Gebelik Kolestazı Yaşamış Anneler...Konuşalım...

ildenizece

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2025
29
12
3
26
Merhaba hanımlar,

Bu hafta 32+4'te vücud kaşıntısı sebebiyle doktorum safra asitlerine bakmak istedi. Sonucum aynı gün 60,5 çıktı ve doktor gastroenterolojiye yönlendirdi. Günde 3 defa Ursactive başladık, 2 gün içinde kaşıntılar azalmaya başladı. Bugün 33+1 olduk 5 gündür kullanıyorum ilaç.
Henüz kadın doğumcuyu görmedim ama gastroenteroloji doktoru 40. Haftaya kadar beklenmeyebilir dedi. İnternette de hep 37 hafta doğum planlanır yazıyor.

Bu durumu yaşamış bebeğinizi sağlıkla kucağına almış anneler var mı, siz de kendi deneyimlerinizi yazar mısınız? İlaç değerlerimi düşürse bile mi 37 de doğum planlanır?

hastalık ve ilaçla ilgili tecrübem yok ama benim bebeğim konudan bağımsız 37.haftada sağlıklı bir sekilde doğdu. yani eğer 37.haftada zorunlu doğum da olsa hiç üzülmeyin. sağlıkla gelir insallah

hastalık ve ilaçla ilgili tecrübem yok ama benim bebeğim konudan bağımsız 37.haftada sağlıklı bir sekilde doğdu. yani eğer 37.haftada zorunlu doğum da olsa hiç üzülmeyin. sağlıkla gelir insallah
Amin inşallah ya teşekkür ederim Allah bağışlasın sizinkini de, doğum kilosu düşük olursa zor toparlanırsa falan diye düşünüyorum ister istemez, haftası küçük olduğu için. O yüzden şimdi sürekli kilo yapıcı şeyler yemeye çalışıyorum bari biraz kilo alsın diye

Benim oldu. Ama d vitamininin tetiklediğini düşündük ve bıraktık geçti. 108e falan fırlamıştı değerim. Normalde planlanan doğumum 38+3tü. Doktor risk almayalım dedi 37 de doğurdum

valla benimki 3050 doğdu, ödemi gecince 2950 oldu. 3 günde doğum kilosuna geri döndü 36+ zaten artık erken doğum olarak nitelendirilmiyor. sağlıklı gelsin, siz iyi olun inşallah her sey güzel ilerler

36+5 de ikizlerimi doğurdum ikiside sağlıkla doğdu . Biri 2900 biri 2100 kg

Küçük demeyin 2 kilo olanda küvez görmeden eve döndü bizimle

37 hafta gayet iyi bi hafta korkmayın

35. Haftada tanı aldım, ilaç başladık ama değer düşse bile riske atmayalım demişti bana da doktorumuz. 37+4 te sezaryen planladık, yatışım yapıldı suni sancı denemek istedik önce. Normal doğum oldu sağlıkla kucağımıza aldık çok şükür. 1 yaşına girecek neredeyse sıpa.
Psikolojik olarak o süreci geçirmek zor ama gönlünüzü ferah tutun kolaylıkla olsun doğumunuz inşallah

Riske atmamak için kilosu yerindeyse 37’de doğum yapılır. Bebek kadar anne de risk altında bu durumlarda çünkü. Benim kolestazım 38’de tanı aldı ve tanı aldığım gün sezaryen yapıldı. Tam 2.5 hafta kaşındım ama yaza geldiği için hamileliğim sivrisinek alerjim olduğu için ondan kaşındığımı sanıyordum fark edemedik. Şu an 13 aylık ve 12 kilo 82 cm Gayet sağlıklı yaşıtlarından önde kilosu boyu gelişimi çok şükür. Hiç stres yapmayın inşallah sağlıkla gelir bebişiniz

36+5 de ikizlerimi doğurdum ikiside sağlıkla doğdu . Biri 2900 biri 2100 kg

Küçük demeyin 2 kilo olanda küvez görmeden eve döndü bizimle

37 hafta gayet iyi bi hafta korkmayın
valla benimki 3050 doğdu, ödemi gecince 2950 oldu. 3 günde doğum kilosuna geri döndü 36+ zaten artık erken doğum olarak nitelendirilmiyor. sağlıklı gelsin, siz iyi olun inşallah her sey güzel ilerler

Çok şükür hepiniz sağlıkla almışsınız kucağınıza Allah bağışlasın Valla içimi rahatlattınız kızlar, daha doktoru görme şansım da olmadı bebişi hareketlerinden takip ediyorum, benim in hikayenizi paylaştığınız için teşekkür ederiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…