gebeliğin 3 ayında progestan kullanan var mı?

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
156
Diğer
kızlar 11+6 günlük hamileyim ve 3 gün önce kahverengi lekem geldi.ağla ağla doktora gittim ve bebişim çok şükür çok iyiydi.doktora sordum progestana gerek var mı diye yok dedi.ama ben bir önceki gebeliğimi bu hafta sonlandırmıştım.şimdi çok korkuyorm.aldım hap sabah 1 akşam iki içiyorum bir sakıncası var mı?benim gibi kullanan var mı?bu hapın bebeğe yan etkisi var mı?:teselli:
inşallah herşey iyi gider.herkesin tüm duaları kabul olsun...:1hug:

Geçmiş olsun canım,
Proges. dr vermeden kendin mi aldın?
ben de kullandım ama,benim ki hap değildi,ismi aklıma gelmedi ama jel
ama düşük tehlikesi varsa bir süre hiç kalkmadan yat derim

canım bende hamılelıgımde kullandım fazla ayakta kalma..

moralını yuksek tut..
oglum suan 5 aylık canım.

merhaba.ilk haftalarda bende de olmuştu kahverengi leke.doktorum 3 ay progeston kullanmamı söyledi.bir zararı yok diye biliyorum.hamilelik hormonlarını güçlendiriyormuş.

3 ay kullandım hem jel hem de iğne ama bence dr. vermeden kullanma derim. dinlen, ayağa kalkma ama hap kullanma. hala devam ediyormu lekelenme?

evet cnm bended hamileliğim başlangıçında aynı şekilde sorun yaşamıştım.dr bana kendisi vermişti progestanı kullandım ama çok kısa bir süre kullandım. inş sorunsuz sağlıklı sıhatli bir şekilde bebeğini kucağına alırsın cnm.

yok leke o gün bitti.çok azdı.doktor 1.gebeliğim düşükle sonuçlandığı için gebeliğimin ilk 10 haftasında kullanmamı istemişti.sonra bıraktık.ben de aynı haptan aldım 3 gündür içiyorum.ama cumartesi ikili test var değerleri etkiler mi? ben yarın bırakssam bile...

canım ben ilk 3 ayımı bırak lekeyi şakır şakır kanamalı geçirdim..progestan sayesinde düşüğü engelledik şükür..3 aydan sonra kullanmanın bir faydası olmuyormuş..bunu da bana dr um söylemişti..sen hiç merak etme sağlıklı bir bebekse zaten seninle kalacaktır..ayrıca testleri etkilemez ..bak ben şu anda 8. ayıma girdim..hayırlısı ile sende göreceksin bu günleri ..geçmiş olsun..

doktorunuz vermediyse kullanmamalısınız.bana doktor vermişti ve gebelik düşükle sonlandı.progesteron testi yapılmadan kullandım.ve kürtajımı yapan başka bir doktor yüksek doz progesteronun bebeğin gelişimini durudrduğunu söyledi hala kullanırım diyorsan sana kalmış.

oglumda ilk 3 ay gunde 3 defa iki kere vajinadan fitil seklinde kullandim dusugu onlesin diye. 3. aydan sonra da erken dogumu onlesin diye her hafta progesterone ignesi oldum sonuna kadar. oglum cokk saglikli ve gelisimi mukemmel olarak dogdu Masallah. Kendinizi kotu hissetmeyin, doktorunuz size kesinlikle yanlis bilgi vermis herhalde kizmis ona danismadan kullandiginiz icin bilemiyorum. Progesterone hamilelik hormonudur zaten ve hamileligi ve bebegi destekler ama tabii ki baska nedenden dusecek zaten sorunlu bir bebegi kurtaramaz ama progesterone azligindan dolayi dusecek bir bebegi kurtarir. Bu nedenle dunyanin her yerinde herhangi bir tedavi goren (asilama, tup bebek) her kadin ilk 3 ay progesterone kullanir. herhalde zarari olsa ve bebeklerin gelismesini onlese doktorlar bu ozellikle zor hamile kalinmis bebeklere bu ilaci vermezler. Doktorun da iyisi kotusu ve bilgilisi bilgisizi var tabii ki. Ama progesteronun yarari konusunda ve hicbir zarari olmadigi konusundaki bilgi kesin bir tibbi gercektir. Herkese bol sans ve saglikli bebekler diliyorum.
Ece

canım ya bende suan 13 haftalık hamileyim
bene bundan öneki bebeğimi kaybettim
bende çok korkuyorum
bebğime bişey olacakmı diye
geçen hafta çok az bir lekelenmem oıldu doktora gittim hemen
bebek çok iyi dedi
vede ben progestan kullanıyordum
artık kullanma gerek yok dedi bende senin gibi düşünsdüm acaba devam etsemmi diye hatta arda bitane attım
brence doktorum ggerek yok dediyse gerek yoktur yinede senbilirsin

arkadaşlar yeni başlık açmak istemedim buraya yazayım dedim. ama bana mutlaka cavap yazın ne olurr.. ben 5 haftalık hamişim ve 1 yıllık tedaviyle oldu daha öncede 1 düşük yapmıştım kendiliğinden 2 aylıken düşmüştü. şimdi bu bebekde çok şükür düşük tehlikesi yok ama doktor 2,5 aya kadar progestan içeceksin dedi ilkini düşük yaptıgından dedi ve ilacı sabah öğle akşam içiyorum ama ilaç bende karın ağrısı falan yaptı bi değişik birde adet olacakmışım gibi ağrı ve karnıma kram girer gibi bişeyler oluyo bunlar neden olabilir? lütfen beni yanıtsız bırakmayın..

bence onu ilaç yapmamıştır.gebelik önemli bence doktora telefon aç.benim drm 10.haftadan sonra içme demişti.risk azaldı demişti.kaydirigubbakcemile

sonunda cevap gldi :) ya benim düşük riskim zaten yok daha önce düşük yaptıgım için buna verdi bu uygulama doğrumu sizce

Canım bende kullanmıştım 3,5 aylık olana kadar kullandım bana dr um önermişti sabah 2 akşam 2 tane alıyordum, bebeğe bi zararının olacağını sanmıyorum ama istersen başka bi dr a danış, gebeliğin bu erken dönemlerinde kahverengi lekelenmelerin olmasının rahim büyümesine bağlı olarak doğal olduğunu söylemişti dr um

progestanı bende günde 4 kez kullanıyorum ben şimdi 5-6 haftalık hamileyim ama bebeğimin büyümesi için bir hafta arayala doktoruma gittim hiç büyümemeiş dedi ama hcg3131 çıktı haftaya tekrar gidicem inşallah biraz büyümüştür benim gibi bebeği geç büyüyen varmı lütfen deneyimlerinizi yazın:uhm:

ben hamileliğimin başından beri kullanıyorum doktor 10 gün önce kesti erken doğum tehlikesi atlattım sanırım 2-3 hafta daha kullanıcam tehlike geçene kadar....

canım ben bes aylık hamıleyım rahımde dogum kasılmaları var dıye hala kullanıyorum drum o rahımı rahatlatır bebek dogum kkanalına gırıcekse dur bakalım nereye gıdıosun dıye onu gerı ıter dedı merak etme bı sorun olmaz ama yınede drununa sor canım

ben de 2 ay kadar pruluton kullandım o da progesteron içeren iğne.haftada 1 kez oluodum.düşük tehlikem vardı.bi zararını görmedim çok şükür.kanamalarımı durdurdu ama ağrı varsa doktoruna sor bence canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…