Gebelik testlerinin doğru çıkmama ihtimali

Ayderkizi

Uzaklarda bir yere gitmek...
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
326
390
18
Güzel hanımlar,19 aylık bir oğlum var doğumdan sonra ilk adetimi 1 mart gibi oldum, 1 nisan gibi tekrar adet olmam lazımdı ama olmadım bir hafta sonrasında hiç ihtimal vermesem de aklimda kalmaması için bir gebelik testi aldım ve yaptım negatif çıktı ama hala adet olmadım,bu akşam evde bir test daha vardı öylesine yapayım dedim ve sonuç pozitif çıktı çok belirgindi. İkinci bir test daha aldırdım eşime ve onda ikinci çizgi biraz daha silik çıktı ama pozitif denebilir. Benim sorum bu testler pozitif çıkıp hamile olmayan arkadaşlar var mı aranızda ,bu testlerin yanlış çıkma ihtimali var midir ? ben hamile olabilecegime pek ihtimal vermiyorum çok saskiniz eşimle.
Okuyup cevap veren arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim.

Burda çok arkadaşa rastladım pozitif çıkıp adet olan. Yani testte çıkıyor ama hcg de çıkmıyor. İlk çocuğunuzda durum nasıldı?
Adetiniz 1 hafta geciktiyse b hcg baktırmanızı öneririm.
Testler yanıltıcı olabiliyor.

Cok net cikmisa hamilesindir canim pek yanilma olmuyor o testlerde
Ah ya öyle mı diyorsun çok netti valla testler ,Allah olmayanlara da nasip etsin ,bebişim de küçük daha ya onun stresi başladı simdiden canım,teşekkür ederim cevabin için.

Ertesi gün hapı kullanıp hamile kaldıktan sonra, her şeye inanırım ben.
Ama 2 testin de yanlış olma olasılığı bayağı bir az.

Şu an adetim 27 gün falan geçti,ilk testi adet olmam gereken zamandan bir hafta sonra yaptım negatifti . İkinciyi bugün yaptım ve pozitif çıktı. Ama nasıl pozitif anlam veremedim,yarın kan testi yaptırmaya gidicem canım ama uyuyamıyorum heyecandan stresten.

Ah ya öyle mı diyorsun çok netti valla testler ,Allah olmayanlara da nasip etsin ,bebişim de küçük daha ya onun stresi başladı simdiden canım,teşekkür ederim cevabin için.
rica ederim canim hayirlisi olsun artik birlikde buyuyup giderler kan testi tabi kesin sonuc ama 2.cizgi netse hamilesindir bence

Ertesi gün hapı kullanıp hamile kaldıktan sonra, her şeye inanırım ben.
Ama 2 testin de yanlış olma olasılığı bayağı bir az.
Bana da öyle geliyor ama yine de o testler yanıltıcı olabiliyor diye duymak istiyor insan ,hayırlısı,teşekkür ederim

Hayırlısı olsun beraber büyütürsünüz çok stres yapmayın nasip olursa hamileyseniz dogana kadar digeri 2 yasına girer ikiz gibi büyürler ne tatlı

Hayırlısı olsun beraber büyütürsünüz çok stres yapmayın nasip olursa hamileyseniz dogana kadar digeri 2 yasına girer ikiz gibi büyürler ne tatlı
Çok teşekkür ederim ,öyle olcak artık,inşallah altından kalkabilirim :)

Cok teşekkür ederim .Bana da öyle geliyor ya iki testinde yanlış çıkması baya düşük bı ihtimal gibi.
Benim bebeklerimin arası 14 ay olacak, yine sizinki iyi bu durumda.
Nasıl bir şok yaşadığınızı anlayabiliyorum.
Doktorun bir umut ' gebelik yok' demesini bekleyecek, hatta kendinizi buna göre telkin edeceksiniz.
Ama hamileyseniz duyduğunuzda bir şok yaşayacak, diğer bebeğinizin gözüne bakarak ağlayacaksınız.
Kucağınızdaki için üzülüp, kendinizi suçlayacaksınız.
Ama lütfen yapmayın bunları, kendinizi sakın üzmeyin.
Yapılacak bir şey yok çünkü, evinizin şenlenmesini hayal edin.
Kendileri doğmak istiyor bu yavrular, şimdiden özgür ruhlular.
Onlara ne önlem alsak da savaşçı olarak bizlere inat doğuyorlar.
Hatta ben de bununla alakalı bir konu açtım, gelen yorumlardan sonra bakış açım değişti.
Kk psikolojimi düzeltti el birliği ile, artık hoplaya zıplaya durumuna sevinen ve şükreden bir hamileyim.

Şu yazdıklarınızı bile ağlayarak okuyorum su an,bugün test yaptığım andan itibaren vicdan azabı çekiyorum,oğlum küçük ,onun annesine en ihtiyacı olduğu zamanlarda gerekeni yapamamaktan ona yetememekten korkuyorum, Allah hayırlısını nasip etsin ,yarın yine de bir umut belki hamile değilimdir diye gidicem doktora ama dediğiniz gibi içimde bir minik kalp var hissediyorum ,hayırlısı Allah'tan.
Çok teşekkür ederim hissettigim şeyleri bı başka anneden duymak bana iyi geldi.
Sizin açtığınız konunun linkini gönderebilir mısınız,belki benimde biraz içime su serpilir orda yazanları okuyunca.

Negatifler yanilabiliyor ama kimyasal gebelik olmadikca pozitiflerin yanilma ihtimali yok gibi bir sey

Bu arada Allah yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almayı,sağlıkla buyutmeyi nasip etsin.

Teşekkür ederim
Uzulmeye gerek yok. Benim cocugum olmadi daha anneligi tatmama cok az kaldi Allahin izniyle ama bu forumda cok yazmisimdir. Annemden cevremden gordugum kadariyla hicbir cocuk pismanlik olmuyor. Keske bu dogmasaymis demiyor anne hicbir zaman. Evladi hayirsiz bile olsa evlattan gecemiyor. Ilk cocugunuzun hic dogmamis oldugunu dusunun. Ya da Allah korusun kalbi gelismedigi icin aldirmak zorunda kaldiginizi. Onun yoklugunu asla dusunemezsiniz oyle bir seyi asla istemezsiniz degil mi :) evlatlar arasinda hic fark yok. Dogunca o da buyugu gibi degerli kiymetli olacak. Gulucukleriyle kahkahalariyla tatliligiyla mutlulugunuza mutluluk katacak. Hem de arkadas olacaklar. Bir arkadasim sunu demisti bana gercekten cok mantikli geldi. 2 yasinda kizi vardi onun. "Disarda arkadas oluyor ama kendin yetistirmedigin icin guvenemiyorsun ve mudahale edemiyorsun" o yuzden cocugunuzun arkadasi sizin verdiginiz terbiye ve egitimle yetismis olacak. Kucugu de buyugu de. Yine baskasinin konusuna da yazmistim aynisini. Daha cocuk dogmadigi icin hep olumlu taraflarini goruyorum ben ama cevremdeki herkes sunu soyluyor. Ne kadar zor olsa da onlar icin her seye deger....

Çok haklısın canım ama hiç beklemediğimiz için çok büyük bir şok oldu bizim için. Oğluma baktıkça gözlerim doluyor ,ama ileride eminim iyi ki olmuş diyeceğim ,Rabbim böyle kolay sekilde lütuflandirmis bizi ,buna yüz çevirmek,üzülmek çok yanlış farkındayım ama neden böyle hissediyorum, gözyaşlarına neden engel olamıyorum anlamadim.
Ve benim için en kıymetli şey şu an yanımda uyuyan oğlum, karnım da eğer bir bebeğim daha varsa onu sanki bu kadar çok sevemezmisim gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…