Gebeliğinde kanama yaşayanlar ne zaman oldu neden oldu ve ne zaman geçti ...

leilla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2015
66
43
38
42
Kızlar gebelikte kanama son zamanlarda birçok kişinin başına geliyor. Her defasında endişeler, korkular ve belki gözyaşlarımıza eşlik eden kötü senaryolarla acillere koşuyoruz. Burda deneyimlerimizi paylaşalım istedim. Ben ikiz gebeyim 15 haftada 2 si yoğun olmak üzere 3 kanama yaşadım ve lekeli bir süreçle devam ediyorum. 6-10-12. Haftalarda yaşadım. Belli başlı bir neden bulamadı doktorlar. Hala da geçsin diye bekliyorum. Sizler?

Kızlar gebelikte kanama son zamanlarda birçok kişinin başına geliyor. Her defasında endişeler, korkular ve belki gözyaşlarımıza eşlik eden kötü senaryolarla acillere koşuyoruz. Burda deneyimlerimizi paylaşalım istedim. Ben ikiz gebeyim 15 haftada 2 si yoğun olmak üzere 3 kanama yaşadım ve lekeli bir süreçle devam ediyorum. 6-10-12. Haftalarda yaşadım. Belli başlı bir neden bulamadı doktorlar. Hala da geçsin diye bekliyorum. Sizler?

Arkadaşım bu tür vakalar genelde plasentanın aşağıda olmasından kaynaklanıyormuş ve ikiz gebeliklerde söz ediliyor. Bende kanama olmadı ama doktorum ultrasonda gördü şüphelendi. Sen bir ultrasona girip doktorunla bu konuyu bir görüş istersen. Ben detaylı ultrasona girip kesinmi değilmi baktırcam. Geçmiş olsun.

bende cuma günü bu sebepten dolayı hastane de 3 gün yattım progestan tedavisi uyguladılar ilk gittiğimde doktor keseye zarar gelmemiş bu iyi dedi çıkarken de çok güzel konuştu kesen çok daha iyi olmuş gibi falan konuştu benim kanamam ilişki sonrası başladı şimdi yasakladı doktorum yatak istirahatı yapıyorum şu an durumum iyi cuma günü kontrolüm var bakalım hayırlısı olsun hakkımızda inşallah bu arada 9 haftalık hamileyim kanamam da durdu pazar günü

Arkadaşım bu tür vakalar genelde plasentanın aşağıda olmasından kaynaklanıyormuş ve ikiz gebeliklerde söz ediliyor. Bende kanama olmadı ama doktorum ultrasonda gördü şüphelendi. Sen bir ultrasona girip doktorunla bu konuyu bir görüş istersen. Ben detaylı ultrasona girip kesinmi değilmi baktırcam. Geçmiş olsun.

Ooo ultrason uzmanı oldum şekerim ben bu dönemde :) İçeride bir kanama alanı var ama bebeklerle ve plasentalarla alakasız bi yerde. bahsettiğin plasenta previa yani plasentanın aşağıda olması teşhisi de 20. haftadan sonra konurmuş. ben beklemedeyim yani :|

bende cuma günü bu sebepten dolayı hastane de 3 gün yattım progestan tedavisi uyguladılar ilk gittiğimde doktor keseye zarar gelmemiş bu iyi dedi çıkarken de çok güzel konuştu kesen çok daha iyi olmuş gibi falan konuştu benim kanamam ilişki sonrası başladı şimdi yasakladı doktorum yatak istirahatı yapıyorum şu an durumum iyi cuma günü kontrolüm var bakalım hayırlısı olsun hakkımızda inşallah bu arada 9 haftalık hamileyim kanamam da durdu pazar günü

Tatlım muhtemelen vajinal kanal tahriş olmuş ve oradaki kılcal damarlar kanamış. Ama yani böyle bi durumda ilişki olmamalı yani en azından 12-14 haftaya kadar. Eşin biraz sabredicek artık :))

Ooo ultrason uzmanı oldum şekerim ben bu dönemde :) İçeride bir kanama alanı var ama bebeklerle ve plasentalarla alakasız bi yerde. bahsettiğin plasenta previa yani plasentanın aşağıda olması teşhisi de 20. haftadan sonra konurmuş. ben beklemedeyim yani :|

Benim sezaryanlı bölgeye yapışık olabilme ihtimali varmış, günlerdir bu konuyu araştırıyorum ve en büyük belirtisi kanama..O yüzden söyledim çünkü ben daha önce bunu hiç duymamıştım. İnşallah doktor yanılmıştır bende ve dediğim gibi detaylıda belli olacak. Sanada çok geçmiş olsun, bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.

Benim sezaryanlı bölgeye yapışık olabilme ihtimali varmış, günlerdir bu konuyu araştırıyorum ve en büyük belirtisi kanama..O yüzden söyledim çünkü ben daha önce bunu hiç duymamıştım. İnşallah doktor yanılmıştır bende ve dediğim gibi detaylıda belli olacak. Sanada çok geçmiş olsun, bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.

Amin canım inşallah...

Tatlım muhtemelen vajinal kanal tahriş olmuş ve oradaki kılcal damarlar kanamış. Ama yani böyle bi durumda ilişki olmamalı yani en azından 12-14 haftaya kadar. Eşin biraz sabredicek artık :))
biz 9 ayada razıyız canım bi nasip olsun da evladımız :)

Merhaba
Bende yasadiklarimi paylasmak, bu durumun basi da olanlara yol olnak tecrube olmak istedim. Biraz uzun hikayem ama herkes kendinden bisey bulacaktir. Allaha sukur 6 yasinda sagliklibir evladim var. Kizim plesanta previa idi ama hic kanamasiz 39. Haftada sezeryanla dpgum yaptim. Gecen yil ikinci bebegi karar versik ve ayni ay hamile kaldim. Malesef 11. Hafta da anensefali teahisi kondu 12. Haftada 3 gunluk zor hastane sureciyle gebelik sonlandirildi. Agir travmaydi 1 yil ara verdm. 8 eylulde son adetimi gordum. 22 fun sonra hafif kahverengi leke ondan 2 gun sonrapembe leke gordum. Hamile kaldigimi anladim yerlesme lekeleri bunlar dedim. Nitekim birkac gun sonra tesette cikti. Fakat 5. Haftanin basinda yogun bir koyu kahve leke geldi. Doktorumu aradim gel hemen bakalim dedi. Muayene sonrasi kesenin rahim agzina yakin tutundugunu dusuk riskimin yuksek oldugunu soyledi. Progestan ve kesin istirihat vererek bir hafta sonra kontrole cagirdi. 5 gun leke seklinde devam ederken 6. Gun kirmizi kan geldi bir anda aradim agri ve yogun adet kanini gecen kanaman olursa gel dedi. Ertesi gun kontrole gittigimde yani tam 6. Haftanin basinda. İyice rahim agzina gelmis icerisi kanla dolu dedi. Kese icinde embriyo olcumu yapti kalp atimina bakti ama bana ne soyledi ne dinletti ben twcrubelerimle anladim. İlaclari birak dussun. Zaten devam etsede hayirli olmaz daha cok acilar cekersin dedi. Bir yil sonra yine bir husran ve solla odadan ciktim. Hemen baska doktor bulup ertesi gun ona gittim. Bu arada da kanamam kesilmisti. Simdiki doktoruma geldigimde veznede iskem sirasinda biranda yine kanamam oldu hemen muayeneye aldi. Kesenin gayet olmasi gerekn yerde okdugunu soykedi iste bebek bu da kalp atisi diye dinletti. Bir oh cektik. Ama icerde bir kanama alani var kese arkasinda. Bu da dusuk riski dinlen ve progestani kullan beklemekten baska care yok dedi. Bir hafta sonra gittigimde bebegim haftasiyla uyumlu buyumus amankanama alanim da daha fazla buyumustu. Umutlarim tukeniyor kafam allak bullak. Bu surekce leke seklinde hep koyu renk peceteye gelen seyler devam ediyor tabi. Bir sonraki hafta kanama alani kuculdu bebek buyumeye devam etti. Bir sonraki hafta daha da kuculdu. 10 gundur kanamam yok 11. Hafta bitti. Cuma konteol var bakalim ne olacak. Ozetle doktorumun sozu bizden vazgecmeyenden biz asla vazgecmeyecegiz. Lutfen umudunuzu kaybetmeyin. Sıkılmadan okuduysaniz isik olabildiysem ne mutlu.

Back
X