Gebelik, evham, sürekli kötü senaryolar düşünme :(

dandikbebe1

Guru
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
449
298
303
İstanbul
Kızlar merhaba

6 hfta bitmek üzere gebeliğimde, Şubat 14 ten beri hergün azda olsa kahverengi, bazen kırmızı kanamalarım hala devam ediyor. Bunlara ragmen şükürler olsun haftasnu bebeğimin kalp atışlarını dinledim.

Sıkıntı su, ben sürekli orda mı kalbi atıyor mu gelişimi durdu mu hep bi evham panik halindeyim :( sizde böyle şeler hissetmişmiydiniz :( zaman gcmek bilmiyor :( hergün görmek istiorum hep doktor kontrolünde olmak istiorum resmen :(

Canım sakin ol.ben de suan 19.haftamdayım.ilk zmnlar bende sürekli lavaboya gıdıp camasırıma bakıyordum kan varmı yerlesme kanamaso olcakmı diye. Ama bir süre sonra gecıyo o evham güzel telasların baslıyor. Bebeğini düşün kötü seyler düşünme. Tebrıkler bu arada:anneadayı::anneadayı:

ewt ben de senin gibiydim
40 hafta boyunca kızamık olucam korkusuyla çocuklu yere girmedim. (kızamık geçirmedim ben hiç)
denize gittiğimizde ya kızamıklı biri girerse diye sıkıntı yaşadım.
dışarıda yemek yerken ya çiğ ete bıçak değip sonra tost yapıldıysa ve ben toksoplazma olursam diye kendimin burnumdan getirdim.
bunları düşünürken 11 haftalık hamileyken çiğ etli köfte yediğimi fark ettim.
ooo say say bitmez hepimizi öyleyiz. en güzeli tevekkül edip Rabbim'e bırakmak.

bence biraz daha doğala dönmek ve doğaya güvenmek gerekiyor.

çok enteresan, Amerikada doğum yapan arkadaşımla aynı dönem hamileydik, onun kontrolleri daha azdı ve ultrasona da her kontrolünde girmiyordu.

zaten çok pozitif bir kişiydi ve neredeyse 42. haftasında normal doğumla aldı bebeğini kucağına.

kötü senaryolara değil iyi senaryolara odaklanın.

Olur da sonuç kötü olursa da yapacak bir şey yok, hayırlısı böyleymiş demek gerekir, kabul etmesi zor olsa da sağlıksız bebekler düşer, ve aslında bu iyi bir şeydir.

düşük yaptıktan sonra biri benimle böyle konuşsa sinirlenirdim muhtemelen, zaman geçtikçe sakinleşiyor insan sanırım.

Olmazmi cnm ya bu annelik ic gudusu bence yat dinlen saglikli beslen duani et gerisini Allah a birak zaten elinden baska bisi gelmez cnm

Kızlar merhaba

6 hfta bitmek üzere gebeliğimde, Şubat 14 ten beri hergün azda olsa kahverengi, bazen kırmızı kanamalarım hala devam ediyor. Bunlara ragmen şükürler olsun haftasnu bebeğimin kalp atışlarını dinledim.

Sıkıntı su, ben sürekli orda mı kalbi atıyor mu gelişimi durdu mu hep bi evham panik halindeyim :KK43: sizde böyle şeler hissetmişmiydiniz :KK43: zaman gcmek bilmiyor :KK43: hergün görmek istiorum hep doktor kontrolünde olmak istiorum resmen :KK43:
Hamilelik deneyimim yok ama şunu duymuştum, regl doneminde kaygi hissedenlerin, duygusal sinirli olanların hamileligi de öyle geciyormus. Ne kadar dogru onu bilemem tabii ki;-)

Allah tealaya siginin vesveseden...biraz sorunlar olmus tabi insan endise edebilir de bunu surekli olaganustu hale getirmenin bir manasi yok konu sahibesi :KK54:tevekkul edin kalp atislarida guzelmis mesel.yok.yani

40 hafta boyunca kızamık olucam korkusuyla çocuklu yere girmedim. (kızamık geçirmedim ben hiç)
dışarıda yemek yerken ya çiğ ete bıçak değip sonra tost yapıldıysa ve ben toksoplazma olursam diye kendimin burnumdan getirdim.
Bak bıçak işi hiç aklıma gelmemişti hemen listeye onu da ekleyeyim :D

Kızlar merhaba

Sıkıntı su, ben sürekli orda mı kalbi atıyor mu gelişimi durdu mu hep bi evham panik halindeyim :KK43: sizde böyle şeler hissetmişmiydiniz :KK43: zaman gcmek bilmiyor :KK43: hergün görmek istiorum hep doktor kontrolünde olmak istiorum resmen :KK43:
ilk bebişin mi canım

Ben de hareketlerini henüz hissetmiyorken aynen sizin gibiydim. Sürekli ultrasonda görmek istiyordum. Tekmeleri başlayınca bütün tedirginliğim yok oldu. Hareketleriyle ' ben iyiyim annecim, merak etme ' diyecek.

Kızlar merhaba

Merhaba, ben de 7. haftadayım. Mide bulantısı ve kusmaktan, başka şey düşünecek halim yok. Doktora gidecek mecalim yok, çamaşırıma bakmaya bile katlanamıyorum öğürüyorum. İnşallah sorunsuzca bebeğinizi kucağınıza alırsınız, kendinize dikkat edin.

Ck tsk ederim cnm ben 9 ayda 9 Doğurcam sanırım
Canım sakin ol.ben de suan 19.haftamdayım.ilk zmnlar bende sürekli lavaboya gıdıp camasırıma bakıyordum kan varmı yerlesme kanamaso olcakmı diye. Ama bir süre sonra gecıyo o evham güzel telasların baslıyor. Bebeğini düşün kötü seyler düşünme. Tebrıkler bu arada:anneadayı::anneadayı:

Öncelikle hayırlı olsun. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Suan bende 7 haftalık hamileyim ve 2 kez kalbi durması neticesinde 13 hafta civarlarında bebeklerimi almışlardı .. bu olaylar bende çok kötü endişeler bıraktı..2 sene önce kızıma hamile kaldığımda seninle aynı duyguları yaşıyordum ( ne yazıkki şuanda bunu kendimde hissede biliyorum). He doktora gidişimde ilk sorduğum bebeğimin kalbi atıyormu sorusu doktorumuda artık üzer hale getirmişti. Her gün kendime kan sulandırıcı iğne yapıyordum. Neyseki kızımız sağlıklı dünya ya geldi çok şükür. Fakat şuan tekrar doktora gitmeye korkar oldum. Cesaret edemiyorum içimdeki endise dinmiyor türlü türlü seyler geçiyor hep aklımdan. Şuanda 7 hafta oldu acaba kese görülür mü? Kalp atışları başlamış mıdır şeklinde sorular hep aklımın bir köşesinde.. Sizin 6. Hafta da kalbi güzel duyulmuş. Rabbim bizlere sabır ve kolaylık versin

Nrmal de de zaten evhamlı bi insanım :( zamn çabuk gecse de kucağına alsam hayırlısıyla :(

Söylediğin herşeyde hakl
bence biraz daha doğala dönmek ve doğaya güvenmek gerekiyor.

çok enteresan, Amerikada doğum yapan arkadaşımla aynı dönem hamileydik, onun kontrolleri daha azdı ve ultrasona da her kontrolünde girmiyordu.

zaten çok pozitif bir kişiydi ve neredeyse 42. haftasında normal doğumla aldı bebeğini kucağına.

kötü senaryolara değil iyi senaryolara odaklanın.

Olur da sonuç kötü olursa da yapacak bir şey yok, hayırlısı böyleymiş demek gerekir, kabul etmesi zor olsa da sağlıksız bebekler düşer, ve aslında bu iyi bir şeydir.

düşük yaptıktan sonra biri benimle böyle konuşsa sinirlenirdim muhtemelen, zaman geçtikçe sakinleşiyor insan sanırım.
ısın cnm inan ki ama kendine söz geçmiyor :(

Back
X