Gebelik idrar yolu enfeksiyonu

Kestanecicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2019
138
97
98
Kızlar 13.haftadayım fakat çok sık idrara çıkıyorum. İdrar tahlili verdim lökosit 1+ çıkmıştı. Doktorum hafif enfeksiyon var dedi. Bir kullanımlık şase verdi. Kullandım asla etki etmedi. İdrar kültürü yapacakmış. Korkuyorum. Bu zamana kadar tedavi edilmemiş olması bebeğe zarar vermiş midir? Cumartesi günü gidicem hastaneye. İdrar tahlili öyle gelince içim rahatlamıştı. Ama idrar kültürü daha farklı bir şeymiş. Tahlilde hiçbir şey belli olmayıp kültürde kötü sonuçlar alan var mı ?

Bu arada idrarımı yaparken batma yanma olmuyor. Sadece baskı hissi, yarım kalma gibi şeyler hissediyorum. Böbreklerle ilgili şeyler okudum o da biraz beni korkuttu. Öyle bir şey olsa daha farklı belirtiler olurdu değil mi?

Enfeksiyon olup olmadığı kültürde net belli oluyor, korkmayın, bol bol su için- en az 3 litre, gerekirse o şaseden tekrar verir veya gebelikte kullanılan antibiyotiklerden verirler. İlk hamileliğimde antibiyotik kullandım bu yüzden, şükür bir şey olmadı, şimdi yine hamileyim tek kullanımlık şaseden kullandım, önemli olan tedavi edilmesi, nerdeyse her gebe oluyor idrar yolu enfeksiyonu.geçmiş olsun , sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza

Rahim büyüdüğü için mesaneye baskı yapıyor ve tam boşaltamiyor olabilirsiniz, içtiğiniz suyu artırın

Cevabınız için teşekkür ederim, inşallah ya Siz de sağlıkla kucağınıza alın Gebelikten önce devam eden bir idrar yolu enfeksiyonuysa diye de korkuyorum bir anda içimi bir huzursuzluk kapladı. Aslında hep idrar tahlili verdim. Dikkat etmedi mi doktorlar anlamıyorum. Direkt idrar kültürü yapılsaydı diyorum şu an Eskiden beri devam eden bir idrar yolu enfeksiyonuysa ağır bir enfeksiyon mudur acaba diyorum. Çünkü gebelikten önce de bir su içsem direkt idrara çıkardım. Bir doktora bunu söylediğimde böbrekleriniz iyi çalışıyor diyip dalga geçmişti.

Rica ederim, ne demek.Gebeliğin en başında idrar tahlili yapıyorlar,bir şey olsa fark ederlerdi , ilerleyen bir şey olsa yanma batma ağrı vb şikayetiniz de olurdu diye düşünüyorum-tabi Dr değilim ama.. tahlilinizi verin sonucu gösterin, kendinizi internette yazan her şeyi okuyup stres yapmayın, bebeğinizi en çok sizin stresiniz,mutluluğunuz, duygularınız etkiler, hepsini hissediyorlar

Çok haklısınız Umarım ya evham göbek adım oldu ilk hamileliğim bir de. Elimde telefon sürekli araştırıyorum aman bir şeyi eksik yapmayayım diye chat gbt ile akraba oldum

Canim bu maalesef gebelikte hep oluyor. Kaçıncı oluşum bilmiyorum. Bekarken hiç bilmezdim. Oluyor gebelikte dedi doktor. Kefir, kızılcık alıp kaynatıp suyunu içebilirsin.

Benimki öyle, özellikle gece tepinmesine uyanıyorum, ilk kızım da öyleydi, Dr usg bakarken makinaya teperdi, doğunca da çok hareketliydi.kontrollerde anormal bir şey olmadığı için korkmuyorum
Ayy bu doğduktan sonra çok hareketli olması da hafiften tırstığım bir şey
Sağol kuzum, zaten ıslak bez değdirmemeye çalışırım, sorun olmaz bence
Canım üzüldüm zorlanmışsınız, peki şu an kaç yaşında kızın

Yok ya korkma kendi yattığı yerde tepinip duruyor başta, asıl hareketlilik dönmeye başlayınca, emekleyip yürüyünce, ama hepsi güzel, sağlıklı olsunlar da gerisi hep dönemsel, geçip gidiyor 3.5 yaşında kızım, şubatta 4 olacak inşallah

Oyy ne tatlı anlattın Güzel günlerde kavuşuruz inşallah o hareketli hallerine de.. kızına da maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…