Gebelik şekeri :s

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
Kızlar dün doktor kontrolüne gittim 50 ml şeker yüklemesi yapıldı.. Sonuç 170 çıktı.. Cumartesi sabah erken aç karnına bir daha gel Dedi..
Bende cumartesine kadar şekeri kestim bakayım fayda gösterecek mi :(
Sonucu bu şekilde çıkan var mı ?
Bir de dün sabah aç karnına gittim ama akşamdan sağlam yemişim SANIRIM hiç aç değildim..

sonuç bu şekilde çıkabılır endışe etmeyın beyazlardan uzak durun...

Canim ben de dun gittigimde 142 cikti. Doktorum pazartesiye kadar hamuisi ve tatlidan uzak dur oazartesi gel tekrar yapacaz test dedi.insallah bi sikinti olmaz ben de uzuldum

Benimde 1 ay sonra var malum zararlı dıyende var yapılmalı dıyen de doktorum 1 ay sonra yapacağız dedi nasıl bişey şekerli su mu içirdiler mideyi fena yapıyor mu

Ben iki gebeligimde de yaşadım bunu. Endişe etmeyin endokrin uzmanı ve diyetisyen takibi ile kontrol altında tutuluyor. Ama börek, çörek,makarna tatlı patates falan hayal oluyor gebelik boyunca.

Kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için..
Benim midem bulanmadı evde içtiğimiz asitli şeyler daha şekerli geldi açıkcası ama eşim tadına baktı ona çok tatlı gelmiş ki o benden daha şekerli yer içer anlamadım gitti..
Bence kesinlikle yaptırılması gerekiyor 2 3 dilim baklavaya eş değer şeker varmış..
Canan Karatay yaptırmayın diyor ama ona göre ekmek şeker dahil hiç bişey yemicez meyve de yemek yasak tabi öyle olunca şeker yüklemesi ağır gelir..
Ayrıca şekeriniz varsa bilmiyorsanız Bebek haddinden fazla iri doğar normal doğum olmaz sezeryanda omzu çıkarken zorlanır Allah muhafaza haddinden önce doğarsa iriliğinden sebep Kövezde bile yatabilirmiş gelişimi tamamlanmadığı için..
Velhasıl kelam yaptırın kızlar..
Bende şekeri kestim bugün iki top dondurma yedim ama baya yol yürüdüm erimiştir insallah :)

Kızlar dün doktor kontrolüne gittim 50 ml şeker yüklemesi yapıldı.. Sonuç 170 çıktı.. Cumartesi sabah erken aç karnına bir daha gel Dedi..
Bende cumartesine kadar şekeri kestim bakayım fayda gösterecek mi :KK43:
Sonucu bu şekilde çıkan var mı ?
Bir de dün sabah aç karnına gittim ama akşamdan sağlam yemişim SANIRIM hiç aç değildim..
yine 50 lik mi yapılacak ?karbonhidratida kesmeni öneririm

benimde 170 çıkmıştı.
diyete başlatıldım.
haftada bir gidip kan veriyordum. bakılıyordu. sonra şeler ölçme aleti yazdı doktor. onunla evde takip etmeye başaldım.
ama endişelenecek bir durum yok. gebelikte yükselebiliyor. dikkat etmek lazım.
ama bazen insana öyle davranıyorlar ki, kendini şeker hastası sanıyorsun.
misal bizim burdaki hastane kurs veriyordu böyle yüksek çıkıp diyete başlayanlara. kursta resmen siz şeker hastasınız diyorlardı.

Diyet Nasıl kızlar yani ben örnek hamile şekeri diyetlerine baktım ekmek oranı çok yüksek mesela dikkatimi çekti..
Yarın sanırım Bi yüksek doz da şeker verecekler öyle yapıyorlarmış..
Bir de bu diyet yaparken benim kan şekerim daha çok düşüyordu hamilelikte Nasıl dengelicem bilmiyorum :(

Kızlar bugün 100 ml şeker yüklemem yapıldı önce aç karnına verdim sonra içtim ve saat başı 3 saat boyunca verdim.. Hamd olsun şekerim çıkmadı 50 ml lik yapıldığında yüksek çıkmıştı sadece bugünkü ye göre normal.. Sonuçları ekledim resin olarak.. Kesinlikle yaptırın..

Sonuç kızlar

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 64
arkadaslar bana doktorum testi yaptirmadan 3 gun boyunca hamurisi tatli bol bol ye sonra test yaptir dedi ve 100 mg yaptircakmisim sizlerede yaptirmadan 3 gun tatli hamurisi yemenizi soylemismiydi doktorlariniz

Bu testi doğrudan mı yaptırdınız arkadaşlar? Bana doktorum önce kan testi yaptı belirli bir değer aralığı var normal çıkmış yoksa şeker yüklemesi yapacaktık ama gerek yok dedi. Geçmiş olsun size.

Bana direk 50 yapıldı cnm o yüksek çıkınca 100 lük yapıldı kademeli ölçüm yapıldı bugün ona göre sonucum normalmiş..

Bana direk 50 yapıldı cnm o yüksek çıkınca 100 lük yapıldı kademeli ölçüm yapıldı bugün ona göre sonucum normalmiş..

bana ailede varmi dedi ananemle halamda var dedim direk 100 mg yazdi ayrica kandan aclik tokluk sekerim normaldi ama biraz kilo var bende ondan kaynakli da istemis olabilir

Kızlar bugün 100 ml şeker yüklemem yapıldı önce aç karnına verdim sonra içtim ve saat başı 3 saat boyunca verdim.. Hamd olsun şekerim çıkmadı 50 ml lik yapıldığında yüksek çıkmıştı sadece bugünkü ye göre normal.. Sonuçları ekledim resin olarak.. Kesinlikle yaptırın..
Canim 50 ml de sekerin kaç çiimisti. Benim 142 cikti ve cok moralim bozuldu yarin 100 ml den yapilacak insallah cikmaZ

Cnm benim 50 ml yüklemede 171 çıktı 100 ml olanın sonucunu attım açlık ve peşinden yapılan saat başı ölçümlerin resmi var..
Yani 50 ml aldığımda bir saat sonra 171 çıktı 100 ml aldığımda bir saat sonra 144 çıktı mesela.. Eşimle konuştuk acaba özel hastane tahlilden para almak için mi ilk testin sonucunu fazla gösterdi hani 100 olanı da yapmak zorunda kalalım diye.. mantıken 100 lük de bir saat sonra daha fazla çıkması gerekirdi..

C
Canim 50 ml de sekerin kaç çiimisti. Benim 142 cikti ve cok moralim bozuldu yarin 100 ml den yapilacak insallah cikmaZ
cnm 142 yüksek değil ki sınır 140 doktor emin olmak için istemiştir asıl tanıyı 100 ml olan yükleme belirliyor çünkü.. Sen bugün pilav ve tatlı yeme pilav acayip şeker yükseltiyormuş çünkü haberin olsun.. Gece de 8 9 dan sonra bişey yeme..

C

cnm 142 yüksek değil ki sınır 140 doktor emin olmak için istemiştir asıl tanıyı 100 ml olan yükleme belirliyor çünkü.. Sen bugün pilav ve tatlı yeme pilav acayip şeker yükseltiyormuş çünkü haberin olsun.. Gece de 8 9 dan sonra bişey yeme..
Oyle miymis bilmiyordum vallahi canim ya. Bilgilendirmen icin tesekkurler. Insallah normal cikar hersey. Doktorlari bilirsin hemen olaganustu hal ilan ediyorlar ve benim ilk bebegim oldugu icin cok korktum

C

Perşembeden beri şeker ve hamuişi tuketmiyorum canim bakalim nasil cikacak sonuc

Back
X