• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik ve radyasyon

herkesde gebelık ve rısk kendıne ozeldır bana bırsey olmadı der sıze olabılır veya bende dusuk oldu der sızde olmaz saglık konusu bu
en guzelı doktorla gorusmek zaten gıdecekmıssınız aklınıza takılan herseyı sorarsınız ıcınız rahat eder cunku ısın uzmanı onlar
Haklısınız. Sanırım yaşadığım şok, sevinç, üzüntü sağlıklı düşünmeme engel oldu

Ben de hamile olduğumu bilmeden bi sürü ilaç kullanmıştım . Kalp atışı alınmıştı . Ama 8. Haftada kalbi durmuştu bebeğimin . İlaçlardan dolayı mı diye sorduğumda olabilir de olmayabilir de demişti Dr um

Sintigrafide kullanilan radyasyon vucuttan en gec bir kac gun icinde tamamen atilir. Hamileligin ilk aylarinda radyasyon 1-0 mantiginda etki eder. Eger bebegi etkilediyse (Allah korusun) bebek olumu gerceklesir. Etkilemediyse bebek saglikla hayatina devam eder. İleriki aylarda mantik ayni degildir. Lutfen endiselenmeyin. Saglikla bebeginizi kucaginiza alacaginiz gunleri dusunun💕

Bana o sıvıyı enjekte ettikten sonra 48 saat hamilelere ve çocuklara yaklaşmamam söylendi. Ve bu durum daha da korkunç hale geldi benim için
Ben yıllar önce sintigrafi yaptırmıştım, nodüldeki ışımaya bakıyorlar radyasyon verip. Arkadaşlar bir şey olmaz filan yazmışlar, ama sintigrafi daha garip yoğun bir şey, ben biraz daha olumsuz düşünüyorum, mutlaka çok iyi bir doktorla görüşün.

Yakın arkadaşım diş röntgeni çektirip hamile olduğunu öğrendi. Doktorların büyük kısmı sağlıksızsa düşer dediler biri sadece risk almaya gerek yok dedi ama o devam etti. Şu an oğlu altı yaşında sorun yok.

Ben yıllar önce sintigrafi yaptırmıştım, nodüldeki ışımaya bakıyorlar radyasyon verip. Arkadaşlar bir şey olmaz filan yazmışlar, ama sintigrafi daha garip yoğun bir şey, ben biraz daha olumsuz düşünüyorum, mutlaka çok iyi bir doktorla görüşün.
Yok ben konuda uzman egitimim oldugu icin yazdim. Konu sahibini olumsuz etkilemeyin lutfen

Ben gebe olduğumu bilmeden acillik olmuştum o ay biraz midemden de rahatsızlandım vs tomografi çektiler bir sürü iğne ve mide ilacı kullandım. Hiç anlamadım hamileymişim çok şükür 31 haftalık oldum bir sıkıntımız yok. Kendinizi bir şey olura yogunlaştırmayın. Kader kısmet daha henüz çok yeni olduğu için hemen etkileneceğini hiç düşünmüyorum. Kendimde de düşünmedim. Hatta bana kan tahlili de yapıp baktılar gebelik varmı diye cıkmamıştı.

Back
X