Gebelik korkum yardim...

Kizlar merhaba 25 yasindayim 1.55 boyum 83 kilom var. 3 yillik evliyim. Esim 32 yasinda. Son zamanlarda bebek icin kavga ediyoruz cileden cikiyor. Etrafi kirip dokuyor. Ben kendime guvenemiyorum. Kilolu oldugum icin cok zorlanacagimi dusunuyorum. Bebege zarari olur mu kilom bilmiyorum. Kadin doguma gittim kilolu gebelerim vardi dogum yaptilar dedi. Miyomum vardi 1 sene once aldirdim. Dikislerim bazen sizliyor. Ona zarari olur mu bilmiyorum. Ayni zamanda agustostan beri selectra kullaniyorum. Simdi ikiye bolerek iciyorum bi sure snra birakmayi planliyorum. Esim bebegi bu kadar erteledigim icin cok sinirleniyor bide olmazsa buyuk sikinti yasim gibi gorunuyor bana yardim edin
Bu kiloda hamile kalmayın derim. Biz aylardır doktora gidip geliyoruz, bebegimiz olmuyor. Boyum 1.71 kilom 77 di ve Dr kilolusun dedi tedaviye başlamak için kilo vereceksin dedi esimin de kilosu var birlikte diyetisyene giderek 8-9 ar kg verdik. Hamilelikte şeker tansiyon kolesterol gibi değerler tavan yapıyor. Sağlığınız için ve rahat gebelik için kesinlikle zayıflamanız lazım. Eşinize kulak asmayın. Bebek yapmak için bebek yapılmaz yaşınız çok genç. Önce metobolizmanizi düzenleyin pişman olmazsınız.

Bu kiloda hamile kalmayın derim. Biz aylardır doktora gidip geliyoruz, bebegimiz olmuyor. Boyum 1.71 kilom 77 di ve Dr kilolusun dedi tedaviye başlamak için kilo vereceksin dedi esimin de kilosu var birlikte diyetisyene giderek 8-9 kg verdik. Hamilelikte şeker tansiyon kolesterol gibi değerler tavan yapıyor. Sağlığınız için ve rahat gebelik için kesinlikle zayıflamanız lazım. Eşinize kulak asmayın. Bebek yapmak için bebek yapılmaz yaşınız çok genç. Önce metobolizmanizi düzenleyin pişman olmazsınız.
Benimde esim kilolu ama dr um kilolu gebelerimde var saglikla dogurtuyorum dedi. Dr cok yogun cok ovuluyo yorumlar iyi ama bi turlu kilo vermeye adimda atamiyorum cok karmasadayim.stresle vucudum kabariyo vallahi

Benimde esim kilolu ama dr um kilolu gebelerimde var saglikla dogurtuyorum dedi. Dr cok yogun cok ovuluyo yorumlar iyi ama bi turlu kilo vermeye adimda atamiyorum cok karmasadayim.stresle vucudum kabariyo vallahi
Oncelikle Allah hayirlisini versin tabiki. Bir doktora daha gorunmenizde fayda var. Benim kilolu hamile kalan 1-2 tanıdığım biraz sıkıntı çektiler açıkçası. Kilodan ziyade bahsettim ya tam kan sayımı yaptirin ve değerlerinize mutlaka baktırın. Doktorun bunu atlaması bana normal gelmedi. Gebelik isteyen her kadının hormon ve metabolizma değerlerine detaylı bakılır. Hatta siz sağlık ocağında sayımınızı yaptırın biz elimizden geldiğince sonuçlarınizda yardimci oluruz.

Bence diyetisyen eşliğinde spora yazılın eminim kısa sire içind e fazla kilolarınızı verirsiniz :)
Ayrıca ben ve tanıdığım bir çok insan hamileliğinin ilk 3 ayında kilo verdi . Mide bulantisindan birşey yiyemiyorsun zaten.
Doktor eşliğinde hamile kaldıtan sonra ilk 3 ay 5 kilo filan verebilirsiniz bence böylelikle sonraki aylarda verdiğiniz kiloyu geri almış olursunuz:)

Ne kadar çirkin bir yorum bu böyle ya :kusmuk:karşınızda zaten bu konuyu dert etmiş bir kadın var nasıl böyle konuşabiliyorsunuz hayret. Derdine derman olmaktan çok yerme derdinde gibisiniz
Sende oklava gibi birseysin heralde 42 kilo olan kisi senin yerindede kimse olmak istemezdi.42 ne ya olmusde aglayani yok..

Kizlar merhaba 25 yasindayim 1.55 boyum 83 kilom var. 3 yillik evliyim. Esim 32 yasinda. Son zamanlarda bebek icin kavga ediyoruz cileden cikiyor. Etrafi kirip dokuyor. Ben kendime guvenemiyorum. Kilolu oldugum icin cok zorlanacagimi dusunuyorum. Bebege zarari olur mu kilom bilmiyorum. Kadin doguma gittim kilolu gebelerim vardi dogum yaptilar dedi. Miyomum vardi 1 sene once aldirdim. Dikislerim bazen sizliyor. Ona zarari olur mu bilmiyorum. Ayni zamanda agustostan beri selectra kullaniyorum. Simdi ikiye bolerek iciyorum bi sure snra birakmayi planliyorum. Esim bebegi bu kadar erteledigim icin cok sinirleniyor bide olmazsa buyuk sikinti yasim gibi gorunuyor bana yardim edin

MERHABA öncellikle hayırlısı olsun hakkınızda. cok zayıf bır ınsan degılım cok kıloluda degılım fakat gebe kalmak ıstıyorum deyıp doktora gıttıgımde pko dan ve kılodan oturu zor gebe kalabılecegımı zayıflamam gerektıgını soyledı doktorum. 4 ay sonra gebe kaldım 72 kılo ile. annem falan bende asırı kılo alırım dıye cok korkuyorduk cunku zaten yemeyı ıcmeyı seven bır ınsanım hıcte dıyet dıye bır derdım de yok yanı:) her neyse ılk 3 ay gram yemek yıyemedım yemek yıyemedıkce aclıktan kustum kustukca mıdem bulandı mıdem bulandıkca acıktım derken derken gebelıgımın ılk 3 ayında 5 kılo verdım. gozle gorulur zayıfladım yanı. doguma gırdımde 72 kılo ıdım :) toplamda butun gebelıgım boyunca 6 kılogram aldım yanı. yanı gebelık farklı bır durum cok zayıf arkdaslarım 20 kılogram alıp doguma gırıyorlardı. ama o kadar ıstahlı ben gebelıgım boyunca cok ıstahsız oldum yanı yemek yemek benım ıcın zarurı bır ıhtıyac olmustu canım hıc bır sey ıstemıyordu. acıkmıyordum vs vs.. bunyedne bunyeye cok degısıyor. doktoumda hıc sıkıntı yapmamıstı zayıflaman ısımıze gelır demıstı. saglıklı beslendıkten snra kılo onemlı degıl demıstı. cokta saglıklı bır kızım oldu cok sukur. tabı senın kılon bıraz daha fazla benden ama ılk etapta zaten ha deyınce gebe kalamıyorsun o arada bırtaz dıkkat etsen 3 5 kılo bıle verebılsen kar olur senın ıcın. bencede ertelemeyın cok guzel bır duygu cok buyuk bır şans . allahın lütfettiği çok buyuk bır guzellık. allahım ısteyen herkese nasıp etsın. kılo cok asırı olmadıgı muddetçe verılır.

MERHABA öncellikle hayırlısı olsun hakkınızda. cok zayıf bır ınsan degılım cok kıloluda degılım fakat gebe kalmak ıstıyorum deyıp doktora gıttıgımde pko dan ve kılodan oturu zor gebe kalabılecegımı zayıflamam gerektıgını soyledı doktorum. 4 ay sonra gebe kaldım 72 kılo ile. annem falan bende asırı kılo alırım dıye cok korkuyorduk cunku zaten yemeyı ıcmeyı seven bır ınsanım hıcte dıyet dıye bır derdım de yok yanı:) her neyse ılk 3 ay gram yemek yıyemedım yemek yıyemedıkce aclıktan kustum kustukca mıdem bulandı mıdem bulandıkca acıktım derken derken gebelıgımın ılk 3 ayında 5 kılo verdım. gozle gorulur zayıfladım yanı. doguma gırdımde 72 kılo ıdım :) toplamda butun gebelıgım boyunca 6 kılogram aldım yanı. yanı gebelık farklı bır durum cok zayıf arkdaslarım 20 kılogram alıp doguma gırıyorlardı. ama o kadar ıstahlı ben gebelıgım boyunca cok ıstahsız oldum yanı yemek yemek benım ıcın zarurı bır ıhtıyac olmustu canım hıc bır sey ıstemıyordu. acıkmıyordum vs vs.. bunyedne bunyeye cok degısıyor. doktoumda hıc sıkıntı yapmamıstı zayıflaman ısımıze gelır demıstı. saglıklı beslendıkten snra kılo onemlı degıl demıstı. cokta saglıklı bır kızım oldu cok sukur. tabı senın kılon bıraz daha fazla benden ama ılk etapta zaten ha deyınce gebe kalamıyorsun o arada bırtaz dıkkat etsen 3 5 kılo bıle verebılsen kar olur senın ıcın. bencede ertelemeyın cok guzel bır duygu cok buyuk bır şans . allahın lütfettiği çok buyuk bır guzellık. allahım ısteyen herkese nasıp etsın. kılo cok asırı olmadıgı muddetçe verılır.
Cok mutlu oldum okurken allah saglikla buyutmeni nasip etsin. Tam kendimi gazladim yapim deniyim zaten hemen olmuo diye. Aksam aynaya bi baktim vazgectim resmen ahahaha insallah saglikli bir kizim olur cok istiyorum herkese allah hayirlisimi versin

Bence diyetisyen eşliğinde spora yazılın eminim kısa sire içind e fazla kilolarınızı verirsiniz :)
Ayrıca ben ve tanıdığım bir çok insan hamileliğinin ilk 3 ayında kilo verdi . Mide bulantisindan birşey yiyemiyorsun zaten.
Doktor eşliğinde hamile kaldıtan sonra ilk 3 ay 5 kilo filan verebilirsiniz bence böylelikle sonraki aylarda verdiğiniz kiloyu geri almış olursunuz:)
Yyruyus bandim var hemen hemen hergun 40 dk yuruyorum insallah biseyleri basarabilirim

Oncelikle Allah hayirlisini versin tabiki. Bir doktora daha gorunmenizde fayda var. Benim kilolu hamile kalan 1-2 tanıdığım biraz sıkıntı çektiler açıkçası. Kilodan ziyade bahsettim ya tam kan sayımı yaptirin ve değerlerinize mutlaka baktırın. Doktorun bunu atlaması bana normal gelmedi. Gebelik isteyen her kadının hormon ve metabolizma değerlerine detaylı bakılır. Hatta siz sağlık ocağında sayımınızı yaptırın biz elimizden geldiğince sonuçlarınizda yardimci oluruz.
Cokk tesekkur ederim. Bu arada 22 subat 2017de miyom aldirdim acik ameliyat. 2 kasim 2017de de burun ameliyati oldum. Miuom aldirirken 73tum suan 82yim :( kasim ayindan hormon testlerim var. Folik asite basladim. Extra.ilaclar almamaya calisiyorum deneyecegim insallah

Cok verip aliyorum cok hizli aliyorum mesela geven sene subatta 73 ken suan 82yim 1 senede 10 kilo cok degil mi
Anladim bende 1 senede 10 kilo vermistim zor bi durum gercekten ama boyunuz kisa. Esinizde ne cocuk delisi mutluysaniz gerek yok bence... hic sevmem oyle tipleri neyse Allah sabir versin

Bir an önce sağlıklı beslenmeye başlayın. Kilonuz bebeğe engel değil bence bir sürü kilolu insan doğum yapıyor ayrıca gebelikte de sağlıklı beslenirseniz kilo bile almazsınız şimdi düşünmüyorsun peki ilerde ya bebeğin olmazsa inanki tedavi süreçleri daha zor ilaçlar daha kilo aldıyor benim bebeğim olmuyor çok tedavi oldum. beslenme uzmanına danışın gebelikte size yardımcı olabilir

Cokk tesekkur ederim. Bu arada 22 subat 2017de miyom aldirdim acik ameliyat. 2 kasim 2017de de burun ameliyati oldum. Miuom aldirirken 73tum suan 82yim :KK43: kasim ayindan hormon testlerim var. Folik asite basladim. Extra.ilaclar almamaya calisiyorum deneyecegim insallah
Geçmiş olsun ben de 2 hafta önce polip aldırdım, ondan 3 hafta önce yumurta toplanmıştı, bir süre önce yine polip aldirmistim (farklı bir hastanede). İnanın o kadar yıldım ki ameliyatlardan anestezilerden. Çok yoruldum. Ama bunlar kilo almama neden olmasın diye hep mücadele ediyorum. Siz de kendinizi bırakmayın. Gebelik kilo aldırır derler ama esas gebe kalma mücadelesi korkunç kilo aldırıyor yenik düşmeyin. Bol bol hareket düzenli beslenme herşeyi çözer.

kilolu iken hamile kalmak kötü oldugunu söylerler hep ama esas kilolular daha az kilo alıp hamileliği bitiriyorlar.
siz bunu doktorunuza sordunuz mu ?

herkesin hamile kalma süreci ve hamile kaldıktan sonra sürec farklı ilerliyor. o yüzden hamile kalmadan once doktorunuzla konusun öyle dusunun eğer bebek dusuncenız varsa.

selectra ise gebeyken alınmaması gerekiyor. belki doktorunuza söylerseniz gebeliğe uygun daha hafif ilac verebilir. ondan sonra gebeliğe hazırlanırsınız.

merabalar. öncelikle hayırlı zamanında hayırlı gebelikler dilerim.
ilk olarak antidepresan kullanmayı bırakınca sanırım 3 ay bir süre hamilelik yasak. onu mutlaka doktorunuza danışın.
ikinci olarak çocuk için öncelikle kadın hazır olmalı. tamam erkek de çok etkileniyor bu durumdan ama kadın 10 katı fazla sorumluluk alıyor. çalışan bir anne olarak diyorum işte dinleniyorum bazen :D Allah sağlık sıhhat versin yavruma şikayetçi değilim ama durum bu.
son olarak kilo vermek her zaman iyidir. ben de 82 kiloydum diyetle 59 lara düştüm. herkes dedi ki bu kesin hamileliğinde top gibi olur ama olmadı. toplam 10 kilo aldım. belki sizde öyle olacaksınız. hatta sağlıklı beslenmeye daha da dikkat edeceğinizden belki kilo vererek bile doğuma gidebilirsiniz ;)

Kendi sağlığınız için kilolarınızı verin. Ben 1.64 boya 75 kiloydum ve diyetisyen-spor eşliğinde 64e kadar düştüm. Sonra hamile kaldım. 6 aylık gebeliğin içindeyim sadece 4 kilo aldım.
Gebelikte kilo çok büyük sorun. Ben hamile değilken bile nefes alamadığımı düşünüyordum ki kilomu belli eden bir insan da değildim. Bi de hamileyken insanın nefes alışı daha da zorlaşır/
İnşallah Doğumdan sonra da diyetisyen+spora devam edeceğim 55 kiloya düşmek istiyorum nasipse.
Siz de lütfen kendiniz için kilo verin.

Back
X