Drların çoğu böyle canım, ben ilk ağrıyla cerraha gittim o beni ultrason için yönlendirdi safra kesesi sanmıştık böbrek çıktı. Cerrahta kadın doğumcuma göstermemi söyledi.Oda hamileliktendir çok ağrırsa ağrı kesici alırsın dedi bana. Ben dedim bir üroloğada göstereyimmi diye, istersen göster dedi. Pek önemsemedi, ihmal etmeyip hemen üroloğa geçtim oda bir ay sonra tekrar ultrason istedi işte ...yaklaşık 3 hafta önce ağrıyla acil dr gittim sağ tarafta böbrek büyümesi var dedi... kendi dorktoruma söylediğim halde incelemedi ultrasonda... beni kaale almıyor mu nedir? anlamadım gitti...
bu kadar önemliyse doktor olarak bir tetkik ultrason incelemesi istemedi... yoksa heyecanlanmayayım diye mi yapıyor... kızlar ne yapiim ben şimdi... kendi kendimi mi korkutuyorum acaba... Ufff(
yaklaşık 3 hafta önce ağrıyla acil dr gittim sağ tarafta böbrek büyümesi var dedi... kendi dorktoruma söylediğim halde incelemedi ultrasonda... beni kaale almıyor mu nedir? anlamadım gitti...
bu kadar önemliyse doktor olarak bir tetkik ultrason incelemesi istemedi... yoksa heyecanlanmayayım diye mi yapıyor... kızlar ne yapiim ben şimdi... kendi kendimi mi korkutuyorum acaba... Ufff(
insan hayatıyla oyun olmaz ama... eğer sağlık için ciddi bir konuysa ilgilenmeliler... geçmiş olsun canım sana da... senin geçti mi rahatsızlığın...
bende de olmuştu ilerledi dediğiniz gibi ve kateter ttakıldı. çok zor bir operasyon değil ama lokal anesteziyle takılıyor hamilelikten dolayı. yapılan işlemleri canlı canlı görmek insanı sıkıyor yoksa acısı falan yok. ben 32 haftalık hamileydim kateter takıldığında. doğumdan bir hafta sonra çıkardılar.böbreğimdeki genişleme dönem dönem kontrol ediliyor. normalde küçülmesi lazımdı ama malesef ben de bir değişiklik olmadı bi arada grade3 olmuştu. şu an grade 2 de sabitlendi. ara ara ultrasona giriyorum. sanırım benim hamilelikten öncesine dair bir sorun vardı hamilelikte nüksetti.
evet arkadaşlar 02 mart 2012 de ameliyat oldum.
6 aylık-23 HAFTALIK hamileyim ve bir sabah çok şiddetli bir ağrı ile uyandım, sağ böbreğimin olduğu kısımdı fakat daha önce hiç böbrek şikayetim olmadığı için ihtimal vermedim, basit bir hamilelik sancısı dedim fakat 1 saat sonra ağlatacak dereceye gelince hemen doktoruma koştum.
bebeğimi kontrol etti ve bir problem olmadığını, ürolojiye görünmem gerektiğini söyledi, o esnaya kadar ağrım hafifleyince bende geçti diyerek eve gittim.
2 hafta sonra birden öyle bir ağrı başladıki artık nefes alamıyordum tekrar doktoruma koştum ve beni o halde görünce doğum sancısı olduğunu düşünüp sancıyı kontrol etmek için bir makinaya bağladı ve yine ürolojiye görünmemi söyledi, hemen gittim,
bebeğim sağ böbreğimin üzerine yatmış ve böbrek işlevini yapamaz duruma gelmiş, bu da şişmeye sebep olmuş hiç vakit kaybetmeden kateter adı verilen bir hortumun bir ucunun böbreğime diğer ucununda idrar kesesine takılıp böbreği rahatlatmamız gerektiğini, aksi halde ya böbreğe ya da bebeğe zarar geleceğini söyledi üroloji doktorum.
çare yok herşey oğlum için 2 martta ameliyat oldum halen ağrılarım bitmedi dua edin kızlar
Cevabın için çooook teşekkr ederim.. Sana da geçmiş olsun..
Sen de evde antibiyotik kullandın mı, kataterden önce yada sonra?
İdrara çok çıkıyorum ben, belki yarım saate bir, sende de var mı yada oluyor muydu?
Böbreğin kaç cm olunca taktılar katateri??
Senin neden 31. Haftada sökeceklermiş katateri?
Ben evde hap şeklinde kullandım antibiyotiği..
Dün dr.a gittik, 30mm olmadan böbreğe katater takılmıyor dedi dr.m,
İnşallah gerek kalmaz.. O ağdı cidden çok zor yaa...
Sen de bundan sonra acı-ağrı çekmeden., sağlıcakla bebeğini kucğına alırsın umarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?