mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım.ben 32 haftalık hamişim.biraz sorunlu geçti oyüzden ilk 3 ay cok fazla usg yaptım.ama şimdi öğrendim çok zararlıymış özelikle kalp seslerini dinlemek .bana 2-3 defa dinledim çok kısa süreli.benim gibi çok sık usg çektiren var mıbebekleriniz nasıl .çok endişeliyim.lütfen yardım.
Benim de ilk 16 haftam cok kötüydü düşük riskim vardı ve kanamalarım vardı. Ve ben de ilk öğrendiğim andan 16. Haftama kadr her hafta usg ye girdim.haftada 2 girdiğim bile oldu.
Ben hic bir doktordan ya da bı yerlerden zararlı olduğunu duymadım. Usg tamamen ses dalgalariyla çalışırmış herhangi bir zararı da yokmuş.
Simdi 27 haftalık bebeğim. Allah a şükür gelişimi de saglıgı da yerinde.
Ayrıca benm bı tup bebek merkezinde çalışan embriyolog arkadasım gebeliğinde elinin altında olduğu icin cok sık usg de bakarmış bebeğine ve kızı simdi 5 yasında gayet de sağlıklı.
teşekkür ederim cevabın için.zararlı olduğunu doktor bir aile dostumuz söyledi.ben sonra internetten biraz karıştırınca bir sürü fikir olduğunu gördüm.zararlı olduğuna yönelik iddia edenler ses dalgasından değil bebeğin ısısını artıdığından dolayı zararlı diyorlar.çok şükür benim bebeğimde şimdi gayet iyi.ama inasnın kafası karışmıyor değil.