Gebeliğin ilk 3 ayında pilates yapmak tehlikeli midir?

adriadne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
81
0
36
Bursa
Ben uzun zamandır pilates yapıyordum.Şimdi hamile kaldığımı öğrendim ,bebeğim 4 haftalık ve pilates yapmayı istiyorum.İştahım çok açık ve büyük ihtimalle hızla kilo alcam sporu bıraktığımdan ve iştahtan dolayı.Büyüklerim ilk 3 ay tehlikeli olduğunu söyledi.Henüz bir doktorum da yok danışabileceğim.Sizden doktorunun bilgi vermiş olduğu arkadaşlar varsa yardım alabilr miyim?

Ben uzun zamandır pilates yapıyordum.Şimdi hamile kaldığımı öğrendim ,bebeğim 4 haftalık ve pilates yapmayı istiyorum.İştahım çok açık ve büyük ihtimalle hızla kilo alcam sporu bıraktığımdan ve iştahtan dolayı.Büyüklerim ilk 3 ay tehlikeli olduğunu söyledi.Henüz bir doktorum da yok danışabileceğim.Sizden doktorunun bilgi vermiş olduğu arkadaşlar varsa yardım alabilr miyim?

bende yeni başladım pilatese
ama bende bebek istediğim için acaba hamile kalırımda bilmem
bebeği düşürürmüyüm diye korkuyorum
demek sizde pilates yaparken hamile kalmışsınız bebeğe de zararı olmamış ne güzel..

kimsenin verecegi cevabin garantisi yok. ilk uc ay gercekten tehlikeli bir donem olabilcegi gb dag sporu yapsan da dogcak bebek doguyor. bu sorunun cevabini kontorulunu yaptiktan sonra sadece doktorun verrebilir. bebegin kesesi rahimde normal bir yere mi yerlesmis, dusuk tehliken var mi sadece doktorun bilebilcegi icin ona sormalisin. burda sana yuz kisi ben yaptim bir sey olmadi der sen yaparsin Allah korusun bir sey olur. her hamilelik baskadir bence doktor bulup ona gorunup kendisiyle konusman en dogurusu.ama sunu biliyorumki ne olursa olsun bence hamilelikte yuruyus ve yuzme uygun sporlar sadece.tabii bu benim tecrubem.

bende yeni başladım pilatese
ama bende bebek istediğim için acaba hamile kalırımda bilmem
bebeği düşürürmüyüm diye korkuyorum
demek sizde pilates yaparken hamile kalmışsınız bebeğe de zararı olmamış ne güzel..

benim hamileliğim süpriz hamileliklerden doğrusu.O yüzden hamile olduğuma ihtimal vermedim.Her gün de yapardım pilatesi yoğun bir şekilde.adetim 10 gün gecikti ve ben pilatese devam ettim,Uludağa kayağa gittim,mutfakta sandalyelerin üstüne çıkıp çıkıp indim:SHiç ihtimal vermiyordum çünkü hamileliğe,çalışma felan olmamıştı:17:Adet gelmeyince üşüttüğümü düşündüm hep.Sonra göğüslerimde felan çok ağrı olunca test yapayım dedim.Bir de baktım hamilemiymişi.Resmen Allah korumuş.Annemlere haber verdiğimde hamile olduğumu ilk dediği hani topun üstüne çıkıp bi şeyler yapıyosun ya o işleri bırak artık dedi.Moralim bozuldu.Spor bir bağımlılık bende.Bide iştah arttı ki sormayın.Neyse uzun lafın kısası Allah hamile olduğunu öğreninceye dek insanı koruyo diye düşünüyorum.İçinizi ferah tutun.

kimsenin verecegi cevabin garantisi yok. ilk uc ay gercekten tehlikeli bir donem olabilcegi gb dag sporu yapsan da dogcak bebek doguyor. bu sorunun cevabini kontorulunu yaptiktan sonra sadece doktorun verrebilir. bebegin kesesi rahimde normal bir yere mi yerlesmis, dusuk tehliken var mi sadece doktorun bilebilcegi icin ona sormalisin. burda sana yuz kisi ben yaptim bir sey olmadi der sen yaparsin Allah korusun bir sey olur. her hamilelik baskadir bence doktor bulup ona gorunup kendisiyle konusman en dogurusu.ama sunu biliyorumki ne olursa olsun bence hamilelikte yuruyus ve yuzme uygun sporlar sadece.tabii bu benim tecrubem.

Çok teşekkür ederim.Gerçekten haklısınız.En iyisi bir an evvel doktor edinip kendisine danışmak galiba.

doğanın bir kanunu varmış "ben sana haber vermeden önce yaptığın herşey yani içki içmek sigara kullanmak gibi, bebeğine zarar vermez ama haber verdikten sonra kendine dikkat etmen gerekir." yine de ilk 3 ay önemli. ben pilates yapıyordum ve hamiş olduğumu bilmiyordum onunla ilgisi yok ama düşüğüm oldu 2 ay önce. şimdi yine hamişim ve hiçbir spor yapmıyorum. pilatesten olsa da olmasa da bu sefer dikkatliyim

benim dr um saglikli bir kese gormesine ragmen 14. haftaya kadar asla izin vermem dedi. ben de korkuma yapmiyorum

ben de hamıle oldugumu bılmeden bı 4 hafta kadar daha yaptım pilatesi.doktoruma saorduğumda önceden yapıyosan yapabilirsin ama normalini değil hamıle pilatesini yap dedı.hamıle pilatesi ılk aylarda kesmıyor ınsanı ama ıllakı yapıcam dıyosan hamıle pilatesi yap.

Back
X