gebelik şekeri-evde şeker ölçümü

ersintgb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
330
24
38
35
29 haftalık ikiz gebeyim. 50 lik ve 100 lük yüklemelerim yüksek çıktı ve gebelik şekeri teşhisi konuldu. bende evde ölçüm cihazı aldım fakat hangi saat aralıklarında ölçeceğimi bilmiyorum ve değerlerin ne olacağını. bilenler yardımcı olabilir mi?

Degerlerin yuksek ciktiysa doktorunun seni endokrin uzmanina yonlendirmis olmasi gerekir. Orda da once diyetle sekerinin normale donmesini beklerler iki hafta bu sirada olcum yapmani ve olcumlero nasil yapman gerektigini anlatmalari gerekir canim doktor direk olcum cihazi verip gonderdi mi senu
Olcumleri bana anlatildigi gibi su sekilde uyguluyorum.
Sabaah kalkar kalkmaz aclik sekerimi olcuyorum hic bisey degmeden agzima daha sonra normal kahvaltini edip 1 saat sonra ki sekerini olcuyosun buda tokluk sekerin oluyor. Aclik sekerinin normal degerleri 80-90 arasi olmali bundan dusuk yada yuksek olmamali tokluklarin ise 1. Saatte yaptigin olcumde 120-140 araliginda olmali 2. Saatte tekrar olcum yapmak sana kalmis. Ana ogunlerden iki saat sonra ara ogun yapman lazim fakat bu arada yememen gereken yiyecekleri iyi biliyor olman lazim. Ornegin patates,beyaz ekmek,seker,tatli meyveler,pirinc pilavi, bunlar sekeri cok yukselten seyler. Ogunlerinde bunlar olmamali meyveleride cok cok az tuketip ara ogunlerde sut yada yogurtla tuketmelisin. Bunlar benim endokrin ve diyetiayen hekimin bana onerdigi olcum ve beslenme sekli degerlerin kac cikti yazarsam daha iyi yardimci olabiliriz. Gecmis olsun...

GM Discovery cihazından gönderildi.

cnm cevabın için teşekkür ederim
endokrin uzmanından önce dahiliyeye sevk edildim. oradan da diyetisyene. şeker ölçüm cihazını rapor almadan aldım. yani ölçtür gel dediler ben de bu gün aldım takibimi yapıp göstereceğim kadın doğumcuma. cihaz aldığımdan haberi yok sadece açlık tokluk ölçtür gel dedi o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…