allah veriyor lütfen o alsın sen değil

buradaki insanların yardımcı olabileceği bi konu olduğunu düşünmüyorum , o bebeği taşıyacak olan sizsiniz doğurup bakacak olan da sizsiniz. Gerçekten ne istediğinize karar verin. Bence kadınlar bebeklerini aldırdıklarında bile onları bi ömür içlerinde taşıyorlar unutmuyorlar. Zor bir karar. İyice düşünün derim

Canım çok zor bi süreçten geçiyorsun ama Rabbim kolaylığını verecektir emin ol. Kuzenim bebeğini aldırmak istedi annemi aramıştı. Böyle böyle bakamam edemem diye onun da ikinci çocuğu. Annem kesinlikle aldırma dedi/ şimdi doğurdu 3 aylık oldu bile. Tabiki zorlukları var ama allahım verdiği cana kıyma bence. İçinde bi kalp atıyor onu düşün yine de rabbimle senin aranda.

Canım Allah yardımcın olsun aynı yaştaymışız. Evlendiğimde 1 sene istemedim 2 yıldır istiyorum ama cocugum olmuyor sen ikinci kez anne olacaksın belki ama çocuğununda bir kardeşi olacak dünyanın en güzel şeyi evlatların senin suretin yansıman yani dünyaya bi birey yetiştiriyosun inşallah güzel yerlere gelsinler bende ailemden uzaktayım en çokta o yüzden istiyorum cunku yanımda eşimden başka kimse yok ve çok sıkılıyorum ve özeniyorum bizde ah bi olsaydı diyoruz gerçekten bu bir nimet hediye onu koru sana bunu tavsiye ederim sana çok hayırlı bir evlat olur belkide bilemezsinki …

Eğer ikinci çocuk dusuncenız varsa beraber büyütün ve sonrasında korunma şeklinize dikkat edip bidaha çocuk sahibi olmazsınız. Öbür türlü aldırma konusunda bisey diyemem eşinizle karar vereceksınız

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim, aldırırsam dediğiniz gibi demek var ömür boyu bide aldirmazda doğurursam her zorlanmamda ve psikolojim gerildiğinde zaten istemiyodum neden başıma iş açtım diye dövünebilirim aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ,zoor bı karar

Yıllardır tedavi görüyorum 2 kaybım var. Şu anda da tedavi sürecindeyim. Benim çocuğum yok Ama sizin olduğunuz durumu da anlayabiliyorum. Sizin için zor bir durum. Her konudan ince eleyip sık dokunup neticelendirmelisiniz. Maddi gücünüz el veriyor mu, 2. Bir çocuğa bakacak fiziksel ve mental gücünüz var mı, Rabbimin sürprizi belki de hayatınızı olumlu yönde değiştirecektir. Belki doğurup zor günler gecireceksiniz neden doğurdum diyeceksiniz zor zamanlarınızda ama öyle bir hayırlı bir evlat olacak ki size ilerde iyi ki o hataya düşmemişim diyeceksiniz. Belki seneler sonra annem gibi keşke o bebeği aldırmasaydım diyeceksiniz. Belki birkaç sene sonra 2. Çocuk isteyeceksiniz o zaman kesin olacağının garantisi var mı ? Bir şey durduk yere olmuşsa vardır Rabbimin bildiği derim hep. Karar sizle eşinizin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Benim annem yıllar önce aldırmış peş peşe olunca, 24 yıl geçti hala pişmanlığını yaşıyor

Ablamın 1 kızı var 6 yaşında oldu tek çocuktu ama büyütürken 2 çocuk olsa daha kolay büyütürdü. Tek çocuk oyun arkadaşı olarak hep anneyi istiyor evdeyken asla rahat vermiyor sürekli anneyle beraber saklambaç oynayalım resim yapalım vs. Ama yaşı yakın 2 çocuk olduğunda ikisi oynuyorlar anne kendine daha çok ayıracak vakit bulabiliyor.
Bizim ablamla aramızda 2 yaş vardı annemizi hiç yormazdık ben 2.çocuğum annem hep nasıl büyüdüğünü bilmedim kendi kendine büyüdün der belki sizin de 2.çocuğunuz böyle kolaylığıyla gelecek.
Ben 2 senedir çocuk sahibi olmakla uğraşıyorum 3 kürtajım var o kadar acı çektim ki maddi manevi..
Tabi sizin kararınız ama bunu yaparsanız ilerde pişman olursunuz çok eminim..

Merhaba birinci bebeğim 6 aylıkken öğrendim ikinciyi.aralarinda 15 ay var.ben de sizin gibi çok korktum.ailemden uzakta bi başıma....
İkisi de sezaryen doğum..
COk şükür ikinciyi de kucağıma aldım,zorlu geçen ayların sonunda şu an ikisini beraber parka çıkarıyorum.sabah uyanir uyanmaz gözleri birbirini arıyor .bana gittikca daha az sarıyorlar
Siz de sabredin,Kendinizi mutlu eden aktiviteler yapmaya çalışın,bir süre zorluktan sonra çok güzel günler geleceğine inanın,ki zaten elhamdülillah bizle olduklari heran cok kiymatli
Demem o ki yalniz değil siniz.
Allah yardımcınız olsun

Şuan kaç yaşında buyuğü zor dönemleri atlattinizmi

yapmayın , allah ın neden verdiğini bilemezsiniz. belki şifa olacaktır belki bereket belki en büyük dayanağınız olacaktır. kapımıza gelen bir misafiri bile geri çeviremiyoruz.
akıl vermek bize düşmez ama yazıktır

Canim 2.sezeryandan sonra ne kadar sürede gecti ağriların.cevaplarsan cok sevinirim.cok zor durumdayim.24 gun oldu 2.sezeryan olali hala sag tarafimda gecmeyen agri ve yanma var.3 cocugum var ve onlara bakamiyorum pskolojik olarakta fizyolojik olarakta çokmuş durumdayim

Arada iki sene varsa ha bir çocuk ha iki çocuk ne farkediyor?
Zaten şuan hayatınız bir çocuğa adanmış değil mi
İyi valla ya sevişirken sorun yok süreç doğal olarak hamileliğe evrilince vay öyle vay böyle
Evladı olan birinin karnındaki bir başka cana kıyması bu kadar kolay nasıl oluyor aklım almıyor ya

Çatır çatır sevişmişler korunma filan umurlarında olmamış ondan vermiş Allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…