öncelikle zorunlu değil, keza risk çıksa da tedavisi yok sadece gebeliği sonlandırmak yasal oluyor. eğer bebeğim her türlü kabulüm diyorsanız yaptırmanıza gerek de yok zaten. ikili test, üçlü test ve detaylı ultrason olmak üzere üç test öneriliyor. ilk ikisi risk hesaplıyor ama detaylı ultrasonda ismi gibi detaylıca bakılıyor organlar taranıyor ben size detaylı ultrasonu öneririm. ikili üçlü test yanıltıcı olabiliyor çünkü. 18- 20. haftalarda yapılıyordu detaylı yanlış hatırlamıyorsam. özelde yaptırırsanız ücretli, devlette ücretsiz ama randevu bulması zor. eğer gebeliğiniz süresince devlette muayene olduysanız sisteme girmişlerdir gebeliğinizi. gitmediyseniz gidip muayene olun ki sistemi açsınlar detaylı ultrason randevusu alabilmeniz için. böyle saçma sapan bir sistemleri vardı en son maalesef randevu bulmak için uğraşmak da insanı kanser ediyor. ben İstanbul’da randevu bulamadım en son uygun fiyata özel bi klinik buldum da gittim. belki siz nerede iseniz oranın şartlarına göre bulursunuz inşallah. bir de artık sma testi yapılabiliyormuş sanırım sağlık ocağında. o testi de bize yeni önerdiler yeni öğrendik o yüzden. bağlı olduğunuz sağlık ocağına gebeliğinizi bildirmediyseniz bildirin hem rutin test zamanınız hem aşı vaktiniz geliyor.