GEBELIKTE AZ KILO ALMAK ICIN NASIL BESLENMELI

cakyaz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2013
986
281
123
Tavsiyelerinize ihtiyacim var kilo almak sorun degil bebegimin beslenmesi herseyden onemli ztn ilk hamileligimde 20 kilo almistim sonra veriyorum ama benim sorunum su ki kilo alinca nefes alamiyrm kizlar insanlarla 2dk konussam nefes nefese kaliyrm merdiven cikamiyrm hatta yururken bile zor nefes aliyrm calisan bir anneyim ve isim konusmak uzerine is yerinde insanlarla nefes nefes zor anlatiyrm hic bos bir goruntu olmuyor bu hamileligimde cok kilo almak istemiyorum 3 kilo aldim bile ve tikanikliklarim simdiden basladi. Az kilo almak icin nelere dikkat etmek lzm tavsiyelrinizii bekliyrm

Tavsiyelerinize ihtiyacim var kilo almak sorun degil bebegimin beslenmesi herseyden onemli ztn ilk hamileligimde 20 kilo almistim sonra veriyorum ama benim sorunum su ki kilo alinca nefes alamiyrm kizlar insanlarla 2dk konussam nefes nefese kaliyrm merdiven cikamiyrm hatta yururken bile zor nefes aliyrm calisan bir anneyim ve isim konusmak uzerine is yerinde insanlarla nefes nefes zor anlatiyrm hic bos bir goruntu olmuyor bu hamileligimde cok kilo almak istemiyorum 3 kilo aldim bile ve tikanikliklarim simdiden basladi. Az kilo almak icin nelere dikkat etmek lzm tavsiyelrinizii bekliyrm
Diyetisyenler belki bu konuda yardimci oluyodur beslenme tavsiyesi veriyordurlar en azindan diye dusunuyorum

Evet diyetiayene gitmwyi dusundum ama calisma sartlarimdan dolayi verdigi listelere ve menulere cok ayak uyduracagimi dusunmuyorum. Ufak tefek ama etkili tavsiyelre ihtiyacim.var

Ekmegi azaltmalısın. Makarna pılav tatlı cok cok kucul porsıyon tuketmelısın. 5 kofte degıl 3 kofte yemelısın misal.
Aksam 7 den sonra sut cevız tuketebılırsın.
Istahın nasıl bılmıyorum ama az ve sık yersen cok kılo alınmıyor.
Benım gebelık sekerım cıkınca 5 kılo aldım hamılelıgımde bunun 2 kılosunu hamılelıgın basında verıp tekrar gerı aldıgım kılo

Ekmegi mumkun oldugunca yememelisin. Kahvaltida bir dilim kepek ekmegi yeterli.
Hamur isleri tatlilar azalt.
Kizartma turleri pek yapma
Cayini kahveni sekersiz ic.
Aksam altidan sonra birsey yeme bir bardak sut icip yat. Laktozsuz oneririm.
Onumuz kis elma falan tuket yesil elma faydali.
Kirmizi et. Balik sebze meyveleri mutlaka ye hem senin hem bebegin icin onemli.
Bence baska birsey yapmana gerek yok.
Zaten hem faydasi olmayip hem kilo yapanlar bunlar.

Kızıma hamileyken 11 kg almıştım. İlk üç ay spor yapmadım ama sonrasında her gün yürüyüş yaptım. Dışarıya çıkamadığımda da evde egzersiz veya Leslie Sansone walk at home videolarından yürüyüş yaptım. Pilav ve makarna ayda iki kaşık ancak yedim. Börek, poğaça , simit vb sadece hafta sonunda avuç içi kadar yedim. Ekmek günde 1 dilimdi. Protein ağırlıklı beslendim. Altı öğün yaptım. Yeşillik bolca tükettim. Ödem olduğunda ayaklarımı tuzlu suya sokardım veya kabak yemeği yerdim. Yazın çok susadığımdan 4-5lt su içerdim. Son güne kadar hareketliydim. Kızım 3750 gr doğdu. Bakalım bunda beni neler bekliyor. Umarım bunda da başarılı olurum.

ilk hamileliğim de 5 ayda 8 kilo aldım. 5 ayda hamilelik sonlandı. 55 den 63 e çıktım. 2. hamileliğim de 59 la kaldım 72 ile doğuma girdim.
şimdi ise 66 kilo ile hamile kaldım. 11. haftadayım şimdilik 1 kilo aldım. ben de çok kilo almak istemiyorum. ama doğumdan sonra hepsini vereceğim :halay:

Back
X