Gebelik ve mobbing. Ne yapmak lazım?

Evet, bebeğimi kendim büyüttüm bu süreçte o yüzden çok mutlu oldugum bir süreç oldu fakat yapilan mobbing ve haksizlik halen içimde. Ceo ya bile yazdım ilk önce ilgilendi sonra sesi çıkmadı, firmayı düşününSA :)
İlk anlattığında da nedense aklımdan geçen orasıdıydı.

Gebelik oluştuğunda dert etmektense öncesinde edip çözüm aramak daha doğru geliyor bana. Kovma olarak düşünmüyorum bu konuda kimseyi kovmadılar ama terfi alacakken önüne engel koyulanlar olduğu ve muhtemel bir terfi de benim önümde olduğu için aklıma takıldı. Yoksa evet elbette kimseyi ilgilendiren bir konu değil, haklısınız.
Bence o an yaşadığınıza göre hareket edin derim, önceden söyle söyle yaparım deseniz de bakalım size ne yapacaklar ne diyecekler ona bağlı. Ki aynı durumu yaşamanızı hiç istemem ama 3 senedir korunmadigim halde hamile kalamiyorum, o yüzden her şeyin önceden düşünülmeyecegini öğrendim. Akışına bırakın, nasıl davranıyorlarsa ona göre bir tepki gelistirirsiniz.

iyi de başka ne yapsınlar?
kadın hele bir de 6 ay 1 sene hatta 2 sene gelmezse işyeri onu nasıl bekleyecek, işler ne olacak?
devlet izindeki kadın için işverene bir destek vermiyor ki, (almanyada hem işverene destek var, hem de gerekirse birini alsanız bile "doğum iznindeki kadının yerine geçici işçi almak" diye yasal bir kavram var, bizde o yok bu yok) türkiye üstüne bir kobi ülkesi, bu minik işletmeler zaten 3 elemanla dönüyor nasıl beklesin mesela ne öneriyorsunuz?

Türkiyede yasal olarak mümkün mü bilmiyorum ama is vereni annenin yerine o sürec icin baska isci alabilir. Sözlesme ona göre yapilir yeni gelen kisi icin

Valla bu konuda herkes haklı. Biz asistanken asistan arkadaş hamile kaldığında kendimiz adına çok üzülürdük :p çünkü nöbet sayısı 5 ise 7 ye çıkardı. Onun tüm işi bize çakılırdı. Bu 3 hafta gibi yıllık izin de değil. Belki 6 ay belki 2 yıl. Olan bize olurdu.

En son işim özel işyeriydi. Gebelik izni diye bir durum olamazdı. Çünkü benim gitmediğim yere mutlaka birinin gitmesi lazım. E yeni birini alacaklar sonra ben dönünce o atıl kalacak. Geçici işçi diye bir kanun çıkması lazım. Başka türlü düzelmez.

Ben istifa ettim :)

Türkiyede yasal olarak mümkün mü bilmiyorum ama is vereni annenin yerine o sürec icin baska isci alabilir. Sözlesme ona göre yapilir yeni gelen kisi icin
Hiç bilmiyorum maalesef, yeni birini almak yerine genelde birbirimizin yerine geçiyoruz böyle bir durumda.
Bence o an yaşadığınıza göre hareket edin derim, önceden söyle söyle yaparım deseniz de bakalım size ne yapacaklar ne diyecekler ona bağlı. Ki aynı durumu yaşamanızı hiç istemem ama 3 senedir korunmadigim halde hamile kalamiyorum, o yüzden her şeyin önceden düşünülmeyecegini öğrendim. Akışına bırakın, nasıl davranıyorlarsa ona göre bir tepki gelistirirsiniz.
Umarım en kısa zamanda bir bebek haberi alırsınız <3 haklısınız bu konuda.
Valla bu konuda herkes haklı. Biz asistanken asistan arkadaş hamile kaldığında kendimiz adına çok üzülürdük :p çünkü nöbet sayısı 5 ise 7 ye çıkardı. Onun tüm işi bize çakılırdı. Bu 3 hafta gibi yıllık izin de değil. Belki 6 ay belki 2 yıl. Olan bize olurdu.

En son işim özel işyeriydi. Gebelik izni diye bir durum olamazdı. Çünkü benim gitmediğim yere mutlaka birinin gitmesi lazım. E yeni birini alacaklar sonra ben dönünce o atıl kalacak. Geçici işçi diye bir kanun çıkması lazım. Başka türlü düzelmez.

Ben istifa ettim :)
Ya orası öyle, bi şekilde o işin de işlemesi lazım tabii ama insan emeklerine de üzülüyor :)

maalesef mümkün değil. yani yasada annelik izninde personel yerine geçici işçi almak diye bir şey yok -almanyada var, biliyorum.
ama tabii ki geçici süreyle diye eleman alınabilir aslında
ancak bizde genelde doğum yapınca bebeğin tüm bakımı da kadının üzerinde olduğu için 1- 2 yaşında verecek kreş de pek olmadığı için annelerin işe dönüşleri sıkıntılı olabiliyor...
işverenler de yeni birini alınca onu eğitip onunla devam etme yoluna gidiyorlar, genelde.
tabi bunlar genelleme istisnalar olabilir.

Terfi için ne kadar süre var sizce? İlk 3 ay gebeliği söylemek zorunda değilsiniz
Ya 2 ay içinde ya da bu senenin sonunda diye düşünüyorum eğer olursa. Zaten ortalıkta gebelik de yok da işte düşünüyorduk 2-3 ay içinde, anca denk gelecek gibi. Dediğiniz gibi söylemesem de olur, 3 ayı hukuki anlamda mı söylediniz yoksa karın belli olur gibi sebeplerden dolayı mı?

Once bi hamile
Kal sonrasi Allah Kerim..

Evet ugradim hemde her defasinda😐
Bi geldim sirkete isimi bosaltmislar resmen…dogurmak ceza gibi..uzuluyorum biz kadinlara aslinda.. sektor onemli degil ama onca yil oku
Emek ver.. dogamiz geregi olmasi gereken bir surecte hakkini yesinler vs. Biz kadinlarin isi zor. Sut izinlerinden bahsetmedim bile buarada😐

Once bi hamile
Kal sonrasi Allah Kerim..

Evet ugradim hemde her defasinda😐
Bi geldim sirkete isimi bosaltmislar resmen…dogurmak ceza gibi..uzuluyorum biz kadinlara aslinda.. sektor onemli degil ama onca yil oku
Emek ver.. dogamiz geregi olmasi gereken bir surecte hakkini yesinler vs. Biz kadinlarin isi zor. Sut izinlerinden bahsetmedim bile buarada😐
Ekip arkadaşlarım adına da üzüldüm, gelmelerine yakın "ne iş versek" diye konuşuldu yani üzücü biraz.

Ekip arkadaşlarım adına da üzüldüm, gelmelerine yakın "ne iş versek" diye konuşuldu yani üzücü biraz.
Evet cok uzucu, guyya kadinlar kendi ayaklari uzerinde duracak ve insanlar buna destek olacak.. haksizlik resmen..bir erkek baba olunca bunlari yasamiyor ama kadinlar hem fiziksel zorluk yasiyolar hemde bu tarz seylerle kafa yoruyolar.. hatta olaydan nemalanmak isteyen kadinlarda var…halbuki annelik ceza degil muazzam birsey.. maalesef…

Ya 2 ay içinde ya da bu senenin sonunda diye düşünüyorum eğer olursa. Zaten ortalıkta gebelik de yok da işte düşünüyorduk 2-3 ay içinde, anca denk gelecek gibi. Dediğiniz gibi söylemesem de olur, 3 ayı hukuki anlamda mı söylediniz yoksa karın belli olur gibi sebeplerden dolayı mı?
Hukuki olarak söyledim. Gerçi ben mesela 12. Haftadayım karnım da çok belli değil, yani iki türlü de söylemenizi gerektiren bir durum yok 🙂 ben de henüz söylemedim

Back
X