Gebelik haftasi hesaplama😞

annekeki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2018
708
1.184
33
Arkadaslar merhaba kafama yatmayan bir konuyu danismak istedim.
Simdi benim sata gore 15+6ydi. Ancak doktorum kurtaj sonrasi duzensizligimi ve ultrasonu baz alarak one cekti adet tarihimi sisteme girerken. Son durumda 16+2 ancak ultrasona gore 17+5 gebeligim. Simdi ben hangisini baz almaliyim? Mesela tetenoz asisi sata gore mi 21.hafta yoksa ultrasona gore mi?

Genelde doktorlar satı baz alırlar ultrsona göre de bebek önce mi geri mi belli olur. Benim sata göre 27 mesela ama 26 haftalığım. Yani 1 hafta gerideyim

Kizlar kurtaj oncesi 28gunde regl oluyodum sonra 25e dustu ve ucuncu ayinda da hamile kaldim. 30 mart son reglm ama doktor ikiliye gonderirken sati 27 mart girdi kurtaj olayini baz alarak. Ancak ultrasonda da 1 hafta ilerde. Kimi nezaman hamile kaldigin belli degil oyuzden ultrason baz alinmali diyo kafam karisti.

Bebegine gore baz al bence. Sonucta dogum yaparkende haftan dolunca ama ben sat a gore bi hafta gerideyim diyemiyosun ... bide doktoruna sor boyle boyle diye.. belki hepimiz yanlis soyluyoruz burda. Ama benin doktorum ultrasonda gorunen haftaya gore gerekli tahlillerimi falan soyluyor..

Bebegine gore baz al bence. Sonucta dogum yaparkende haftan dolunca ama ben sat a gore bi hafta gerideyim diyemiyosun ... bide doktoruna sor boyle boyle diye.. belki hepimiz yanlis soyluyoruz burda. Ama benin doktorum ultrasonda gorunen haftaya gore gerekli tahlillerimi falan soyluyor..

Dun ikinci bebegini kucagina alan arkadasima sordum o da ultrosan dedi canim. Doktorum sali gelecek arayip soracagim bir. Ilk gebelik olunca insanin aklina takiliyor her sey:)

Back
X