- 24 Nisan 2019
- 138
- 97
- 98
- Konu Sahibi Kestanecicegi
-
Bu arada idrarımı yaparken batma yanma olmuyor. Sadece baskı hissi, yarım kalma gibi şeyler hissediyorum. Böbreklerle ilgili şeyler okudum o da biraz beni korkuttu. Öyle bir şey olsa daha farklı belirtiler olurdu değil mi?Kızlar 13.haftadayım fakat çok sık idrara çıkıyorum. İdrar tahlili verdim lökosit 1+ çıkmıştı. Doktorum hafif enfeksiyon var dedi. Bir kullanımlık şase verdi. Kullandım asla etki etmedi. İdrar kültürü yapacakmış. Korkuyorum. Bu zamana kadar tedavi edilmemiş olması bebeğe zarar vermiş midir? Cumartesi günü gidicem hastaneye. İdrar tahlili öyle gelince içim rahatlamıştı. Ama idrar kültürü daha farklı bir şeymiş. Tahlilde hiçbir şey belli olmayıp kültürde kötü sonuçlar alan var mı ?
Enfeksiyon olup olmadığı kültürde net belli oluyor, korkmayın, bol bol su için- en az 3 litre, gerekirse o şaseden tekrar verir veya gebelikte kullanılan antibiyotiklerden verirler. İlk hamileliğimde antibiyotik kullandım bu yüzden, şükür bir şey olmadı, şimdi yine hamileyim tek kullanımlık şaseden kullandım, önemli olan tedavi edilmesi, nerdeyse her gebe oluyor idrar yolu enfeksiyonu.geçmiş olsun , sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınızaKızlar 13.haftadayım fakat çok sık idrara çıkıyorum. İdrar tahlili verdim lökosit 1+ çıkmıştı. Doktorum hafif enfeksiyon var dedi. Bir kullanımlık şase verdi. Kullandım asla etki etmedi. İdrar kültürü yapacakmış. Korkuyorum. Bu zamana kadar tedavi edilmemiş olması bebeğe zarar vermiş midir? Cumartesi günü gidicem hastaneye. İdrar tahlili öyle gelince içim rahatlamıştı. Ama idrar kültürü daha farklı bir şeymiş. Tahlilde hiçbir şey belli olmayıp kültürde kötü sonuçlar alan var mı ?
Rahim büyüdüğü için mesaneye baskı yapıyor ve tam boşaltamiyor olabilirsiniz, içtiğiniz suyu artırınBu arada idrarımı yaparken batma yanma olmuyor. Sadece baskı hissi, yarım kalma gibi şeyler hissediyorum. Böbreklerle ilgili şeyler okudum o da biraz beni korkuttu. Öyle bir şey olsa daha farklı belirtiler olurdu değil mi?
Cevabınız için teşekkür ederim, inşallah yaEnfeksiyon olup olmadığı kültürde net belli oluyor, korkmayın, bol bol su için- en az 3 litre, gerekirse o şaseden tekrar verir veya gebelikte kullanılan antibiyotiklerden verirler. İlk hamileliğimde antibiyotik kullandım bu yüzden, şükür bir şey olmadı, şimdi yine hamileyim tek kullanımlık şaseden kullandım, önemli olan tedavi edilmesi, nerdeyse her gebe oluyor idrar yolu enfeksiyonu.geçmiş olsun , sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza
Çok su içmeye çalışıyorum, su içmekten korkuyorum artık resmen uyutmuyor oturtmuyor yarım saat yirmi dakikada bir tuvaletteyimRahim büyüdüğü için mesaneye baskı yapıyor ve tam boşaltamiyor olabilirsiniz, içtiğiniz suyu artırın
İlerleyen haftalarda da öyle çıkıyorsunuz tuvaleteÇok su içmeye çalışıyorum, su içmekten korkuyorum artık resmen uyutmuyor oturtmuyor yarım saat yirmi dakikada bir tuvaletteyim
Rica ederim, ne demek.Gebeliğin en başında idrar tahlili yapıyorlar,bir şey olsa fark ederlerdi , ilerleyen bir şey olsa yanma batma ağrı vb şikayetiniz de olurdu diye düşünüyorum-tabi Dr değilim ama.. tahlilinizi verin sonucu gösterin, kendinizi internette yazan her şeyi okuyup stres yapmayın, bebeğinizi en çok sizin stresiniz,mutluluğunuz, duygularınız etkiler, hepsini hissediyorlarCevabınız için teşekkür ederim, inşallah yaSiz de sağlıkla kucağınıza alın Gebelikten önce devam eden bir idrar yolu enfeksiyonuysa diye de korkuyorum bir anda içimi bir huzursuzluk kapladı. Aslında hep idrar tahlili verdim. Dikkat etmedi mi doktorlar anlamıyorum. Direkt idrar kültürü yapılsaydı diyorum şu an Eskiden beri devam eden bir idrar yolu enfeksiyonuysa ağır bir enfeksiyon mudur acaba diyorum. Çünkü gebelikten önce de bir su içsem direkt idrara çıkardım. Bir doktora bunu söylediğimde böbrekleriniz iyi çalışıyor diyip dalga geçmişti.
Hahaha ilerleyen haftalardan bildirdinizİlerleyen haftalarda da öyle çıkıyorsunuz tuvalete
Çok haklısınızRica ederim, ne demek.Gebeliğin en başında idrar tahlili yapıyorlar,bir şey olsa fark ederlerdi , ilerleyen bir şey olsa yanma batma ağrı vb şikayetiniz de olurdu diye düşünüyorum-tabi Dr değilim ama.. tahlilinizi verin sonucu gösterin, kendinizi internette yazan her şeyi okuyup stres yapmayın, bebeğinizi en çok sizin stresiniz,mutluluğunuz, duygularınız etkiler, hepsini hissediyorlar
Çok haklısınızUmarım ya evham göbek adım oldu ilk hamileliğim bir de. Elimde telefon sürekli araştırıyorum aman bir şeyi eksik yapmayayım diye chat gbt ile akraba oldum
Ayy bu doğduktan sonra çok hareketli olması da hafiften tırstığım bir şeyBenimki öyle, özellikle gece tepinmesine uyanıyorum, ilk kızım da öyleydi, Dr usg bakarken makinaya teperdi, doğunca da çok hareketliydi.kontrollerde anormal bir şey olmadığı için korkmuyorum
Sağol kuzum, zaten ıslak bez değdirmemeye çalışırım, sorun olmaz benceCanım aradım yazdım hatta bu gün buraya, ıslak veya su değmedikçe sorun olmaz, ama ıslak veya yaş bezle silindiği zaman kabarma oluyor doğal ahşap olduğu için o yüzden nemi alınmış bezle silin falan dedi, ama ben beyaz boya veya vernikli alacağım. Kv korkuttu beni böceklenme falan olmasın doğal ahşapsa diye
Canım üzüldümEvet 5.5 aylıkken ek gıdaya başladık ama bizim ek gıda sürecimizde çok iştahlı değildi, birde kızım dişlerini 4 aylıkken çıkarmaya başladı, 1 yaşında 2.azılar hariç hepsi çıkmıştı, sürekli damakları şiş olduğu için falan da çiğneme kısmında sorun oldu, şükür sonra geçti tabi. O süreçte hem meme hem mama ( ama günde 1kez tabi, bebek gibi çok degil), hem ek gıda ile gittik, 9.ayda mamayi tamamen bıraktık
Yok ya korkma kendi yattığı yerde tepinip duruyor başta, asıl hareketlilik dönmeye başlayınca, emekleyip yürüyünce, ama hepsi güzel, sağlıklı olsunlar da gerisi hep dönemsel, geçip gidiyorAyy bu doğduktan sonra çok hareketli olması da hafiften tırstığım bir şey
Sağol kuzum, zaten ıslak bez değdirmemeye çalışırım, sorun olmaz bence
Canım üzüldümzorlanmışsınız, peki şu an kaç yaşında kızın
Oyy ne tatlı anlattınYok ya korkma kendi yattığı yerde tepinip duruyor başta, asıl hareketlilik dönmeye başlayınca, emekleyip yürüyünce, ama hepsi güzel, sağlıklı olsunlar da gerisi hep dönemsel, geçip gidiyor3.5 yaşında kızım, şubatta 4 olacak inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?