Gebelik planlayanlar !! Gelin birlikte ilerleyelim..

Joker

bakalım bakalm..
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.492
2
66
İstanbul
Selam kızlar..

ben 13 aylık evliyim ve bebek düşünüyoruz..bunun için doktora gittim folik asit verdi.3 ay bunu kullandıktan sonra yolumuza bakıcaz kısmetse :)) bebek planlayanlar varsa adım adım beraber ilerleyelim..

Rabbim tez zamanda bu mutluluğu yaşatsın inşAllah

Canim bende folik asit kullanıyorum yaklaşık 3 ay oldu 2 aydirda korunmuyorum. Ondan önce doğum kontrol hapiyla korunuyordum bence folik asit içın 3 ay beklemene gerek yok zaten gebeligin 3. Ayına kadar kullanacaksınız hemde hemen bebis olmayabiliyor :)

ben de doğum kontrol hapı kullanıyordum 3 aydır deniyoruz. doktora gittiğimde önceden folik asit kullanmana gerek yok hamile kalınca kullanmaya başlarsın demişti. bol bol yeşillik ve biraz kuruyemiş yemeye dikkat ediyorum.

öyle mi dersin cnm doktor bana üç ay hamile kalmadan önce,hamile kaldıktan sonrada ilk 3 ay demişti.. doğru hemen olmayabilir,o zaman 2 aydan sonrada bende korunmayı bırakırım zaten doğum kontrolu yarım yamalak kullandım ben hormonlarıma zarar vermiş olabilir..allah hayırlı zamanda nasip eder inşallah hepimize..

bende yediklerime dikkt etmeye başladım.hem vitamin için hemde gebelikte sadece yararlı şeyleri yiyip bebeğin daha sağlıklı olması için.zaten alacagım kilolardan çok korkuyorum bünyem elverişli :2:

inşallah cnm allah gönlüne göre versin..

hepimizin inşallah biz 7 aydır deniyoruz, soğan kürü yaptım şimdiye kadar geçen ayda yumurtlama testi kullanmaya başladım umarım işe yarar o kadar çok istiyoruz ki her gün dua ediyorum :109:

Benim tavsiyem o yönde ama sen bilirsin canim yani folik asit kullanmadan hamile kalanlardan oluyor. Hem zaten doğum kontrol hapı kullananların bazılarında bıraktıktan sonra birkaç ay daha vücut korumaya devam ediyormuş bence kutun bitince bırak bende yazz kullanıyorum bıraktım biranda kutu yarısında ara kanamam oldu korktum kısırlık felan yapar diye bakalim bekliyoruz işte kısmet sağlıklı olsunlarda en önemlisi o.

hepimizin inşallah biz 7 aydır deniyoruz, soğan kürü yaptım şimdiye kadar geçen ayda yumurtlama testi kullanmaya başladım umarım işe yarar o kadar çok istiyoruz ki her gün dua ediyorum :109:

inşallah hayırlısıyla en kısa zamanda karnında olur bebişin..
ben bazen korkuyorum acaba dha erken mi diye çok büyük sorumluluk çünkü maddi manevi..çocuklar buyudukçe ihtiyaçlarda büyüyor buda beni korkutuyor çünkü bn herşeyi elde ederek büyüdüm çocugumda öyle olsun istiyorum ama devir çok kötü..iyi bir gelecekk verememkten korkuyorum tek düşüncem bu..

evet cnm 3 ay koruyomuş ben hapı bıraktım zaten de eşim korunuyor..inşallah en hayırlı zamanda olur bakalım ne zaman :)

Mrb kızlar bende 3 aydır korunmuyorum eşim korunuyordu bıraktı ama deniyoruz olmuyor.ben varis hastasıyım ilaç kullanmam lazım hergün acaba oda etkiliormu?

Slm kizlar.ben 1yildir folik asit kullaniyorum.Aralik sonunda 8 haftalik hamileyken kalp atislari durdugu icin kurtaj oldum.5 ay oldu.3 aydir deniyoruz olmuyo.kurtajdan sonra adet duzensizligi basladi.aranizda bu sorunu yasayan var mi?Allah hepimizin gonlune gore versin...

4 haziran 2011 de evlendim ilk 6 ay hap kullandim sonra esim korundu 2 aydir yine hap kullaniyorum temmuzda hapi birakip folikasit kullanmaya basliyorum tabi hapi biraktiktan sonra 2-3 ayda hormonlar duzene girdigi icin bu sure zarfinda esim korunmaya devam edicek ve ben ekim ayinda tum hazirliklarimi tamamlayip calismalara baslamayi dusunuyorum ...ancak bunlar sadece bir plan ben hem cok istiyorum hemde bu sorumlulugun altindan kalkabilecekmiyim dogru zamanmi maddi ve manevi skintilarina gogus gerebilcekmiyiz dusunceler icindeyim diger yandanda zaman geciyor sonucta kapali kutu ya olmazsa ya tedavi gerekebilirse bunlar icinde cok gec olmadan denrmek istiyorum birz uzun oldu benim planlarim bu sekilde Allah herkes icin hayirlisini versin arkadaslar

Mrb kızlar bende 3 aydır korunmuyorum eşim korunuyordu bıraktı ama deniyoruz olmuyor.ben varis hastasıyım ilaç kullanmam lazım hergün acaba oda etkiliormu?

hayırlısıyla gelir inşallah bebişin.. bence kadın doğum doktoruna danışsan iyi olur cnm hem folik asit falan verir o da bebeğin daha iyi tutunmasını sağlıyor faydalı olur ama varis ilacını doktora danışmanı öneririm.

bende tamamiyle aynı düşüncelerdeyim ve aynı korkuları yaşıyorum..hayırlısı ne zaman doğru zaman ne zaman bilmiyoruz hayat her zaman sürprizlerle dolu bizim yapabilcegimiz tek şey bebişlerin doğru ve hayırlı zamanda gelmesi için dua etmek..Allahım hepimize sağlıklı hayırlı ömürlü evlatlar nasip etsin en doğru ve en hayırlı zamanda..

o korkular herkeste oluyor sanırım bende de oldu hala kendimi hazır hissedemiyorum bazen mutlu bir gelecek verememekten endişeleniyorum ama hazır olmak diye bir şey yok elimizden gelenin en iyisini yapacağız bir yerde kısmet her şey diyerek adım attık bakalım :)

ne diyelim allah bol kısmetli bebekler versin bizlere inşallah ..hayatta hiçbişeyin garantisi yok aslında..bizimki annelik içgüdüsü mü acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…