gebelik şekeri çıkanlar

minik78

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
231
0
316
İstanbul
kızlar gebelikte kan şekerim şeker yüklemesinde sonra yüksek çıktı ve doktorum diyetisyene yönlendirdi. diyetisyenin verdiği listeye uymamı ve ardından şeker ölçüm cihazı alıp yemeklerden sonra şekerimi ölçüp not etmemi istedi.
yanlız ben tokluk kan şekerinin sınırı kaç onu bilmiyorum. bilen arkadaşlarım sizi dinliyorum..

teşekkürler.. bende çalıştığım için öğlenleri listeye uyamayabiliyorum. diyorum en kötü izine ayrılınca düzene sokarım.allah hepimizin yardımcısı olsun.

max 140 olmalı şeker seviyesi. yemek bittikten 1 saat sonra ölçüyosunuz. doktor muhtemelen diyet listesi çıkarır ama şunlara uyarak da şeker kontrolü sağlayabilirsiniz.
beyaz ekmek yerine kepek ekmeği ya da tam tahıllı ekmeklerden yiyin. şeker-cips-çikolata vb abur cuburları kesin. pirinç pilavı,patates,havuç,bezelye yemeyin. inek sütünün de şeker içerdiğini duymuştum, keçi sütünü öneriyolar onun yerine. şeker oranı yüksek meyve yemeyin, meyveyi yoğurt veya sütle birlikte tüketin. şeker seviyesini düşürüyomuş böylelikle.hazır meyve suyu,limonata,kola tüketmeyin.

Bugün kontrolüm vardı doktorda.Geçen ay şeker yüklemem yapılmıştı 50 lik yükleme.Sonuçlarımı gidip almamıştım,doktor bir sorun olursa arar haber veririrz demişti. Aranmayınca sorun yok diye düşündüm. Bugün gittiğimde de şeker seviyemin bozuk çıktığını sınır 140 iken benim 156 çıktığını söyledi. Yarın sabah filan aç gel 100 lük yükleme yapalım dedi. 4 defa 1 er saat aralıklarla kan alacaklar. Şeker seviyesi çok yüksek olmamasına rağmen bu 2. ve yüksek teste ihtiyaç duyulmasından dolayı sinirlerim çok bozuldu. Eve gelene kadar ağladım. Neden böyle oldu diye. Doktor önemli bişey yok filan dedi ama yinede moralim çok bozuk. Şeker hastalarının bebekleri büyük oluyormuş, seninki hamilelik haftanla aynı oranda gelişmiş gayet normal dedi. Ama yinede moralimin bozulmasına engel olamadım.Bakalım artık bir iki güne kadar sabah gider yaptırrım mecburen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…