Gebelik şekeri :(

bernaaydin

Ediz ve Ela Deniz'in annesi ❤️
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
1.792
623
merhaba bayanlar
50gr yüklemede açlık 101
1. saat152 çıkınca dr um 100 luk yükleme yapmak istedi

100 luk açlık 99
1.saat 213
2.saat 212
3.saat 143 çıktı çok moralim bozuk araştırıyorum bişi bulamadım yediklerime dikkat etmeye başladım evde de kendım açlık tokluk ölçüyorum

başına gelen var mı nasıl atlattınız bebeklerınız nasıl doğdu lütfen içime su serpin :KK43:

merhaba bayanlar
50gr yüklemede açlık 101
1. saat152 çıkınca dr um 100 luk yükleme yapmak istedi

100 luk açlık 99
1.saat 213
2.saat 212
3.saat 143 çıktı çok moralim bozuk araştırıyorum bişi bulamadım yediklerime dikkat etmeye başladım evde de kendım açlık tokluk ölçüyorum

başına gelen var mı nasıl atlattınız bebeklerınız nasıl doğdu lütfen içime su serpin :KK43:

canım gebelik şekerin var maalesef. sonucu doktora gösterdin mi? mutlaka göster çünkü bu değerlere bakarak seni endokrinolojiye yönlendirecek. endokrinoloji de diyet programı yapacak sana. kan şekerlerini takip edeceksin. üzmek istemem ama düzgün gitmezse insülin bile başlanabilir. ama sıkı diyet yaparsan genelde gerek kalmıyor insüline. hatta sıkı diyetle az kilo alıyorsun, daha sağlıklı bir gebelik geçirebiliyorsun vs vs. normal gebeler 15-20 kilo alabilirken diikat edersen 10 kiloyu aşmayabilirsin bile. bu çok güzel bir şey. hayırlısı olsun hakkında

Merhaba canim bende bugun yaptirdim 50lik yukleme aclik 80 1. Saat 145 cikti doktora yarin gostericem 100luk yaparmi acaba
Bir de diyetin yaninda ilac verdimi doktorun ? Bebislerimiz icin dikkat edicez artik Allah baska dert vermesin saglicakla kavusalim insallah

Merhaba canim bende bugun yaptirdim 50lik yukleme aclik 80 1. Saat 145 cikti doktora yarin gostericem 100luk yaparmi acaba
Bir de diyetin yaninda ilac verdimi doktorun ? Bebislerimiz icin dikkat edicez artik Allah baska dert vermesin saglicakla kavusalim insallah

evet yapar maalesef. sınır değer 140 çünkü.

Bebişin tosuncuk doğacak. Eskiden gebelik şekeri bilimniyordu. Annemin de şekeri yükseliyormuş gebeyken. Ablamı 5,5 kg doğurmuş. Ben 6 hafta erken doğmuşum 3,750 kg doğmuşum. Sen de dombili, boğum boğum bir bebiş doğurabilirsin. Ne güzel olur o tam yemelik. :) Belki bu yüzden sezeryan diyebilir doktor ama doktorun talimatlarına uyup dikkat edersen sorunsuz bir hamilelik geçirirsin. Dediğim gibi anneme bişey olmadıysa kimseye birşey olmaz herhalde :) allahım sağlıkla mutlulukla bebişini kucağına almayı nasip etsin inşallah.. :)

benim de 50lik 170 çıktı 100lük yaptırdım düşük çıktı. ama dikkat ediyorum diyete tam olarak uyamasam da hamur işi şeker makarna pirinç gibi yiyeceklerden uzak duruyorum. mecburen dikkat edicez arkadaşım yapacak bir şey yok inşallah bebeklerimiz sağlıklı doğarlar da gerisi önemli değil.

Bebişinizin sağlığıyla ilgili bir sorun olmayacak kızlar endişe etmeyin. Dediğim gibi dombili olacaklar sadece. Oh yumuk yumuk ne güzel. Sadece kendiniz için dikkat etmezseniz kilo alabilirsiniz o kadar. Annem 35 kilo almış. O zamanlar bilinmiyor tabi.... :)

Bebişinizin sağlığıyla ilgili bir sorun olmayacak kızlar endişe etmeyin. Dediğim gibi dombili olacaklar sadece. Oh yumuk yumuk ne güzel. Sadece kendiniz için dikkat etmezseniz kilo alabilirsiniz o kadar. Annem 35 kilo almış. O zamanlar bilinmiyor tabi.... :)

o kadar emin olmak doğru değil bence. uygun diyetle ezgersizle iyi gidebileceği gibi kötü de gidebilir. saldım çayıra mevlam kayıra deyip mideyi çok doldurmamak lazım.

o kadar emin olmak doğru değil bence. uygun diyetle ezgersizle iyi gidebileceği gibi kötü de gidebilir. saldım çayıra mevlam kayıra deyip mideyi çok doldurmamak lazım.
Tabi canım zaten ne dedim dikjat etmezseniz kilo alırsınız diye. Bende gebelik şekeri çıkmamasına rağmen zayıfım diye canım ne şstiyorsa yedim. 24 kilo akdım. Gebelik şekeri olursa tabi daha çok kilo alınır ve tansiyon da yükselir buna bağımlı okarak. Kordon frekansı yükselebilir. Bu da iyi değil. Dikkat edilmeli tabi ama bebişten yana endişe duyulmasın dikkat edildiği sürece... :)

Tabi canım zaten ne dedim dikjat etmezseniz kilo alırsınız diye. Bende gebelik şekeri çıkmamasına rağmen zayıfım diye canım ne şstiyorsa yedim. 24 kilo akdım. Gebelik şekeri olursa tabi daha çok kilo alınır ve tansiyon da yükselir buna bağımlı okarak. Kordon frekansı yükselebilir. Bu da iyi değil. Dikkat edilmeli tabi ama bebişten yana endişe duyulmasın dikkat edildiği sürece... :)

sadece kilo mu gebelik şekerinin sıkıntısı? bebekler için bi ton tehlikesi var. yabana atılmayacak bi konu.

Ben annem yaşadığı için sadece paylaşmak istedim. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Fazla kilo alımı kordon frekansını etkiliyor tabi. Ben amaaaaan sallayın bişey olmaz demiyorum ki yanlış anlaşılmasın lütfen. Dikkat edildiği sürece sadece bebiş tombiş oluyır o kadar dedim.

İyi geceler kizlar
Ben doktorumla da gorustum seker hemsiresi ve ic hastaliklar dr ile tAkipnaltindayimmevde surekli sekerimi olcuyorum
Yediklerime
Dikkat etmeye calisiyorum
Bugunku olcumlerim ekte gece yuksek cikti cnku esime sahur hazirlarken az bisi atistirmistim da gece yazmio orda gece 105 cikti kizlar

Bebegime bisi olmasin da ben diyete raziyim

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    71,1 KB · Görüntüleme: 230
canım merhaba benimde 50lik yüklemem 197 çıkmış :KK57::KK57: yarın 100 lük yükleme yapılacak ne olacak bilmiyorumo_Oo_O

Selam kaderdaş arkadaşlarım ... Bende de gebelik şekeri çıktı bernaaydin bernaaydin ilk 21. haftada yani daha çok erkenken doktorum dediki sana erken bakalım tahminimce var ..Medyummusun mübarek çıktı tabiki.. sadece 75 gr ogtt yaptı bana doktor direk teşhiş için onda da sadece 1.saat 200 çıktı diğer değerlerim hep sınırlar içindeydi ..Diyetisyene yönlendirdi.. Endokrinoloji ye gerek yok dedi..1.saat tokluk değerini 140 ın altında tutsun senin dedi... Bir iki kere diyetisyene gittim bir kaç hafta içinde düzeldi.. Sonraki ay kontrolümde defterimi kontrol edince kadın doğum dedi ki tamam artık yazma böyle git yediğine içtiğine bu şekilde devam et.. günde bir kere ölç şekerini de diye ama ama tabi ben kaçırdığım için yazıyorum birde evhamlı olduğum için sürekli ölçüyorum... Kaçamak yapmazsam şekerim yükselmiyor ama kaçamak yaparsam çıkıyor 140 üstüne onda da genelde sabah kaçamakları arttırıyor... her ay HbA1c yaptırıyorum artık o da 3 aylık şeker ortalaması demek o da şükür sınırda o şekilde takip ediyoruz şimdi ilerleyen günlerde ne nasıl olur bilmiyorum ... Gerçi az kaldı doğumumuza ama ..

Arkadaslar gebelik sekeri neden cikar? Asiri kilo alimiyla alakasi varmi yoksa her bunyede farklimi oluyor..?

Arkadaslar gebelik sekeri neden cikar? Asiri kilo alimiyla alakasi varmi yoksa her bunyede farklimi oluyor..?
Her bunyede farkli oluyor bendede cikti ama bol su ictim yediklerime dikkat ettim duzeldi benim annem tarafindan genetik seker oldugu icin gebelikte bendede cikti.bence asiri kilo alimiyla alakasi yok cunki 35 haftalik hamileyim 6kilo aldim

Ben hamileliğimin başından beri hiç kilo almadım... Hatta verdim bile.. Bunun bilimsel açıklamaları var tabi doktor gibi aydınlatamayız seni ama az nette araştırırsan bir sürü bilgi var ...Ama Öncelikle hamilelikte bazı hormonlarımız daha fazla bazıları daha az çalıştığı için pankreas gerektiği kadar insülin üretemez ve bu da vücüdumuzda şeker direnci oluşturur tabi her kadın için geçerli değil genetik faktörler etken buna da .. Özellikle Annenin yaşının ileri olması, çoğul gebelik olması, yumurtalama bozukluğu olması ya da pcos vs olması yada ailesinde yüklü bir durumda şeker hastalığı olan anne adaylarında ....

Her bunyede farkli oluyor bendede cikti ama bol su ictim yediklerime dikkat ettim duzeldi benim annem tarafindan genetik seker oldugu icin gebelikte bendede cikti.bence asiri kilo alimiyla alakasi yok cunki 35 haftalik hamileyim 6kilo aldim
Evet anliyorum, benim ailemde kimsede yok, umarim bendede cikmaz.. Mesela doktor neleri yasakladi.. bol su icmek her zaman iyi gelicektir tabiki de. Ben ara ogunleri kacirmamak gerektigini okumustum.. azar azar birseyler yenmesi gerektigini sekerin dengede kalmasi icin, gerci zaten vucut sinyal veriyor aksi taktirde, bende bas agrisi yapiyor direk..

Evet anliyorum, benim ailemde kimsede yok, umarim bendede cikmaz.. Mesela doktor neleri yasakladi.. bol su icmek her zaman iyi gelicektir tabiki de. Ben ara ogunleri kacirmamak gerektigini okumustum.. azar azar birseyler yenmesi gerektigini sekerin dengede kalmasi icin, gerci zaten vucut sinyal veriyor aksi taktirde, bende bas agrisi yapiyor direk..
Kötü ornek olmak istemem ama ben doktorub yasaklarini hic dinlemedim sadece meyve asiri cok yiyodum onu azalttim meyvelern sekeri biraz cok bol su ictim sadece bide pilav makarna yemedim 2ayda 1kere falan yiyodm

X