Arkadaşlar, ne olur, dini " birilerine sorarak" değil, okuyarak anlayarak öğrenin. Allah okuyasınız, anlayasınız, düşünesiniz diye gönderdim bu kitabı diyor. Şimdiye kadar bizlere hep " aman cısss öyle ellenmez böyle yyaklaşılmaz şu günah bu amanıın cehennem çatır çatır yanacaklar eyvah eyvah" türevi korkularla, Kur'andan uzak kalmamıza neden olan oyunlar oynandı. Ama artık çağımız bilgi çağı, hepimizin evinde interneti var, kitapları var, okumamız yazmamız var, Allahın bizlere verdiği akıllarımız var ; hurafelere kanmayıp, batılı hak ile ortadan kaldırmamız gerektiğini savunan bir dinimiz var. Allah, apaçık ayrıntılı olarak net tane tane açıkladım herşeyi diyor. Daha neden bekliyorsunuz birilerinden öğrenmeyi, neden illa ki bir yerlerden duymak istiyorsunuz. Büyükler daha iyi bilir diyoruz , hocalar, efendiler, bilmem kimler... Ama bakın Allah ne diyor ;
Lokman Suresi/ayet 21 : Kendilerine, Allahın indirdiğine uyun denildiği zaman, Hayır, biz atalarımızın üzerinde bulduğumuz şeye uyarız derler. Şeytan, kendilerini cehennem azabına çağırıyor olsa da mı? ( ya ataları da yanlış yolda iseler? )
Kur'anı okuyun arkadaşlarım benim, ama okumak elinize alıp arapça bilmeden ; yani ne dediğini anlamadan okumak olmamalı. Okumak ; anlamaktır.
"Biz bu kuranı okuyup anlayasınız diye sizlere indirdik" (yusuf suresi)
Bakın Allah, Kur'anı okuyan, ama anlamayan, dediğini anlamadığı için, Kur'anın hükümlerini uygulayamayanlar için nasıl bir tabir kullanıyor ;
Cuma Suresi / Ayet 5 : Kendilerine kitap verilip de, kitabı anlamadan(onunla amel etmeyenler) taşıyanların durumu, kitap yüklenmiş eşeklerin hali gibidir.
Bakın, bizlerin hata yaptığı, hataya düştüğü tek konu bu. Biz anlayamayız, biz öğrenemeyiz, biz bilemeyiz felsefesinden uzaklaşırsanız, Allahın istediği kullardan oluruz. Çünkü Allah bizleri yaratılmışların en şereflisi olarak tanımlıyor. Eğer bizler anlayamazsak, okuyup öğrenemezsek, neden Allah bizlere kitap göndersin, neden hemen hemen her surede " hiç düşünmez misiniz?" diye üstüne basa basa bizleri uyarsın...
Okuyun arkadaşlarım, duymayın. Birileri böyle demiş, şu komşu şöyle yapmış bu olmuş, adamın biri şunu görmüş şunu duymuş biz de yapalım, diye kolaya kaçmayın ve yanlışa düşmeyin. Bizler akıllı varlıklarız, Allahın sevgili kullarıyız. Bilmem kimin sözü dinlenir ne biliyor adam/kadın yahu, o diyorsa muhakkak doğrudur anlayışında olmayın. En doğru olan söz Allah'ın sözüdür. Okuyun ne olur...
Oyuna gelmeyin. Kur'an anlaşılmayan olsaydı, Allah ben sizlere anlayın öğrenin okuyun diye gönderdim bu kitabı demezdi, hiç düşünmez misiniz diye insanoğluna seslenmezdi. Uyanın, silkelenin, kendinizin farkında olun, aklınızın ne büyük bir hediye olduğunun farkına varın, Allah doğru olandan ayırmasın.
Duyduğunuz bildiğiniz herşeyi,Kur'anda doğrusu neymiş bulabilirsiniz, aklınıza gelen her şeyin hükmünü, doğru olanı öğrenmek için birilerine bilmem kimcilere bilmem necilere bilmem kim yolunda olanlara, bilmem kimin bilgisine değil ; Allah'ın sözüne, Allah'ın kitabına, Allahın bizlere gönderdiği ayetlere ihtiyacınız var. Böylece özgürlüğünüzün de tadını çıkarırsınız. Çünkü bilen kişi özgür kişidir, birilerinin bişeylerin altında olmaya ihtiyacı olmaz. Allah hepimizi korusun.