Gebelikte amilaz yüksekliği

gulu_gulu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2021
292
326
53
27 haftalık gebeyim. Amilaz değerim, safra taşının pankreası iltihaplatmasından dolayı gebeliğin başında yükselmiş sonra düşmüştü şimdi yine yüksek çıktı 1100. Cerrah bunun erken doğuma sebep olabileceğini hemen safra kesemin alınması gerektiğini söyledi. Ilaç kullanmaya başladım düşmesini umuyorum. Amilaz değeri yüksek olup doğum yapan buna benzer durum yaşayan var mı acaba?

Merhabalar. Çok geçmiş olsun. Ben de 25 haftalık gebeyim ve bende de amilaz değeri son tahlilde 184 çıktı ve şiddetli kasık ağrıları yaşatıyor bana. Dahiliye doktoru bu haftalar karaciğer ve pankreas değerlerinin değiştiği haftalar dedi. Bugün ultrason ile organlara bakılacak. Dün nstye girdim, çok şükür ağrılar bebekle ilgili değil. kadın doğum doktorum ultrasonla böbreklerime de baktı ve sağ böbrekte hafif genişleme mevcut ama gebelikte bu normal dedi. Sizde son durum nedir? İyileşebildiniz mi yoksa ameliyat mı oldunuz?

Merhabalar. Çok geçmiş olsun. Ben de 25 haftalık gebeyim ve bende de amilaz değeri son tahlilde 184 çıktı ve şiddetli kasık ağrıları yaşatıyor bana. Dahiliye doktoru bu haftalar karaciğer ve pankreas değerlerinin değiştiği haftalar dedi. Bugün ultrason ile organlara bakılacak. Dün nstye girdim, çok şükür ağrılar bebekle ilgili değil. kadın doğum doktorum ultrasonla böbreklerime de baktı ve sağ böbrekte hafif genişleme mevcut ama gebelikte bu normal dedi. Sizde son durum nedir? İyileşebildiniz mi yoksa ameliyat mı oldunuz?
Mesajınızı yeni gördüm 34 haftalık olduk diyet su ilaçla değerim normal bu şekilde idare ediyorum inşallah sıkıntı olmaz sağ selamet bebeğim doğar.

Mesajınızı yeni gördüm 34 haftalık olduk diyet su ilaçla değerim normal bu şekilde idare ediyorum inşallah sıkıntı olmaz sağ selamet bebeğim doğar.
Geçmiş olsun. Benim ultrason sonucunda böbreklerde hafif bir genişleme çıktı. Ağrılarım ondan kaynaklıymış. Dahiliye, ürolojiye gönderdi. Üroloji de bu kadar hafif genişlemeye bi şey yapamayız anca takip, tahlil filan dedi. Sonra dahiliyeye tekrar gittim ürolojinin söylediklerini söyledim. Çıkarken de doktora dedim madem böbrekte problem var amilaz niye yüksek diye. Bana “böbrek düz kastır, amilaz da düz kasla ilgili” filan gibilerinden bi şeyler söyledi. Çok anlamadım, hem uzaktık birbirimize hem de doktorda bi n95 bi de normal maske takılıydı. Neyse, o günden sonra bir daha bakılmadı değerime. İnşallah sorun yaşamam ben de. Benim oğlum da 29 haftaya girdi bugün çok şükür ☺️

Back
X