Gebelik Tüp Bebek İlaçları yardım

nurilkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2014
76
15
98
Merhaba arkadaşlar, tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım sormak istediğim soru tüp bebek ile hamile kalan arkadaşlar hangi ilaçlara devam ettiniz dozlarınız neydi ben 4 adet estrofem progestan dex igne 2 defa prednol ilac gunde 2 kullanıyorum doktor devam etmemi istedi tüp bebek doktoru değil ilaç dozları bana fazla geldi internette araştırdığımda bebegime bir zararı olur diye korkuyorum benim durumumda olan varsa yardımcı olabilir mi

Kişinin durumuna göre değişiyordur ama ben transferden sonra 12. Haftaya kadar progestan 50 mg iğne( üç günde bir yaptırıyordum), folidoce(folik asit) ve lutinus fitil kullandım.

Transferden sonra günde 3 defa 2 şer estrofem
Folbiol
Progesten 50 mg hergün kalçadan iğne
Prolüton 5 günde 1 kalçadan
Lutinus vajinal tablet
Coraspin
Oksapar
Bunları 12. Haftaya kadar sürekli kullandım şuan bazılarını kesti yenilerini verdi

A evet oksapar ile prolutonu unuttum onlarda var o zaman normal rutin bu şekilde bazıları kalp atışından hemen sonra estrofemi hemen kestiğini belirtmiş doktorum bilgi vermeyince tup bebek alanında olmadığı için bir karışıklık olabileceğini düşündüm içim çok huzursuzdu

Estrofemi günde toplamda 6 adet mi kullandınız 12 haftaya kadar

Hayirli olsunn

Benim kullandiklarim:
-estrofem gunde 4 adet
-coraspin 1 adet
-gun asiri iki ampul progestan
-litunus fitil gunde 3 x
-kan sulandirici igne her gun
-vitamin
+ haftada bir serumum var

Hayirli olsunn

Benim kullandiklarim:
-estrofem gunde 4 adet
-coraspin 1 adet
-gun asiri iki ampul progestan
-litunus fitil gunde 3 x
-kan sulandirici igne her gun
-vitamin
+ haftada bir serumum var
Teşekkur ederim sizede hayırlı olsun insallah kalp atışını duydunuz mu acaba

Cok tesekkur ederimm, yok biz daha cok yeniyiz. Haftaya sali keseyi gorucez daha Sizz? Biz 5 haftalik olduk suan tam
Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alın insallah bizde öyle 6 bucuk haftalık, çok sükür yeni kalp atışını duyduk yakınız :)

Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alın insallah bizde öyle 6 bucuk haftalık, çok sükür yeni kalp atışını duyduk yakınız :)
Yaa ne guzell heycanla o gunleri bekliyorumm. Varmi sikayetinizz rahatsizliginiz suan 6,5 haftada. Benim pek yok gibii biraz belim agriyor sadece oda normal sanirim hala

Yaa ne guzell heycanla o gunleri bekliyorumm. Varmi sikayetinizz rahatsizliginiz suan 6,5 haftada. Benim pek yok gibii biraz belim agriyor sadece oda normal sanirim hala
Ya hiç bir belirti yok gariptir, arada kasık ağrılarım oluyordu onlarda seyrekleşti ne mide bulantısı ne yorgunluk o kadar ilaçtan sonra bünye bebeği algılayamadı herhalde çok zor oluyor gercekten beklemek kalbi duyunca da bir daha ki muayeneyi bekliyorsun hersey yolunda mı hala diye bitmiyor 8 ay böyle gececek herhalde yine de tatlı gerginlikler bekleyişler Allah sonunda yuzumuzu guldursun insallah

Hahah dimi bende daha cok bisey bekliyodum ama masallah diyelimm Belkide daha cok erkendir belirtiler icin bilmiyorum

Aminn insaAllah canim Allahim saglikli ve hayirli bi sekilde kucagimiza almayi nasip etsin insaAllah

Hahah dimi bende daha cok bisey bekliyodum ama masallah diyelimm Belkide daha cok erkendir belirtiler icin bilmiyorum

Aminn insaAllah canim Allahim saglikli ve hayirli bi sekilde kucagimiza almayi nasip etsin insaAllah
Bilemedim tahmin ettiğim gibi olmadı bende artık diyorum demek ki tüp bebek farklı oluyor hafif geçiyor herhalde belirti olmayınca da insan inanamıyor istanbulda mısınız eğer öyleyse hangi hastaneye gidiyorsunuz ?

Gebeliginiz hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Estrofem bir süre daha devam ediliyor hele yüksek dozda kullanıyorsanız bir seferde bırakamıyorsunuz azaltarak bıraktırır
Progestan iğneyi ben çok uzun süre kullandım günde 2 ampul olacak şekilde
Bir süre sonra prolutonla değiştik ve 27.haftaya kadar da ona devam ettim.
Progestan fitili doğuma kadar kullandım
Bunların dışında çuvalla ilaç kullandım
Oksapar, adalat, insülin ve kalsiyum, magnezyum benzeri vitaminler
Çok şükür bir şey olmadı sağlıkla doğurdum
Size bu ilaçlara devam etmenizi kadın doğum doktorunuz söylüyorsa doktoru dinleyin derim
Iciniz rahat etmezse başka bir doktora daha sorun ama lütfen internetten araştırmayın

Estrofem rahim kasılmalarını karşı veriliyor. Benimki tüp bebek olduğu için mecburen kullandım. Normal gebelikte nasıl bilmiyorum. Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin bebişinizi , tebrik ederim

Amin inşallah, çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız, ilaçlar konusunda kesinlikle kesilmesi yönünde bebekte anormali durumu vesaire okuyunca çok tereddüt ettim haklısınız internet çok tehlikeli oluyor bu zamanlarda

Estrofem rahim kasılmalarını karşı veriliyor. Benimki tüp bebek olduğu için mecburen kullandım. Normal gebelikte nasıl bilmiyorum. Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin bebişinizi , tebrik ederim
Çok teşekkür ederim amin inşallah, bebekte bir sorun olmasın da ilaçlar dert değil tabi sizde inşallah sağ salim kucaklayın bebeğinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…