Gebelik ve tiroid

Ahtapot Anne

Feeling lonely nowadays..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
4.605
En iyi cevaplar
1
5.853
358
Hep normal seyrederdi. Ama bu kez gebelikle birlikrw değerler değişti.
Tsh 0.08
serbest T3 5.13. Henuz doktora gitmedim. Gebelik icin 2 hafta sonraya randevu alabildim. Sağlık ocağında kan verip tiroid icin tekrar bakılmasını isteyeceğim. Benzer durumda olanlar ya da daha önce yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

Öncelikle hayırlı olsun Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Değerleriniz yüksek geldi bana.Değerler bebek ıcın cok çok onemli heleki ilk aylar... Doktorum normal kan değerlerimi sağlıkocaklarında yaptırabileceğimi ancak hormonlar için orayı önermediğini söylemişti sizinde bilginiz olsun.

Öncelikle hayırlı olsun Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Değerleriniz yüksek geldi bana.Değerler bebek ıcın cok çok onemli heleki ilk aylar... Doktorum normal kan değerlerimi sağlıkocaklarında yaptırabileceğimi ancak hormonlar için orayı önermediğini söylemişti sizinde bilginiz olsun.
Amin teşekkür ederim hepimiz saglikla kucagimiza alalım inşallah. Uyarınız için teşekkür ederim. Bakalim ikinci kez yaptırdığımda nasıl olur bilemiyorum. Sorun çıkmaz inşallah.

Tiroid değerleri ciddi bir durum hamilelikte, dalgalanma olmamalı,özellikle gebelikte hep takip edilmesi gereken bir değer tsh,t 3 ve t 4 normal değer aralığında olmalı...Mümkün olduğunca erken ( maddi imkan varsa özel hastaneden ) endokrinolojiye görünün, tiroid ilacıyla doz ayarlaması yapsınlar, Allah korusun önemsenmediğinde bebekle zeka geriliği ya da anomaliler olabilir.

Hep normal seyrederdi. Ama bu kez gebelikle birlikrw değerler değişti.
Tsh 0.08
serbest T3 5.13. Henuz doktora gitmedim. Gebelik icin 2 hafta sonraya randevu alabildim. Sağlık ocağında kan verip tiroid icin tekrar bakılmasını isteyeceğim. Benzer durumda olanlar ya da daha önce yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşırmısınız?
Gebelikte tsh önemli evet ama senin aşırı yüksek değil ben triod olan biri olarak. Benim ilk gençliğimde tsh değerleri 8 civarıydı drum bana gebelikte tsh 4 aşağı olması lazım dedi. 2–3 gibi değerlerle gebelik devam etti ol şükür sağlıklı olarak çocuğumu kucağıma aldım. Rahat olun çok yüksek değil

Şuanki değerim 2.66 olmasına ragmen doktorum bıraz daha dusurmeye calısıyor... Gebelıgımın ılk ayında 13 ü de gecmıstı ilaç dozunu ayarlarya ayarlaya sonunda bugune gldık çok şükür🙏

Back
X