Gebelik planlayanlar, gebeliğe hazırlık yapanlar haydi burda toplanalımmm :)

qzhr

Ya Afüv
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
179
1
116
Slm kızlar 10 aydır bebek çalışmaları yaptımız halde bebişimiz olmadı : Dr. gittim fakat problemim olmadığı sağlıklı olduğumu sadece sol yumutalığımda yan yana yapışık iki kistim olduğunu söyledi doğum kontrol hapı verdi ben bir tane içtim sonra paketi çöpe attım korktum dr önerdi ve korkulcak bişeyi olmadığı halde ben korktum, onu alıp kullansammı sizce ? He birde aranızda gebelikten 3 ay öncesi folik asit kullanan oldumu, hormon testi birdaki adetimin 1-3 arasıda hormon testi yapıcam, benim gibi kafası karışık olan varmı acaba

cnm ben 15 gün önce dış gebelikten dolayı sağ tüpümü aldırdım. çok zorlu bir süreçti allah kimseye yaşatmasın.. ama şunu çok iyi anladımki asla ama asla doğum kontrol hapı kullanmamak ve sigara içmemek gerekiyor. doğum kontrol hapı rahmi tamamen durduruyor. ben 2 yıl kullandım ve bıraktığım ay hamile kaldım.. sonuç dış gebelik ve bir yığın üzüntü.. bence asla kullanma ve sigara içiyorsan hemen bırak.. bende inanmıyordum ama sigara gerçekten büyük etken.. folik asite gelince onu bende bilmiyordum ama vücudu hamileliğe hazırlayan bir ilaç olduğundan hiç bir zararı yok.. sürekli kullanabilirsin.. inş. en yakın zamanda bebişin olur

cnm ben 15 gün önce dış gebelikten dolayı sağ tüpümü aldırdım. çok zorlu bir süreçti allah kimseye yaşatmasın.. ama şunu çok iyi anladımki asla ama asla doğum kontrol hapı kullanmamak ve sigara içmemek gerekiyor. doğum kontrol hapı rahmi tamamen durduruyor. ben 2 yıl kullandım ve bıraktığım ay hamile kaldım.. sonuç dış gebelik ve bir yığın üzüntü.. bence asla kullanma ve sigara içiyorsan hemen bırak.. bende inanmıyordum ama sigara gerçekten büyük etken.. folik asite gelince onu bende bilmiyordum ama vücudu hamileliğe hazırlayan bir ilaç olduğundan hiç bir zararı yok.. sürekli kullanabilirsin.. inş. en yakın zamanda bebişin olur

Çok üzüldüm canım ama yine allahtan ümit kesilmez inş istediğine kavuşursun kavuşuruz, ben tecrübesizim işte sağdan soldan duyduklarım işte. Doğum kontrol hapını verirken dr şöle demişti acamın seni korumak değil 1 ay kullan kistini yok edicek dedi, ben eczadec aldıktan sonra hapın yan etkilerini okudum ve ürktüm Sigarayı içiyorum ama bırakım inş bebeğim için bırakıcam, bide burda böle şey sorulmu bilmiyorum utanıyorum ama erkek spermi sıvı diilde katı olamsı gerekirmiş öle duydum buda engelmiki gerçekten gebeliğe. Hem folik asitte bebek için çok yararlıymış herkez tavsiye edio. Sigarayı kahveyi bırakıp düzenli oalrak folik asit kullanmak istiyorum. Bunu dr kontrolü olmadan kullanbirmiyim acaba, kilo yaparmıki 76 kiloyum kiloda engelmiş gebeliye bebişim olsun çok istiyorum her ay o anı yaşamaktan sıkıldım bende görecekmiyim acaba çift çiygiyi

tabiki görücez o çift çizgiyi inşallah.. ama en önemlisi bizim üstümüze düşeni yapmak.. günde 1.5 paket sigara için ben onu bırakmayı düşündüğümde bile kafama kıramplar saplanan ben... sigarayı bıraktım ve inanıyorumki herkes bırakabilir.. rahimde bebeği taşıyan hareketli dokular varmış.. sen her sigara içtiğinde onların hareketlerini önce yavaşlatıyor sonrada öldürüyomuşsun.. dolayısıyla bebeğe engell.. bende diyodum hep millet hamileyken içiyor sigara, millet 5 sene doğum kontrol hapı kullanıyor bişi olmuyor.. öle değilmiş.. başkalarına olmayınca sanada olmayacak die bir şey yok.. kisti yok etmek için 1 ay hap kullanmak bana mantıklı gelmiyor.. genede tercih senin..folik asit kullanımı için dr tavsiyesine ihtiyacın yok herhangi bir eczaneden al günde 1 tane tok karnına yeter...

Bence bütün testleri yaptırmalısın canım, hatta eşinide götür doktora oda sperm testini versin. Ondan sonra biran önce tedaviye başlamalısın, bildiğim kadarıyla kist gebeliğe engel değil. Moralini bozma derim ben

Folik asit kilo yapmaz ve vücutta ihtiyaçtan fazlası atıldığı için zararlı değildir.Ben gebelik planladığımdan beri içiyorum.Tam 9 aydır kullanıyorum.Şu anda 2,5 aylık hamileyim neredeyse.Herhangi bir zararını görmedim.9 aydır her sabah 1 tane 4 mg folik asit,1 kapsül balık yağı,1 kapsül solgar kalsiyum+magnezyum+çinko içiyorum.
Eğer spermler kaliteli ve hızlı olsun istiyorsanız eşiniz de çinko takviyesi almalı.Hatta benim kullandığım solgarın ürününü kullanın.Hem sizin için hem eşiniz için bu dönemde gerekli olabilir.
Eğer doktor sadece 1 ay kullan dediyse bence doğum kontrol hapı kullan,kiste faydası olabilir.

Son düzenleme:

topigin hayirli olsun

bende yeni yilda gebelik düsünüyorum

ben folik asiti uzun zamandir kullaniyorum...bebek istemeye basladiktan sonra hic birakmadim

Son düzenleme:
topigin hayirli olsun

ben folik asiti uzun zamandir kullaniyorum...bebek istemeye basladiktan sonra hic birakmadim

Büffffffffffffffffffff

bende vitaminli folik asitli haplar aldim amaaaaaaaaaaaaaaaaaaa unutuyorum icmeyi yaaaaaaaaaaaaaaaa

biri demisti istah aciyor,kilo yapiyor folik asit ve o yüzden aksamlari icilmeliymis,,,ama ben unutuyom

Büffffffffffffffffffff

bende vitaminli folik asitli haplar aldim amaaaaaaaaaaaaaaaaaaa unutuyorum icmeyi yaaaaaaaaaaaaaaaa

biri demisti istah aciyor,kilo yapiyor folik asit ve o yüzden aksamlari icilmeliymis,,,ama ben unutuyom

kiz onu diyen bendim2013 topiginde yazmistim...

bitanem aksam yatarken ic ben öyle yapiyorum yaw yoksa sabah yada öglen ne icsem ne yesem doymuyorum valla

İnş bırakıcam. Hatta bak ben sigarayı bırakmak için kendime mektup yazdım, içeriyide şöle İyi bir anne olabileceğini kanıtla ve bu illetten kurtul. Yazdım yazdım sonra onu postalayıp kendi adresime gönderecektim yapamadım bırakamadım ama şimdi kararım kesin bırakıcam artık paket almıyorum günde dört dal alıyorum kahvaltı sonrası öğle yemeği sonrası akşam yatarken diye diye bırakcam. Allahın izniyle sonrada başlıcam folik asit kullanmaya... şükürler olsun kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemişitim saol canım ya

Canım bir sıkıntı var burda ya eşimle konuştum ben dedim böle böle ne yani sorun bendemi acaba dedi gözleri sulandı üzüldü ben kıyamam ona ama bebek için bu şart bilio eşimde canım çok istiyo inanırmısın yumurtlama günü hesaplamayı öğrendi ve adet günümden sonra hesaplayıp şu gün başlıcaz inş dio buna İNAnamıorum çok üzülüo bende üzülüyorum diyorum bir kaç ay sonra birlikte gitsek ?

Öncelikle bebişin hayırlı olsun tatlım sağlıklıca kucağına al inş, Bu arada tavsiyelerin içinde teşekkür ederim hemen pazartesi başlıorum inş... folik asit :)

topigin hayirli olsun

Teşekkür ederim canım benim seninde hayırlı olsun inş istediğin ayda gebiş kalırsın. Sana bişi sorcam folik asit ne zamandan beridir kullanıosun kilo yaptımı sana eee vitamin sonuçta öle değilmi ???

Büffffffffffffffffffff

Ayy canım korktum ben şimdi ya benim vucüdüm kilo almaya çok elverişli napcam ama mecbur bebiş için kullancam folik asiti .

Eşlerimiz bizim kadar cesaretli değiller malesef. Benim eşimde çok duygusal, oda hüzünleniyor, morali bozuluyor hemen. Bizimde olmuyor, onu ikna etme çabasındayım. Biran önce sperm testi vermesi için. Eşimde çok hevesli, oda hesap yapar, bana gitmiş ovulasyon testi felan almış. Ama kendisi doktora gitmeye karşı. İnşallah gerek kalmaz diyorum ama her ay aynı ümitle bekliyorum, sonu hüsran oluyor. Bir taraftan zaman aleyhimize işliyor. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun canım

saol canim benim insallah hepimiz yavrularimiza bian önce kavusuruz...
yaklasik 2 yildir kullaniyorum benim düsüklerim oldu yinede hic kesintisiz iciyorum..bende acayip istah aciyo cogundada duydum zaten...

bi kac kilo aldim bu yüzden onun icin sabah yada gündüz degilde gece yatarken iciyorum..bisey yemeden uyuyorum en azindanmecburuz cünkü alinmasi gereken bi vitamin...

Amin canım amin inş bunlara gerek kalmadan hamiş kalırız heyenlı bişi bu ya tuhaf bi duygu bazende düşünüyorum anne olmak ve ben ay çok sevimli gelio kulağa

Kız öle deme ya gece acıkırsam ben kalkar yerim valla zaten kilo problemim var ay hayırlısı artık Allahtan bakalım ne olucak ne gidicek ben pazartesi kesin başlıyorum reçetesiz eczane verir sanırım değilmi bide markaları felan varmı sabit folik asitmi diosunuz :) acemilik işte

Günaydın hanımlar, bende anne olmayı istiyorum 5 aylık evliyim ama korkuyorum zira taksitler-krediler....((( İnşallah rabbim hayırlı evladlar verir hepimize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…