Gebelikte bebeğine hidrosefali teşhisi konulanlar yaşadıklarımızı paylaşalım lütfen.

mozay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
9
7
88
Ankara
Arkadaşlar bana gebeliğin 20. haftasında bebeğimin kafasında su toplandığı ve bu yüzden hidrosefali olduğu söylendi. Şimdi 24. haftadayım. Henüz doktora gitmedim. Tekrar aynı şeyleri duymaktan çok korkuyorum. Benimle aynı durumu paylaşan ya da daha önce böyle bir teşhis konulan yakınlarınız olduysa yaşadıklarınızı, duyduklarınızı paylaşır mısınız? Çok korkuyorum...

benim halamın gelininde olmuştu yılalr önce bebeği almaız lazım denmiş oda aldırmamıştı ... çok şükür bişeyi yok okul birincisi maşallah.. bu senede arkadaşımın bebeği için dediler bende ona halamın torununu anlatttım sakındedim sonlandırmalarına izin vermee..7 ayı geçmiş bebek dedim bundnan sonrası artık doğsun ondan sonra ne olacaksa olsun dedim .. geçtimiz cumartesi sezeryanla doğum yaptı çok şükür bebek şuan için çok sağlılklı hiç bi sorunu yok .. hatta hidro sefalidende eser yokk.. çapa tıptaki profa kalsa gitmişti bebecikk .. direk bıçaktan döndü anlıcanız .. byle bir gebelikte size tavsiyem sakın gebeliğinizi sonlandrımalarına izin vermeyinn.. eğer bi sorun olcaksada doğduktan sonra öleceksede öldükten sonra olsun .. keşkeleriniz olmasın sonrasında...

verdiğiniz moralden dolayı çok teşekkür ederim. benim geçen hafta doğum oldu. çok şükür dediğiniz gibi hiçbir problem olmadı. ben de o kadar profa gitmiştim hep kürtaja gönderildim. nasıl bu kadar emin konuşabiliyorlar. kimbilir kaç bebek bu yanlış teşhislerden dolayı yaşama hakkını kaybetti. yaşayarak da gördüm ki anne karnında kesin teşhis konulamıyor ölçümlerde hata çok oluyor. Rabbim bu durumda olan bütün kardeşlerimize yardım etsin. ilginize teşkkürler.

fburak hanım merhabalar,

Bizimde bebeğimiz 16 haftalık iken ultrasonda hidrosefali teşhisi konuldu. Gittiğimiz tüm doktorlar bebeğin aldırılması gerektiğini söylüyorlar. Fakat biz razı olamadık. İnternette forumlardada okuduğumuzda, hidrosefali teşhisi konulduktan sonra sağlıklı doğumlara şahit olan sadece sizleri gördüm. Acaba ultrasonda çıkan değerler hakkında, bebeğin kaçıncı haftada teşhisinin konulduğuna dair ve şu anki durumuna dair bilgi verirmisiniz. Ayrıca psikolojik olarak şu an çok zor bir süreçteyiz. Belki sizin yardımlarınızla yönlendirmenizle bizde sağlıklı bir karar verir ve bu kararın arkasında durabiliriz. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İnanın buraya yazdıklarınız bir çok insan için çok faydalı olacaktır. Çünkü bilmeden çocuğunu aldıran ve daha sonra çok pişman olan birçok aile var. Lütfen yaşadıklarınızı paylaşın basit birşey değil burada yazan birkaç kelime belki bir bebeğin daha yaşamasına sebep olacak.

mozay hanım merhabalar,

Siz yönlendirerek belkide bebeğinizin yaşamasına katkıda bulunan fburak hanımada yazdım sizinlede irtibat kurmak istedim. Bizde şu an bebeğimizin hidrosefali hastalığı olduğunu öğrendik. Henüz 16 haftalık o yüzden tüm doktorlar bebeğin alınması gerektiğini hiçbir yaşam emaresinin bulunmadığını söylüyorlar. Fakat biz aldırmaya razı olamadık.

Yeni doğum yapmış biri olarak lütfen yaşadıklarınızı paylaşırmısınız. Bebeğiniz kaçıncı ayda hidrosefali teşhisi konuldu hamilelik süresice neler yaşadınız yapılan kontrollerde nelerle karşılaştınız. Şu an bu tür bilgilere çok ihtiyacımız var. Eğer mümkün ise bize yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yönlendirmelerinizle belki birçok bebek daha hayatta kalacaktır. Lütfen yardımcı olun.

16. haftamdayım ve çok çaresizim... Her okuduğum yazıdan bir umut nasiplenmeye çalışıyorum. Aldırın dedikleri halde aldırmayıp sağlıklı doğum yapanlar mucize mi yoksa gerçekten olası mı bilmek istiyorum. Adını bile koydum kızımın, ondan nasıl vazgeçeyim???

Kızlar merhaba umarım bu mesajı görürsünüz benimde bebeğime aynı teşhis kondu fakat benim ikiz gebelik sadece birinde görüldü doğuma kadar Allahtan beklemekten çare sunmuyorlar çünkü aksini yapamam rabbimden geliyor herşey o bilir en doğrusunu bebeğine bu teşhis konmuş ve sonra sağlıklı dünyaya gelmiş arkadaşlar süreçleri konusunda daha detay verebilirmisiniz benim teşhisim 14. Haftada oldu gerileme yok fakat ilerleme var lütfen bana cevap verin

hanımlar, hepinizin Allah yar ve yardımcısı olsun... bebişleriniz sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar olsun inşallah..

benim bebegime 2012 de hidrosefali teshisi konuldu 7 8 doktora gttm ve doktor bizi ikna etti aldrdk ama benim bebegimin kafasinin arkasnda et parcasi vardi normal dogum yaptim 4 aylik ve kuveze koydular ben aglaya aglaya aldilar bebegimi ikinci hamileligimde ayni 7.ayda dr dedi kafsndaki su sinirda siniri gecerse hidrosefali takip etiler dua ile cok sukr ilerlemedi simdi 12 haftalik hamileyim dr gtmeye korkuyorm her defasinda bisy olcak diye cook korkuyorum benim asil merak ettigim neyden kaynaklanyo bu hastalik tabi ki allahtan ama bi sebebi olmali ben onu merak ediyorum..

17 haftalık gebeyim benim bebeğimede hidrosefali dendi bunu yaşayan anneler bizde anlatsana aydınlatsalar

Herkese merhaba,
Ben de kendi hamileliğim de yaşamakta olduğum benzer sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Inşallah sonrasında buraya güzel haberlerimi de paylaşmak nasip olur. Gebeliğimin 20. haftadindayim ve ilk gebeliğim. Başından itibaren her şey hamdolsun problemsiz yürüdü. Hiç ilaç kullanmadım, folik asit, D vitamini (gebeliğin ilk aylarında sinir sistemi gelişiminde çok önemli rolleri var bu vitaminlerin) düzenli kullandım. Ancak 20. Hafta ultrason taramamda bebeğimin beynindeki ventrikullerde genişleme olduğu ve bu sebeple sıvı biriktiği söylendi. Yani hidrosefali tanısı konuldu. Ventikullerde ki genişleme 18 ve 19 mm olduğu söylendi. Yıkıldık. Sürekli dua ediyoruz. Şu an 24. haftamdayim. Bir hafta önce kontrolde doktor aynı şeyleri söyledi. Biraz ilerleme bile varmış durumunda. Yurtdışında yaşıyorum. Istesem burada nereye Vs. girmeden gebeligime hemen son verilebilir. Ama eşimle bu durumun ki gerçekten öyleyse Allah tan olduğunu düşünüp tek caremizin dua olduğuna karar verdik. Her ne söylenirse söylensin, bebeğimin de canlı olduğunu kurtajın canlı birinin hayatina son vermeden farksız olmadığını biliyorum. O karnımda annesine tutunmuş, hareketler ediyor. O bize Rabbimizin emaneti. Ona her türlü şartlar altında sahip çıkacağız, yanında olacağız. Ama Insallah Allah dualarımızı kabul edecek ve bebeğimizi sapasağlam kucağımıza alacağız. Sonuçta bebek kapalı bir kutu içinde, gerçekten ne olduğunu yalnızca Allah bilir. Çevremizde tibbin özellikle bu konuda defalarca yanıldığını gördük. Yine göreceğiz inşallah. Durumumu tekrar paylaşacağım güzel haberlerle. Tek isteğim Aynı yoldan geçen annelerin kendi tecrübelerini bizimle paylaşması. Allah tüm şifa arayanlara acil şifalar nasip etsin inşallah.

Herkese merhaba,
Ben de kendi hamileliğim de yaşamakta olduğum benzer sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Inşallah sonrasında buraya güzel haberlerimi de paylaşmak nasip olur. Gebeliğimin 20. haftadindayim ve ilk gebeliğim. Başından itibaren her şey hamdolsun problemsiz yürüdü. Hiç ilaç kullanmadım, folik asit, D vitamini (gebeliğin ilk aylarında sinir sistemi gelişiminde çok önemli rolleri var bu vitaminlerin) düzenli kullandım. Ancak 20. Hafta ultrason taramamda bebeğimin beynindeki ventrikullerde genişleme olduğu ve bu sebeple sıvı biriktiği söylendi. Yani hidrosefali tanısı konuldu. Ventikullerde ki genişleme 18 ve 19 mm olduğu söylendi. Yıkıldık. Sürekli dua ediyoruz. Şu an 24. haftamdayim. Bir hafta önce kontrolde doktor aynı şeyleri söyledi. Biraz ilerleme bile varmış durumunda. Yurtdışında yaşıyorum. Istesem burada nereye Vs. girmeden gebeligime hemen son verilebilir. Ama eşimle bu durumun ki gerçekten öyleyse Allah tan olduğunu düşünüp tek caremizin dua olduğuna karar verdik. Her ne söylenirse söylensin, bebeğimin de canlı olduğunu kurtajın canlı birinin hayatina son vermeden farksız olmadığını biliyorum. O karnımda annesine tutunmuş, hareketler ediyor. O bize Rabbimizin emaneti. Ona her türlü şartlar altında sahip çıkacağız, yanında olacağız. Ama Insallah Allah dualarımızı kabul edecek ve bebeğimizi sapasağlam kucağımıza alacağız. Sonuçta bebek kapalı bir kutu içinde, gerçekten ne olduğunu yalnızca Allah bilir. Çevremizde tibbin özellikle bu konuda defalarca yanıldığını gördük. Yine göreceğiz inşallah. Durumumu tekrar paylaşacağım güzel haberlerle. Tek isteğim Aynı yoldan geçen annelerin kendi tecrübelerini bizimle paylaşması. Allah tüm şifa arayanlara acil şifalar nasip etsin inşallah.

Merhaba;
Benim de erkek kardeşimin hanımı hamile ve 16 haftalıkken bu teşhisi koydular. Ben de bu sabah öğrendim. Bu saate kadar kah ağladım kah işe sarılıp unutmaya çalıştım. Konuyu epeyce okudum. Ama acaba yanlış teşhi solasılığı ne bulamadım. Şimdi onlar da Cerrahpaşa da kurula girecek ve ona göre karar verecekler.
Keşke burada teşhisleri paylaşanla sonradan güzel haberlerini de paylaşabilselerdi.
Böyle bir paylaşım olmayınca insanın ümidi azalıyor.
Ben çok üzgünüm annesi ne durumda bilemiyorum. Allah tüm şifa bekleyenlerin yardımcısı olsun.

Merhaba çok geçmiş olsun benim bebeğimde de aynı sorunlar var . Sizin bebeğiniz nasıl şu anda ?

Bana da 25 haftamda ventrikülomegali teşhisi konuldu. Henüz su toplamadi qma kordosentez yapildi sonuç bekliyorum. Sizin kac milim ölçüldü?

Aldırmayın arkadaşlar bende ayni şeyleri yaşadım. Gayet saglikli bir oğlum oldu. Cok şükür. Ne mi yaptik aldir dediler bol bol dua ettik. Aldırmadık. 24.haftada degerler normale dönmüştü.

mrblar 4 gün önce benimde 4.5 aylik bebeğime hidrosefali teşhisi kondu artı bel zincirinde açıklık oluşturuyormuş omurilikte eğrelti yaptığını çok doktor söyledi sonlandırılmasını gerektiğini söylediler çare bulamadım suan icin beyninde ve vücudunda sakatlık yok a.a bu sıvı verecek doğana kadar ve %100 zihinsel %100 de bedensel engelli olacağı söylendi ve aldılar dün bebeğimi bugünde defnettim mecburu bırakılsın tıpta çaresi yok biz bu tür gebelikleri sonlandırıyoruz dediler çare bırakmadılar %1 ihtimal verselerdi dokundurmayacagim dedim o ihtimal yok söylendi heyet karar verdi ve böyle zor durumu yaşadık çok çok zor ve hep ağlıyorum dayanamıyordu. rabbim kimseye böyle çaresizlik ve acı yasatmasin kafamda hep adanalar kaldı ama inanın sonlandırılması lazım denildi geniştir yanılma vardır diye dua ettim sonuç böyle oldu çok uzuluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…