gebelik şekeri olan ve tatlıdan vazgeçemeyenler

zeytinse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2013
1.184
692
53
bebekleklerin sağlığını etkileyen bi sorun oldu mu ?
bende şeker var dedi dr. ama kendini kısıtlama aşırıya kaçmadan biraz ye canının istediğini dedi . ama ben kendimi kontrol edemiyorum yediğim zamanda gözlerim görmüyor üzerimde bi ağırlık değişik bi durum var mı bunları yaşayan :18:

mrb bende de gebelik sekeri var ilk gebeliğimde cıkmıstı doktora soyleyınce hemen test yaptı ve bu gebeliğimde de cıktı maalesef. normalde 24. hafta da yapılıyor sen nasıl bu kadar erken öğrendin?
bende dikkat edemiyorum hatta benım sonucum oldukça yıksek cıktı doktor bana seker olçum cihazı verdi 1 hafta boyunca evde olctum değerlerim normaldi eger yüksek olsa insülin başlayacaktık ama dusuktu evdeki olcumlerim. bana ara ara sekerini olç diyet yap dedi ama bende hiç dikkat etmiyorum canım aşırı istıyo cunku ozellikle yemeklerden sonra.. bende çikolata yiyorum cogu zaman ... ama ara sıra olcuyorum ve değerlerim normal yüksek değil yani... sen ölçüyor msn hiç .. senn sonuçlar ogtt cok mu yüksekti ki seker var dedi??

yok canım ben ilk haftalarda gebelik belirli değilken şeker şüphesi ile gittim sınırdaydı sonra gebelik oluşunca tahlil istedi doktorum bende şekeri de götürdüm yeni yaptırmıştım baktı gebelik için yüksek dedi ölçüm falan yapmadım çünkü tekrar şekerle ilgili bi kontrol yaptırmadım her kontrolümde doktor soruyor şekeri ne yaptın diye bende geçiştiriyorum çünkü evde bunun konusu gerginlik oluyor. eşim bu konuşu açtığımda bana kızıyor çok fazla takıyorsun sende şeker yok diye (babası şeker hastası insülin iğne kullanıyor onun belirtileri bende yok) ordan kayınvalidem de sende şeker yok sen abartıyorsun diye körüklüyor haliyle eşim her konusu geçtiğinde kızıyor bana bende o kızıyor diye hiçbişey yaptırmadım. ama içim içimi de yiyiyor ya bebeğime bişey olursa diye çünkü benimde canım tatlı istiyor ve yiyorum yediğimde çok kötü oluyorum çalışıyorum oturduğum yerde masa başında bile zor duruyorum gözüm görmüyor bi ağırlık oluyor oldukça sıkıntı veriyor. hani başka bi sağlık problemim olmadığı için bunları şekere bağlıyorum

Anladım cnm bencede canını sıkma zaten 24-28. Haftalar aradı bi seker testi var onu yaparsın sonuca göre hareket edersin ama sen yine de tatlıyı dozunda ye inş bişey olmaz bebişlerimize

bende de var gebelik şekeri. ölçüm yapıyorum ama 125in üzerine çıkmıyor genelde 100 110 arasında değişiyor. hastanede tokluk şekerime bakıyorlar bazen oda 100 civarı falan çıkıyor. yalnız aşırı yorgunluk ve stres fırlatıyor şekerimi. iş stresinden dolayı çok sinirli olduğum birgün şekerim 156yı bulmuştu. ve üzerimde yorgunluk olmuştu dediğin gibi. o nedenle şekerim yükseldiğini oradan anlıyorum. bence dikkat et. bebeğin için. şeker ölçüm cihazı alabilirsin böylelikle ne yükseltiyor ne düşürüyor anlayabilirsin.

şekerli birşey yediğimde bir çay kaşığı nar ekşisi alıyorum ben. hareketsiz kalmamaya bak. elinden geldiği kadar yürüyüş yap bu haftalarda 30. haftadan sonra yürüyüş yapmak zorlaşıyor çünkü. kilo alımına da dikkat et.

Anladım cnm bencede canını sıkma zaten 24-28. Haftalar aradı bi seker testi var onu yaparsın sonuca göre hareket edersin ama sen yine de tatlıyı dozunda ye inş bişey olmaz bebişlerimize

inşallah korkuyorum işte biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…