gebelikte bulantı :(

slcn1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2015
17
1
36
36
mrb hanımlar..9+4 günlüğüz..bulantılarım fena neredeyse yediğimi çıkarıyorum..yediğim derken aklınıza fazla bişey gelmesin sadece makarna pilav ve salatayla besleniyorum.kahvaltı yapamıyorum.su dahi midemi bulandırıyo fazla uzun sürmez dimi.bebeğim için endişeleniyorum..

birçok hamilenin geçirdiği normal evrelerden geçiyorsun..
ben 4.5 ay çektim
ekmek peynir ve zeytinle beslendim.. başka hiç bişey yiyemedim..
yemek yiyebiliyorsan şanslısın..,
zamanla geçecek yemek yapmaktan falan uzak dur.. mideni doldurma tıka basa..

yemek yapamıyorum zaten..yapılan yerdede pek duramıyorum..açlıktan bazen mideyi doldurabiliyorum inşallah kısa sürede geçer çünkü dediğim gibi endişeleniyorum

Çukuk kraker yemeyi deneyin sürekli.
Hem bulantıyı azaltıyor hem de mide suyunu çektiği için açlığınızı bastırır.
Başka da aklıma gelen çevremdeki arkadaşlarım haşlanmış patates, malzemesiz kumpir, boş gözleme, etimek gibi midelerini tok tutacak ve rahatsız etmeyecek şeyler deniyorlardı.

Endiselenmene gerek yok. O senin yiyip ictigine bakmiyor. Ihtiyaci olani kullanıyor. panik yok. 18. Haftada geçmişti benim...

Sanki hep devam edecek saniyor insan zor gunler gececek merak etme 12 haftamda bitti cok sukur kendi vucudunu dinle neyi yiyebiliyorsan az az onu ye dinlen

Hamilelikte işe yarar mı bilmiyorum ama zencefil çayı benim bulantıma iyi geliyordu biraz da bal katıyordum.
Doktorun ilaç vermedi mi? Anneler bebekleri düşünüp bulantı ilacı kullanmıyor ama zaten doktor zararlı olan bir ilacı vermez. Ola ki verdiği bir ilaç varsa kullan. Burda kusmaktan boğazı tahriş olup kan kusmaya başlayanları biliyoruz Allah korusun öylesi daha kötü. Komşum vardı sürekli çıkarıyordu doktor bulantı hapı verdi sabah 7 de kalkacaksa 6 ya saat kurup hiç yerinden kıpırdamadan bulantı hapını içip uyuyup sonra kalkıyordu. Aynı zamanda yataktan çıkmadan bisküvi kraker yiyordu. Böyle atlatmıştı. Bulantı bilekliği diye bir şey duymuştum ne kadar etkili bilmiyorum. İnşallah en kısa zamanda atlatırsın. En hassas olduğum konu bulantı kusmadır hamile kalırsam korktuğum tek şey aynı zamanda..

normaldede midem hassastır zaten.bende hamilellikte bi bundan korkuyodum..rabbim herkesinde yardımcısı olsun ..belli olmuyo bazen sabahları kusuyorum öğleden sonraları geçiyo gibi oluyo.bazende tüm gün içim dışıma çıkıyo..2 gündür maden suyu içiyorum sanki biraz faydası oluyo gibi.

Ben 16. Haftamdayim hala geçmedi bulantılarım. Ne zaman gececek ben de merakla ve özlemle bekliyorum. Yemek kokusundan içim dışıma çıkıyor. Keyifli bir hamilelik geçirmek istiyorum

Ben 16. Haftamdayim hala geçmedi bulantılarım. Ne zaman gececek ben de merakla ve özlemle bekliyorum. Yemek kokusundan içim dışıma çıkıyor. Keyifli bir hamilelik geçirmek istiyorum
Allah yardımcın olsun inşallah geçer ilaç kullandırmadı mı doktorun

Bende çok çektim bulantıdan..çok iyi anlıyorum sizi.

Sabahları kahvaltınızda hakiki zeytinyağına azcık kekik serpin ekmeğinizi banın onunla kahvaltıya başlayın. Bana çok iyi gelmişti

valla ilaç verdi ilk başlarda kullandım sonra bıraktım şimdi tekrar içiyorum..belli olmuyo bazen çok iyiyim sabah kusmaları hariç tabii..bazende kötüyüm..inşallah hafifler artık

valla ilaç verdi ilk başlarda kullandım sonra bıraktım şimdi tekrar içiyorum..belli olmuyo bazen çok iyiyim sabah kusmaları hariç tabii..bazende kötüyüm..inşallah hafifler artık
Şimdi gaviscon diye bi şurup başladım ama yanma için sanırım. İnşallah iyi gelir.

konu 2 yıl önce açılmış inşaAllah konu Sahibi ve yorum yazanlar sağlıkla bebişlerini kucaklarına almışlardır yazılanları okuyunca tarihleride görünce duygulandım yazmak istedim onların şikayetleri bitmiş ama bizimki başlamış yemek kokularına karşı aşırı duyarlılık ve mutfağın kapısının önünden geçerken bile mide bulantısı bizde 10 haftalığız bende keyifli bir hamilelik geçireceğim günlerin hayalini kuruyorum. Ahh inşaAllah Rabbim bebişlerimizi sağlıkla hayırla kucağımıza almayı nasip etsin

Bende 2016 doğum yaptım . Bulantılarda geçti büyüdü artık. Darısı başına.leblebiyi tavsiye ederim bende.

bulantılar genellikle 6 ile 10 haftalık dönemler arasında başlar sabırlı olmanız gerekiyor işiniz zor umarım kolay atlatırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…