Gebelikte anksiyete bozukluğu

TUMEBA

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
6
0
16
42
Antalya
Merhabalar,
ben 14 haftalık hamileyim.Bu ilk hamileliğim.Bundan bir yıl önce aşırı devam eden kaygılarım ve korkularım nedeniyle psikiyatıra gitmiştim ve ilaç kullanmaya başlamıştım.Bana başta kaygılarım normal geliyordu,bu durumun rahatsızlık olduğunu düşünmemiştim bu konuda eşim ve arkadaşlarım yardımcı oldu bana.İlaç tedavisine 3 ay devam ettim daha sonra herşey düzeldi ve tedaviyi yarım bıraktım.Herşey normala dönmüştü benim için ta ki geçen hafta Antalya'da da hissedilen depreme kadar.Şimdi herşey başa döndü,evde yalnız kalamıyorum evde yürüken sanki sallanıyorum gibi oluyor,sürekli lambalara bakıyorum bir sallantı var mı diye..İlaç kullanamayacağım için tekrar doktora gitmedim..Bebeğime bunun bir zararı olacak diye de endişeliyim,buna benzer durumlar içerisinde hamilelik geçireniniz var mı ?

ben 21 haftalık hamileyim muğlada yaşıyorum geçen gün fethiyede olan depremden sonra bendede ağlama krizleri başladı bebeğimi görmeden öleceğimi düşünüyorum sürekli yada evin yıkılacağını hiç olumlama yapamıyorum kendimi anlamıyorum birine söylesem gülüyor abartıyosun diyor içime kapandım sayılır((

Bunun ne demek olduğunu yaşamayan bilemez gerçekten..Ben sorunumun farkındayım ve kendi kendime telkinlerde bulunuyorum,doktorum bana bu duruma benzer korkular yaşadığımda korktuğun şeylerin üzerine gitmemi söylemişti.Sen korkularından kaçtıkça onlar üzerine gelecek demişti,ben balkona çıkamıyordum ya başım dönerse düşersem diye,çamaşırları eşim asıyordu, o kadar yani..Ama sonra korksamda balakona çıkıp çamaşır asıyor aşağıya bakıyordum tabi ilaçların da etkisiyle bu durumu atlatmıştım,ama tedavim yarıda kaldığı için olacak ki en ufak bir olay bunu nüksettirdi.

Sende bir defalığına da olsa bir doktora gidebilirsin,ben bu telkinleri kendime şimdi yapıyorum,bir kaç defa evde yalnız da kalabilirsem herhalde atlatmış olacağım..Umarım sen de..

kızlar deprem fobisi yüzünden aylarca ilaç tedavisi gören birisi olarak fethiye depremini bende hissettim bebeğime bişey olacak diye çok korktum ama kızlar bebeğinize odaklanın onunla ilgili güzel şeyler düşünün rabbimin izniyle bişeycik olmaz ben öyle sakinleşiyorum hem inançlı insanlarız değilmi bu canı bebeğimizi bize veren hep rabbim çok dua edin ve bebeğinize odaklanın

Allah yardımcınız olsun, zor bir durum oldugunu anlayabiiliyorum
Allah size kolaylık versin

yalnız ilaç tedavisi göremiyor musunuz hamilelikte?
en azından psikolaga gidip telkin almanız da fayda sağlayabilir

psikolojik rahatsızlıkların tedavisindeki en önemli şey insanın kendi kendisine uyguladığı terapi
konu sahibi, siz ne güzel kendinizi teskin edebilmeyi az da olsa başarabiliyorsnuz
eminim üstesinden geleceksiniz

evet artık düşünüyorum ciddi ciddi gitmeyi çünkü hayatımın geneline sıkıntı yapmaya başladı bu korkularımı farklı şekillerde dışa vuruyorum.aşırı alıngan sürekli ağlamak isteyen biriyim banyoda bile ağlıyorum suyu açıp(((eşim duymasın diye

Hamilelik sırasında duygu değişimlerinin olduğunu okumuştum,ama korkular da buna eklenince hayat zindan oluyor gerçekten..Sen de doktora gitmelisin,birşey kaybetmezsin zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…