Gebelik korkum yardim...

Anam o ne? Kiz puf desem ucacan desene ... biraz kilo almaya calis direncinde olmaz bole belki.. gerci mukemmel olmali istedigini yiyebilmek :)
Hahayt ama kimse anlamıyor herkes 50 filan sanıyor beni çok garip:halay: dirençte filan sıkıntım Yok hiç hastalanmam kanım yüksek öyle aman yemiyorum canım istemiyo ölmemek için yemek yiyorum genelde

Boyum 1.50 ilk gebeligimde 63 kilodum 85 kadar ciktim.. Ikinci gebeligimdede 70 den 80 ciktim. Cocuklarim ikiside egitime basladi. sporumu yapiyorum 76.88 kilodan 73.50 dustum ..

Ben de kilo vermeden hamile kalmak istemeyenlerdenim. Bir ton hormonal problemim var, tiroid bezlerim alındı, bunun yanında pcos ve insülin direnci de var. Boyum sizinle bir, kilom 70 ve hayatımda olduğum en yüksek kilodayım. Yaşınız da çok genç, ben sizden 6 yaş büyüğüm.
Kilo hamileliğe engel değil belki ama dizlerime belime daha fazla yük yüklemek istemiyorum ben de. O yüzden kilo verip hamile kalmak mantıklı geliyor açıkçası. Düzgün bir diyetisyen bulup gidin, ben de bu pazartesiye randevumu aldım gidicem. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Ben olsam o kiloyla bende hamile kalmak istemem . Benim boyum 160 42 kiloyum siz benim 2 katımsınız. Bu şekilde hamile kalmayı bırakın yaşamam bile çok zor olsa gerek . Diyet spor bu işi çözün bence
Saçma bi yorum kesinlikle. Belki ilaçlar yüzünden kilo aldı belki stresten yada herneyse. Yaşamam bile çok zor demişsiniz. Bende sizinle aynı kiloları gördüm banada kilolu insanlar acayip geliodu istese zayıflar diyordm taki kilo alana kadar. Biraz empati lütfen.

bütün bu anlattıklarınız içinde en büyük problem sizin tereddütlerinizi anlayışla karşılamayıp çözüm üretmeyen ve ortalığı kırıp döken koca...
kilolu doğum yapmak zor olur ama imkansız değil...
myom ameliyatlı olup tekrar hamile kalan bir ton insan var, biri de ben mesela..
eşinizle size destek olması için duygularınızı paylaşın, tartışmak bir yarar getirmez..

Arkadssm 90 küsür kilolarda hamile kaldı. Sorunsuz doğum yaptı. Şekeri falanda vardı hatta onun ama bi problem cikmadi. Tek sorun bebiside malesef obez çok kilolu annedenmi kaynaklaniyor bilemiyorum

O.bebek karnına düşmeden hiçbir zaman hazırim diyemezsin ben böyle düşünüyorum
Cok. Dogru bence. Biz cok cocuk isteyen bir cift degildik. Yani biraz daha oyalanalim diyorduk hatta ben hapa tekrar baslayacaktim. Daha karar verememistik dogrusu. Bir korunuyor bir korunmuyorduk. Hamile kaldim bizi gor. Sanarsin yillardir cocuk istiyoruz. Suan kendimi anne olmak icin yaratilmis gibi hissediyorum. Allahim sag salim kicagimiza almayi nasip etsin ve yoklugunu yasatmasin. Sen de bebek sahibi olmak istiyorsan erteleme. Ben de 84 le hamile kaldim boyum1.68 ama yine kiloluydum.

Kizlar merhaba 25 yasindayim 1.55 boyum 83 kilom var. 3 yillik evliyim. Esim 32 yasinda. Son zamanlarda bebek icin kavga ediyoruz cileden cikiyor. Etrafi kirip dokuyor. Ben kendime guvenemiyorum. Kilolu oldugum icin cok zorlanacagimi dusunuyorum. Bebege zarari olur mu kilom bilmiyorum. Kadin doguma gittim kilolu gebelerim vardi dogum yaptilar dedi. Miyomum vardi 1 sene once aldirdim. Dikislerim bazen sizliyor. Ona zarari olur mu bilmiyorum. Ayni zamanda agustostan beri selectra kullaniyorum. Simdi ikiye bolerek iciyorum bi sure snra birakmayi planliyorum. Esim bebegi bu kadar erteledigim icin cok sinirleniyor bide olmazsa buyuk sikinti yasim gibi gorunuyor bana yardim edin

Yerinde olsam öfke kontrolü olmayan bir adam ile emek yapmazdim. Yarin bebek oldugunda, kolik oldugunda ne yapacak?

Cok. Dogru bence. Biz cok cocuk isteyen bir cift degildik. Yani biraz daha oyalanalim diyorduk hatta ben hapa tekrar baslayacaktim. Daha karar verememistik dogrusu. Bir korunuyor bir korunmuyorduk. Hamile kaldim bizi gor. Sanarsin yillardir cocuk istiyoruz. Suan kendimi anne olmak icin yaratilmis gibi hissediyorum. Allahim sag salim kicagimiza almayi nasip etsin ve yoklugunu yasatmasin. Sen de bebek sahibi olmak istiyorsan erteleme. Ben de 84 le hamile kaldim boyum1.68 ama yine kiloluydum.
Evet canım dediğin gibi gerçekten bende 2. Ye kendimi hiç hazır hissedebilir evimi sanmıyorum sonunda karar verdim ve diyorum ki neden 4 sene beklemisim

Ben olsam o kiloyla bende hamile kalmak istemem . Benim boyum 160 42 kiloyum siz benim 2 katımsınız. Bu şekilde hamile kalmayı bırakın yaşamam bile çok zor olsa gerek . Diyet spor bu işi çözün bence
Ben de 1.60 boyunda 55 kiloyum. 42 kilo baya düşük bir rakam. Bence siz de bir diyet bir spora başlayın zira bunlar sadece kilo vermek için yok.

Yazı tarzınız biraz kırıcı olmamış mı sizce de? Umuyorum farkına varmışsınızdır biraz bile olsa.

Kizlar merhaba 25 yasindayim 1.55 boyum 83 kilom var. 3 yillik evliyim. Esim 32 yasinda. Son zamanlarda bebek icin kavga ediyoruz cileden cikiyor. Etrafi kirip dokuyor. Ben kendime guvenemiyorum. Kilolu oldugum icin cok zorlanacagimi dusunuyorum. Bebege zarari olur mu kilom bilmiyorum. Kadin doguma gittim kilolu gebelerim vardi dogum yaptilar dedi. Miyomum vardi 1 sene once aldirdim. Dikislerim bazen sizliyor. Ona zarari olur mu bilmiyorum. Ayni zamanda agustostan beri selectra kullaniyorum. Simdi ikiye bolerek iciyorum bi sure snra birakmayi planliyorum. Esim bebegi bu kadar erteledigim icin cok sinirleniyor bide olmazsa buyuk sikinti yasim gibi gorunuyor bana yardim edin
Kocana guvenip çocuk yapma.sen istiyor musun önemli olan bu.

Ben de 1.60 boyunda 55 kiloyum. 42 kilo baya düşük bir rakam. Bence siz de bir diyet bir spora başlayın zira bunlar sadece kilo vermek için yok.

Yazı tarzınız biraz kırıcı olmamış mı sizce de? Umuyorum farkına varmışsınızdır biraz bile olsa.
Yukarda özür diledim açıklama yaptım kilomdan memnunum teşekkür ediyorum

Kilonuz cidden de fazla, boyunuza göre.
Kilo vermeniz lazım , sonra hamile kalın derim.
Ne kadar çok kilo verirseniz hamilelikten dolayı deriniz o kadar az gerilir

ömür boyu her istediği istediği zamanda gerçekleşmeyince kırıp döken bir adamdan koca olmaz, baba hiç olmaz.
ama ille çocuk yapacaksanız şimdiden diyetisyene başlayın, hamilelik boyunca da devam edin,
ille ki kilolu olup çok sağlıklı gebelikler geçiren örnekler var ama aksi durumda hamilelik burnunuzdan gelir,
90 küsürlerle doğuma girdim ben de, tansiyon, şeker, şiddetli bel ve bacak ağrıları yüzünden hamileliğimin son 2 ayı burnumdan geldi, günlerce hastanede yattım, ölümlerden döndüm. verebildiğiniz kadar kilo verip öyle hamilelik planlayın derim, herkesin bünyesi o kiloyu kaldıramıyor.

Arkadssm 90 küsür kilolarda hamile kaldı. Sorunsuz doğum yaptı. Şekeri falanda vardı hatta onun ama bi problem cikmadi. Tek sorun bebiside malesef obez çok kilolu annedenmi kaynaklaniyor bilemiyorum

Annede şeker olduğu için bebeği de kilolu doğmuştur.çevremden bi kadin şekeri vardi bebek 5 kilo olmuştu.

Canım benim yaşında bişey yok Bebek sahibi olmak için daha çok zamanın var. Eşinin değil senin de ne istediğin önemli bu konuda. Bebek sahibi olmayı gerçekten istiyor musun? Cevabın hayır evet ne olursa olsun ilk önce kilolarını vermeye çalış. Ben ne kilolar aldım verdim bir bilsen o yüzden başarabilirsin. Boyuna göre biraz fazla kilon. Şöyle 60 lara düş ondan sonra düşünürsün Bebek konusunu :) ama ilk hedefin kilo vermek olsun herşeyden önce kendin için sağlığın için. Eşine de aynen böyle anlat durumu . Kilolu gebelik sorun olabilir zaten hamileyken de birsürü kilo alacaksın ben zayıflamak ondan sonra Bebek konusunu düşünmek istiyorum de umarım anlayışla karşılar.

çocuk iki taraf da hazır olduğunda yapılır mantıken. bunun için kırıp dökmek çok aşırı bi tepki. ama siz de çocuk istiyor ama kilo vermek için adım atmıyorsanız hatalısınız.

çocuk olmasa bile o boya o kilo çok fazla. ben 155im ve 45 kiloyum ki bacaklarım vs etlidir yani öyle zayıf durmuyorum.

Esinizin cocuk ozlemi var ama tepkisi olmamis tabi ki. Once az az da olsa kilo vermeyi deneyim derim ona da bu gayretinizden bahsedin ama bilsin belki tepkileri hafifler biter.

Bebek icin de karniniza dusmeden icinizde minik elleri ayaklariyla kipirdanmadan zaten hazir hissedemiyorsunuz :) ideal annelik yasi da 26ymis diye duymustum bence tam zamani :)

Eğer gebelikte bulantı sorunu yasarsan ilk aylarda kilo verirsin ama sonra daha çok alınıyor tabii. En azından bı on kilo falan ver ki vücudun gebelikte alınacak kiloları tolere edebilsin. Bir çok kişi ideal kilosunda hamile kalmıyor sonuçta...

Back
X