Gebelikte biontech aşısı

burcusami

Cennet Kuşum Elifim,Canım Oğullarım Ömerim, Erenim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
13.595
17.103
298
36
Merhabalar, ben 4 aylik hamileyim, hamile kalmadan önce biontech asimin birinci dozunu oldum sonra hamile kaldim, doktorum artık 5.aydan sonra aşı olabileceğimi soyledi. Ama bebegime yan etkisi olur diye şüphelerim var, biontech aşısı olduktan sonra bebeğinde yan etki yaşayan var mi?

Merhabalar bir arkadaşım da sizin gibi yaklaşık 4 aylık hamile ve ilk doz biontech aşısını hamileliğinden önce oldu. Aşıdan birkaç gün sonra da hamile olduğunu öğrendi. Doktoru ikinci dozunu doğumdan sonra olmasını tavsiye etti.

Her doktor farklı söylüyor benim doktorum da 14 haftadan sonra aşı ol dedi . Ama ben sinovac olacam onun yan etkisi az olur diye düşündüğüm için.

Ben hiç olmadım henüz. Ayrıca bebek de
etkisi var mı yok mu bunu hiçkimseye bilemez daha 2 yıllık bir olay

Benim doktorum da ısrarla olmalısın diyor

Ben de aynı durumdayım. İlk dozu haziranda oldum, 2. doz günümde hamile olduğumu öğrendim ve ilk 3 ay riskli bir gebelik geçirdiğim için doktorum 2. Dozu erteletti taaa ki düne kadar. Dün 20. Haftaya girdim ve kontrolümde hiçbir problem çıkmadı çok şükür. Doktorum aşını olabilirsin deyince doktor çıkışının 5. Dakikasında 2. Dozu oldum ben hem astım hastasıyım hem de gebelerin vefat haberleri beni çok etkilemeye başlamıştı. Dünden beri sadece kol ağrım var. Çok şükür başka sıkıntı yaşamadım şu an. Eşim mesela, 2. Dozdan sonraki gün hafif soğuk algınlığı gibi kırıklık yaşamıştı. Ben gebelikten dolayı kalsiyum, magnezyum, multivitamin, Demir hapı kullandığım için çok etki yapmadığını düşünüyorum. inşallah şifa olur

Ben olmadım aşı ve şuan covidim dün gece ateşten ölüyorum sandım 40 dereceye çıktı ateşim her yerim kırıyor gibi. Ama yinede pişman değilim aşı olmadım diye olmayacağımda büyük ihtimalle karar sizin tabi. Benimde doktorum 3aydan sonra ol demişti

İyi yapmışsın cnm şifa olsun inşallah, bende oldum cok şükür bi sıkıntı yaşamadim, oğlum da iyi

İyi yapmışsın cnm şifa olsun inşallah, bende oldum cok şükür bi sıkıntı yaşamadim, oğlum da iyi
amin inşallah hepimize şifa olsun Benim birkaç gündür kasık ağrım var ama zaten 20 haftadır ara ara olan bir ağrı. Dün iğneden sonra biraz arttı, bel ağrım da hafif var. Canım ciğerim otrera’ya sordum, özetle “zaten aşı kas ağrısı yapar bebekle ilgisi yok” dedi. İçimi rahatlattı. Çok pimpirikliyim de neyse ki benim oğlan da tekmeleyip ben buradayım diyor

Normal cnm o büyüme ağrıları hiç bitmiyor, bende senin gibi hareket ettikce rahatlamıştim aşı olduktan sonra

Ben yeniyim ..konuyu nereye açacağımi bilemedim..Fakat benimle aynı durumda olan varsa yada bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.Konuya gelince , ben 13 haftalık bebeğimi kaybettim kalbi durmuş 3ay sonra tekrar hamile kaldım doktor 7. Haftadan itibaren kan sulandırıcı hap verdi sonra genetik testi yaptım ve sonucu tam 4 ay sonra geldi. Pıhtılaşma varmış . Tabi bu 4ay içinde ben ilk doz biontech aşımı oldum 21.haftamda sonra genetik sonucu geldi. İkinci doz zamani gelince doktorlardan biri sıkıntı olabilir aşı pıhtı yapabilir, doğumdan sonra yaptır dedi , kendi doktorum da ilkini oldun birşey olmadı sana bırakıyorum yaptır dedi.bu arada şükür 32.haftamdayim doğuma az kaldı sayılır. +28.haftamdam itibaren de enox 4000 iğne kullanıyorum kan sulandırıcı hap ile beraber. Sizce ne yapmalıyım doktorlar bile risk alamıyor.Var mi benimle aynı durumda olan yada bilgisi olan. Lütfen paylaşın benimle ben sağlıklı bir anne olmak istiyorum sağlıkla kızımı kucağıma almak istiyorum

Merhaba. Ne yaptınız ikinci dozu oldunuz mu, bebekte yan etki yaptı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…