• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik ve radyasyon

Lilith06

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
705
1.539
333
Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz ay troid nodülüm olduğunu öğrendim. boyutu büyük olduğu için de doktor sintigrafi istedi. Sintigrafi de vücuda radyoaktik ilacı damardan veriyorlar ve ortalama 15 20 dakika cihaz ile görüntüleme yapılıyor. ardından da ameliyat için röntgen çekildi. bu süre içerisinde kedim için röntgen çekildi ve çekilirken oradaydım. Reglim gecikti ve önce idrar testi yaptım ardından da kan testi yaptırdım ve şu an gebeyim. Ne yapacağımı inanın hiç bilmiyorum kafamı yemek üzereyim. Bu arada korunuyorduk ( kondom ile ) ve nasıl oldu inanın bilmiyorum. Daha önce benzer bir şey yaşamış olan var mıdır ? Yol göstermenize çok ihtiyacım var

Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz ay troid nodülüm olduğunu öğrendim. boyutu büyük olduğu için de doktor sintigrafi istedi. Sintigrafi de vücuda radyoaktik ilacı damardan veriyorlar ve ortalama 15 20 dakika cihaz ile görüntüleme yapılıyor. ardından da ameliyat için röntgen çekildi. bu süre içerisinde kedim için röntgen çekildi ve çekilirken oradaydım. Reglim gecikti ve önce idrar testi yaptım ardından da kan testi yaptırdım ve şu an gebeyim. Ne yapacağımı inanın hiç bilmiyorum kafamı yemek üzereyim. Bu arada korunuyorduk ( kondom ile ) ve nasıl oldu inanın bilmiyorum. Daha önce benzer bir şey yaşamış olan var mıdır ? Yol göstermenize çok ihtiyacım var
Sakin olun öncelikle, bir doktor fikri alın onlar gerekli bilgiyi verir. Onun dışında bir tanıdığımda olmuştu, hamile olduğunu bilmezken tomografimi çekilmişti hatırlamıyorum çok geçmiş gün, çocuk sapasağlam doğdu. Eskiler hep 'anne anne olacağını öğrenene kadar çocuk Allah' a emanettir' der. Gönlünüzü ferah tutun, uzman görüşü alın.

Henüz çok yeni zararı olmamıştır bence. Ben kaderciyim böyle konularda. Tedbirli davranmak lazım elbette ama bu dünyada nasibi varsa hiçbir şey olmaz. Bu süreci gereksiz bir stresle geçirmeyin Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Çok erken dönemlerde bebeği korur vucut derler. Ama enjekte edilen sıvı için bir bilgim yok açıkçası

Öncelikle bir kadın doğum doktorundan randevu alın, mümkünse üniversiteden olsun, daha sonra doktorlar beraber karar versin. Her doktor kendi problemini önemser. Kadın doğumcu bebeğin sağlığını Diğer doktor tiroidi düşürecektir. geçmiş olsun

Cerrahpaşa getama gidicem orası da kalp atışı olduktan sonra gelin diyormuş. Rapor yazıp veriyorlarmış

e hamile olduğunuzu söyleyen doktor bir şey demedi mi?
Testte hamile olduğum ortaya çıktı. Henüz doktora gitmedim. Kadın doğumda asistan olan bir arkadaşım genelde ya hep ya hiç kuralı geçerlidir ama sintigrafide ne olur bilemedim dedi. 2 gün sonra yeniden gebelik testi yaptırıp doktordan randevu almamı söyledi.

Çekildiğiniz zaman, tahmini ne kadarlık olmuş oluyor hamilelik? 2 haftalık filan mı
Henüz çok erken, bir sorun olmamıştır içiniz rahat olsun. Ama doktora gittiğinizde yine de danışın.

Çekildiğiniz zaman, tahmini ne kadarlık olmuş oluyor hamilelik? 2 haftalık filan mı
Henüz çok erken, bir sorun olmamıştır içiniz rahat olsun. Ama doktora gittiğinizde yine de danışın.
son regl başkangıç tarihinden 18 gün sonra sintigrafi çektirdim 20 gün sonra kedim için röntgen odasına girdim. Hatta veteriner düğmeye sen bas dedi. 28 gün sonra da benim röntgenim çekildi. Bu arada bir kere de dişime dolgu yapıldı. Hayatım boyunca hiç bu kadar üst üste hastane olayım olmadı. Max 10 kere doktora gitmişmişimdir. Ama şimdi her şey üst üste geldi.

Gebelerde floroskopi, seri ilaçlı ve ilaçsız filmler (sindirim sistemi seri grafileri gibi), tomografi, anjiyografi, nükleer tıp uygulamaları (akciğer için ventilasyon/perfüzyon, tiroid sintigrafisi, taliumlu kalp sintigrafisi gibi) gibi yöntemler söz konusu olduğunda fetus üzerine olan riski belirlemek için radyolog tarafından maruz kalınan doz hesaplanır ve buna göre yorum yapılır. Baryumlu kolon grafisi gonadlar ve pelvis için total olarak 6 radlık bir doz yaratmaktadır. Gebe bir kadında baryumlu kolon grafisi radyasyona maruz kalınan alan ve verilen total doz nedeniyle en ciddi tehlikeyi oluşturmaktadır.

diye bir yazı buldum
kullanılan doz çok önemliymiş. 18. günden önceyse yüzdenin düşük olduğunu yazmışlar. ama ilaç olduğu için isterseniz radyologtan kullanılan dozla ilgili bir bilgi alın.
bir de özel bir doktora da muhakkak danışın.

son regl başkangıç tarihinden 18 gün sonra sintigrafi çektirdim 20 gün sonra kedim için röntgen odasına girdim. Hatta veteriner düğmeye sen bas dedi. 28 gün sonra da benim röntgenim çekildi. Bu arada bir kere de dişime dolgu yapıldı. Hayatım boyunca hiç bu kadar üst üste hastane olayım olmadı. Max 10 kere doktora gitmişmişimdir. Ama şimdi her şey üst üste geldi.
Kediniz için neden röntgen odasına girdiniz onu da hiç anlamadım, bebek olmasa bile kendi sağlığınız için bu kadar iç içe olmanız iyi değil. İkisinin denk gelmesi hiç iyi olmamış. Ama bahsettiğiniz sürelerde daha henüz rahme yerleşmemiş oluyor bebek muhtemelen. Bir zarar olmaz heralde, olursa zaten belli eder kendini

Röntgen mecbur kalındığında, gebelik döneminde de çekiliyor, o kadar riskli değil. Korkmayın ondan.
Ama sintigrafiyi danışın mutlaka.
Çok erken dönem, bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ben.

Kedim evin kapısı açılınca binaya çıktı ve bir anda 4. Katta ki merdivenden düştü. Çok anlık bir şeydi ve hemen veterinere gittik. Saat geç olduğu için de veteriner teknikeri yoktu.

kadın dogum uzmanından randevu alıp gıdıp doktora sormanız gerek bunu

Kediniz için neden röntgen odasına girdiniz onu da hiç anlamadım, bebek olmasa bile kendi sağlığınız için bu kadar iç içe olmanız iyi değil. İkisinin denk gelmesi hiç iyi olmamış. Ama bahsettiğiniz sürelerde daha henüz rahme yerleşmemiş oluyor bebek muhtemelen. Bir zarar olmaz heralde, olursa zaten belli eder kendini
Kedim evin kapısı açılınca binaya çıktı ve bir anda 4. Katta ki merdivenden düştü. Çok anlık bir şeydi ve hemen veterinere gittik. Saat geç olduğu için de veteriner teknikeri yoktu.

kadın dogum uzmanından randevu alıp gıdıp doktora sormanız gerek bunu
Yarın 2. Gebelik testinden sonda doktora gidicem ama belki burada tecrübesi olan vardır diye konu açtım. Getam diye arattığımda çok fazla benzer konu göremedim ve fikir almak istedim

Yarın 2. Gebelik testinden sonda doktora gidicem ama belki burada tecrübesi olan vardır diye konu açtım. Getam diye arattığımda çok fazla benzer konu göremedim ve fikir almak istedim
herkesde gebelık ve rısk kendıne ozeldır bana bırsey olmadı der sıze olabılır veya bende dusuk oldu der sızde olmaz saglık konusu bu
en guzelı doktorla gorusmek zaten gıdecekmıssınız aklınıza takılan herseyı sorarsınız ıcınız rahat eder cunku ısın uzmanı onlar

Soruyorlar aslında hamilelik şüphesi var mı diye. Hatta kapilarda falan da yazıyor.

Inşallah birşey olmamıştır. Tehlikeli bir durum.

Back
X