Gebelik hazırlığı yaparken tiroidit

esperanzaa

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
2.696
660
363
Selam kızlar. Tam gebelik planladığımız dönemde subakut tiroidit oldum ve hormon düzeylerim yükseldi. Bu durumda hamilelik sakıncalı olabileceğinden doğum kontrol hapıyla korunmaya başladım. Enfeksiyonum geçtiğinde hemen çalışmalara başlamayı düşünüyoruz:) ancak çok moralim bozuldu, tiroid hastalıklarının gebe kalmayı engellediğini söyleyenler oldu. Yine de pes etmeyerek vücudumu gebeliğe hazırlamayı planlıyorum. Bu süreçte bana önerebileceğiniz doğal ürünler var mı?

Bende tiroit hastasıyım ilaç kullanıykrum evlendıgımden beri ve dozumda yuksek cunku sureklı dalgalanıyor dengeye getırmek zor oldu 2 seneye yakın gebelik düşünüyorduk 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim hala şaka gibi geliyor inanmıyorum hamile oldugumu öğrenince ilk işim dahiliye doktoruma gitmek oldu tiroitlere bakılması gerekıyor cunku yukselme rıskı yuksek ve ılacın dozu artması gerekıcek artık tiroitten mi zamanımı değildi bilmiyorum ama hormonları dengeye sokmak en onemlisive tiroit 2 altında olcak zorla 2 altında sabıt tuttugumuz zaman 2. Ayında hamile kalmışım🥲

Çok sevindim sizin adınıza, sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Benim tsh normal ama t3 ve t4 yüksek biraz

Back
X