Gebelik hakkında tecrübesizim bakar mısınız ?

Mavibalon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2022
196
82
28
Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır felan bebek istiyoruz fakat olmuyordu amh 0.40di bunun için 20 kiloya yakın vermiştim ama olmayınca umutsuz oldum saldım açıkçası. Hatta ilişkimiz bile ayda 2-3e düştü. Bu ay mucize gibi adetim geçti kaset test yaptım çizgi göründü. Adetim 3 gün geçti test verdim beta hcg 219 çıktı .
Şimdi bu süreçten sonra ne yapmam lazım ? Kan tahlilini tekrarlayayim mi hemen kadın doğum doktoruna mı gideyim?
Sürekli sol kasığımda ağrı var normal mi

Hayirli olsun. Saglikla kucaginiza alin insallah. Bir kadin dogum doktorunuz var mi? 6-7 haftadan once kalp atisi duyulmayabilir o nedenle biraz sabir gerekecek. Dilerseniz doktorunuzu arayin, son adet tarihinizi soyleyin, onlar haftanizi hesaplayip size uygun haftaya randevunuzu duzenlerler.

Dilerseniz ayni laboratuarda 2 gunde bir kan verip artis duzenli mi diye bakabilirsiniz. Ama daha once kaybiniz olmadigi icin bunun stresine girmeyin isterseniz.

Dogumunuz hangi ay ise burada da o ay dogum yapacak anne adaylarinin sayfasina katilmanizi tavsiye ederim. Cok verimli olabiliyor.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için yani aslında olmayacak diye biz tüp bebek düşünüyorduk artık çok şükür . Bir kadın doğum doktorum yok İstanbul'a da geleli 1 felan oluyor su an araştırıyorum daha

Ay insallah hamilesinizdir. bende sizin durumdayim galiba. 27 ekim son regl baslangici ve 2 gun gunum gecti ama ben hala hicbir test yapmadim

bu arada bende 80 kilodayim az daha verseydim iyi olcakti ama abartiya kacmadgmz surece sikinti olmaz Allahin izniyle. caninizi skmayin saglikli beslenin bebisinize yarasin

Son adet başlangıcım 25 Ekim bitiş 29 Ekim
24 Kasım da test yaptım hafif çizgi vardı ve ayni beta hcg 219 çıktı inşallah her şey normaldir biraz kilom var korkuyorum açıkçası 85 kiloyum
Her şey normal benimde son adetim 26 ekimdi aynı dönemlerdeyiz
Bir doktor bulup muayene olun

Her şey normal benimde son adetim 26 ekimdi aynı dönemlerdeyiz
Bir doktor bulup muayene olun
Yaa çok mutlu oldum benim de hesaplarıma göre 1-2 Ağustos doğum bir an önce bulup muayene olayım diyorum ama şimdi önce bir daha beta hcg mi vereyim ? Sağlık ocağında genel kan tahlili mi vereyim bilemedim

Merhaba, öncelikle tebrik ederim.
Kendimden örnek vereyim. Regl tarihime 4 gün kala kan testinde kesin olarak öğrendikten sonra bir kan testi daha yaptirdim ve artışı gördükten sonra kadın doğum doktoru araştırması yaptım. Sonra doktorun asistani ile iletişime geçtim. Kendileri aynı yerde 2 gün ara ile ve aynı saat aralığında beta hcg yaptırmami istedi. Sonrasında sonuçları onunla paylaştım ve bana artış oranına göre kesenin gozukecegi ortalama beta değerini hesaplayarak bir muayene günü verdiler. Bu da 5+3'e denk geliyordu. Eğer özel bir kliniğe gidecekseniz bu şekilde siz de bulmus olduğunuz doktorun asistani ile iletişime geçebilirsiniz. Eğer devlet Hastanesi'ne gidecekseniz de son adet tarihinize Göre ortalama 6 -7 haftalıkken muayene tarihi almanızı öneririm. Çünkü benim 6+4'te kalp atışı duyulmustu. Tabii kalp atımı 8 9 haftaya kadar uzayabiliyormus, en azından kese sağlığı vb. On bir muayene olmuş olursunuz. İçiniz rahat etsin diye muayene gitmeden önce siz de aynı yerde aynı saat aralığında 2 gün ara ile kan testi verin isterseniz

Tesekkur ederim.cevabiniz için . Bulunduğum yere yakın özelde bile hiç randevu bulamadım. Bugün devlete gittim geç vakit olunca kan almadılar. Karnima baktı ufacık bir şey görünüyor hamilelik var da diyemem yok da diyemem dedi çok moralim bozuk zaten 2 yıl sonra mucizeydi bizim için. Şimdi gelirken beta hcg verdim sonuç kaç olmalı en son Perşembe günü 219du

Ufacık bir şey görünüyor, hamilelik var da yok diyemem ne demek anlayamadım? Sanırım keseyi gördü sadece, zaten ilk haftalarda nokta tanesi kadar bile olmuyor bebek, bunu demek istediğini düşünüyorum. Nasıl doktorlar var hayret ediyorum bazen. Bu cümleyi kurma amacı neydi acaba, lütfen moralinizi bozmayın ve sakin olun öncelikle. Hiçbir şekilde özelde randevu bulma sansiniz yok mu şu anda?
Siz bugün Gebelik kesesini gördünüz mü? Size ufacık bir şey görüyorum dediği şey neydi?
Normal şartlarda 2 günde bir 2 kat artması gerekiyor, ortalama 600-700 civarı olması gerekir

Teşekkür ederim mesajınız için bakarken ben de baktım küçücük bilye gibi bir şey vardı küçük daha var diyemem kana bakmam lazım dedi var mı yok mu bilemem dedi . Ben de veya hcg verdim 886 çıkmış Perşembe 219 du normal i zaman siz de ona yakın söylemişsiniz çok sağolun inşallah her şey yolunda.olur ya benim şimdi ne zaman gitmem lazım doktora bindaha

Çok sevindim tahminim 4 buçuk 5 haftalık. İnşallah öyledir siz içinizi ferah tutun. Ortalama 2 hafta sonra gidebilirsiniz bence.
Bu süre zarfında ben kendi doktorumun dediği tavsiyeleri de yazayım hatta.

Dışarıdan yemek yasak,
Cinsel ilişki yasak,
Hiçbir ilaç kullanılmamalı,
Yeşilçay, bitki cayi, çay ve kahveye biraz mola verebilirsiniz.

Bu arada bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyeyim. Bu dediklerim sadece gebeliğin en başında bir süre dikkat edilmesi gereken şeyler. Sonrasında cinsellik, çay kahve tüketimi vb konularda doktor bilgi veriyor

Ya nasıl mutlu oldum tavsiyeyi de benimle paylasmissiniz çok teşekkür ederim 2 haftaya bir doktor bulup gideceğim inşallah çok kıymetli fikirleriniz benim için

Son adet başlangıcım 25 Ekim bitiş 29 Ekim
24 Kasım da test yaptım hafif çizgi vardı ve ayni beta hcg 219 çıktı inşallah her şey normaldir biraz kilom var korkuyorum açıkçası 85 kiloyum
Bende 16 ay sonunda 85 kiloyla hamile kaldim su an 92 yim endiselenme canim kalbini ferah tut dikkat et kendine doktor randevusuna kadar, hayirli ugurlu olsun

Beta hcgniz çok düşük olduğu için kese görememiştir ve o sebeple gebelik var diyemem demiştir.
Beta hcg değeriniz 1500 ve üstü olunca vajinal ultrason ile, 3000 ve üstü olunca karından ultrasonla kese görülür.
Hayırlı olsun gebeliginiz. Bugünki değerinize göre çarşamba günü 1600lerde olacağı için vajinal ultrasonla keseyi görebilirsiniz. Cuma günü de 3000leri aşmış olacağı için karından ultrasonla keseyi görebilirsiniz.
Buna göre yeniden bir randevu alıp gidebilirsiniz.

Bende 16 ay sonunda 85 kiloyla hamile kaldim su an 92 yim endiselenme canim kalbini ferah tut dikkat et kendine doktor randevusuna kadar, hayirli ugurlu olsun
Ben 78e kadar düşmüştüm amh düşük dediler olmayınca artık tüp bebek düşünüyordur çok şükür inşallah her şey yolunda gider sizin de hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…