Gebelik korkum yardim...

Kizlar merhaba 25 yasindayim 1.55 boyum 83 kilom var. 3 yillik evliyim. Esim 32 yasinda. Son zamanlarda bebek icin kavga ediyoruz cileden cikiyor. Etrafi kirip dokuyor. Ben kendime guvenemiyorum. Kilolu oldugum icin cok zorlanacagimi dusunuyorum. Bebege zarari olur mu kilom bilmiyorum. Kadin doguma gittim kilolu gebelerim vardi dogum yaptilar dedi. Miyomum vardi 1 sene once aldirdim. Dikislerim bazen sizliyor. Ona zarari olur mu bilmiyorum. Ayni zamanda agustostan beri selectra kullaniyorum. Simdi ikiye bolerek iciyorum bi sure snra birakmayi planliyorum. Esim bebegi bu kadar erteledigim icin cok sinirleniyor bide olmazsa buyuk sikinti yasim gibi gorunuyor bana yardim edin
bebek icin etrfaı kırık döken yarın bu cocuk cok aglıyo susmyo uykusuzum diyede kırıp döker sakın esin icin cocuk yapma bende 5 seneyi gecti esimden emin degilim kafalarımız uyusmuyo yarın ayrılırsam diye bende ccouk yapımıyorum ailemde geri kafalı bosansam zor ugrasırım

senin ailen nasıl gercekten torununa sana bakıcak tipermi yoksa yapıp ta söyleyen cinsten mi

Kizlar merhaba 25 yasindayim 1.55 boyum 83 kilom var. 3 yillik evliyim. Esim 32 yasinda. Son zamanlarda bebek icin kavga ediyoruz cileden cikiyor. Etrafi kirip dokuyor. Ben kendime guvenemiyorum. Kilolu oldugum icin cok zorlanacagimi dusunuyorum. Bebege zarari olur mu kilom bilmiyorum. Kadin doguma gittim kilolu gebelerim vardi dogum yaptilar dedi. Miyomum vardi 1 sene once aldirdim. Dikislerim bazen sizliyor. Ona zarari olur mu bilmiyorum. Ayni zamanda agustostan beri selectra kullaniyorum. Simdi ikiye bolerek iciyorum bi sure snra birakmayi planliyorum. Esim bebegi bu kadar erteledigim icin cok sinirleniyor bide olmazsa buyuk sikinti yasim gibi gorunuyor bana yardim edin
Bence bir sorun olmaz ben 100 kiloyum ve hamileyim bence şükür edin halinize

İleride bebek düşünecek olursan,hamilelikten önce biraz kilo vermeye çalış.Çünkü doğuma kadar da kilo alacağın için zorlanabilirsin.
Ayrıca doğumdan sonra hassas bir dönem yaşayacağın için psikolojik olarak bu kilolar seni rahatsız eder.
Bir de Rabbim aratmadan versin ama bebeğiniz olmazsa,tedavi için çok geç kalmamak adına fazla da ertelemeyin derim bebek işini.

Kilo falan verilir hamile de kalınır onlari gectim de böyle kavga edince herseyi kirip döken bir adam hamilelik zamanlarınızda size nasil destek olabilir onu düşündüm suan.
Çünkü kimi insanlarin hamileligi kolay gecse de kimilerinin ki cok zor geciyo mesela ben çok zorlaniyorum. Bu durumlarda eş desteği cok önemli oluyor.

Senin yaşında bir sıkıntı yok. Eşinin yaşı da normal. Direk çocuk istememek yerine fiziksel ve psikolojik engelleri ortadan kaldırmaya çalışsan. Belki sandığın kadar çözümsüz değildir

evlenince bebegede zarar verir bu adam aglayinca falan aman diyim ya sagi solu kirmak ne! bu adamdan baba olurmu bence onu dusunun.

Evi kırıp dökme anlamında eşin haksız ama çocuk istemekte haklı.. bence ilk iş bi kadın doktoruna ordan da diyetistene gidin bebek düşündüğünüzü söyleyin.. bende ikinci çocuğuma karar verince önce diyetisyene ordan da kadın doğuma gittim . Hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen 1 sene sonra hamile kaldım.. o sırada 9 kilo da verdim.. bence sizde bir yerden başlamalısınız ;)

Ben olsam o kiloyla bende hamile kalmak istemem . Benim boyum 160 42 kiloyum siz benim 2 katımsınız. Bu şekilde hamile kalmayı bırakın yaşamam bile çok zor olsa gerek . Diyet spor bu işi çözün bence
Siz benim iki katımsınız ne demek yahu şu dilinizin ayarı ne kadar bozuk.destek misin köstek mi sana çubuk kraker demek gibi oluyor suan

Siz benim iki katımsınız ne demek yahu şu dilinizin ayarı ne kadar bozuk.destek misin köstek mi sana çubuk kraker demek gibi oluyor suan
Offf tamam abartmayın 10 kere özür diledik daha ne yapalım

Bende o korkuyu yasiyordum hamile kalinca hasta olursam sikilirsam o karinla diye dusunurdum endiselenirdim bende de panik atak var boyle diye diye hep erteledim 5 yil boyunca daha sonra hadi olsun artik derken simdide olmuyor bebegim rabbim ders verdi sen istedigin zaman degil ben istedigim zaman veririm diye ben oyle dusunuyorum.. bir gebelik durumu yasadim 9 haftaya kadar ama cok baska bir dusunce seninle var olan bir can mukemmel bir duygu butun endiselerini alip goturuyor o yuzden erteleme derim cunku olup olmayacaginin garantisi yok ama sunu tavsiye ederim oncesinde butun tetkiklerini yaptir engel bir durumun kalmasin onceden hazirlikli ol sevgiler

Canım benim kilolu hamile kalan arkadaslarim hamileliklerinde fazla kilo almadilar. Uzun bi sure biz dusunmedik bebek. Bana da cevremden nasil hamile kalcaksin kilolusun rahmin yaglanmistir bebegin olmaz diyenler oldu. 174 boy 89 kiloyla hamile kaldim sadece 6 kilo aldim dogumdan 2 hafta sonra hamile kaldigim kiloma donmustum. Ilk zamanlar mide bulantilarim olunca 6 kilo vermistim. Sonradan toplam 12 kilo alsamda eksigi tamamlayinca 6 kilo olarak yansidi. Ayrica hic birsey bizim hesaplarimiza gore olmuyor. Zayif hamile kalip 35 kilo alan arkadaslarim var.Ama sana nacizane tavsiyem kilodan ziyade hamilelik oncesi kan tahlilerini yaptir seker kolesterol hormonal bozukluk vs varsa oncesinde bunlarin tedavisini olman. Hamilelikte sıkıntılı surec gecirmeme adina. Bir de ben bebege zararli diye paketli gidalardan asitli iceceklerden uzak durdum sen de 9 aycik bebisin icin sabredersen bu da az kilo almana yardimci olur. Bebek icinde endiselenme bana kilolusun bebek kilo alamaz yeri dar olur dediler dr sadece gulmustu.

160 boy için ideal sınır 48 -52 arası olmalı 42 kilo ciddi manada sorun teşkileder bence kilo almak için destek almanız gerekli. Normal sınırın çok altında kiloya sahipsiniz.

Eşiniz bebek istemekte haklı, eğer düğün öncesinde istemiyorum tarzı bir konuşmanız olmadıysa.

Kilonuz boyunuza göre fazla. Fazla kilo, fazla yük demek. Siz şu durumda zaten rahatsız oluyorsunuzdur. Birde bebek ağırlığı bindiğinde bacaklarınız ve beliniz çok zorlanır.

Bence 3 4 aylık sıkı bir diyet ve spor yapın. İlacı bırakın. Sağlıklı beslenin. Doğuma hazırlık vitamin takviyesi vs varsa onlara başlayın. Hem kilo gider, hem ruhen hazırlanırsınız, hem hamilelğiniz kolay geçer, hemde doğumdan somra rahat toparlanrsınız. Eşinizde bu arada sakinler.

Kilonuzu , dikişlerinizi bahane ediyorsunuz sanki çünkü bunlar hamile kalmanıza çocuk doğurmanıza engel değil ki. Sizin başka sorunlarınız var eşiniz mesela? Ha kilo verseniz yaşam kaliteni yükseltirsin, daha rahat bir hamilelik geçirirsin

Kilolular zayiflara gore daha az kilo aliyolar... ben zayiftim hamile kaldigimda 25 kilo almistim.. 6-12 ay arasi kosturunca normal yeyince uykusuz geceler gidiyor kilolar..onceden ztn kilo varsada diyet yapilabilir emzirmeden sonra

Back
X