gebelikte çatlaklar

muslukum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2008
308
0
96
İstanbul
Arkadaşlar benim göğüslerimde ufak çatlaklar oluştu. Genelde çatlağın engellenmesinin mümkün olmadığı yazıyor, siz ne diyorsunuz? Bebek yağı kullanıyorum, umarım göbeğimde çatlak oluşmaz, annemde hiç yok.:Saruboceq:

merhaba canım ..bende de şu an çatlak yok fakat olmayacağı anlamına gelmez..bunun biraz bünye ile birazda ırsi olduğunu biliyoruz ama bakalım umarım olmaz ..

bizde de yok şimdilik yani göbekte ama bacaklarımın üst kısımlarında oluştu hafiften
onada bepanten sürdüm hafifledi rengi onun dışında göbeğime bebe yağı kullanıyorum
inşallah olmaz bişiciklerr

ayyyyyyy benimde göğsümde var çatlatlar
düznli bi şekilde bebe yağı kullanıyorum ama yinede oluştu
şu an karnımda bişey yok
ama çatlıycam ben sanırım çünkü annemde de var çatlaklar

arkadaşlar bebe yağı sürüyorum ama yine de kaşınıyorum zaman zaman, umarım çatlak oluşmaz daha fazla. e tabi göbeğimin daha da büyüyeceğini düşününce endişelenmiyor da değilim hani.

Yaa kizlar bu catlaklar disardan bakinca belli oluyomu, bi tarif etsenize nasil bisey,bende acaip kasiniyodum,bikacgundur,vazelin kullandim gecti gibi de acaba catlak olustumu diye merakediyorum.gozle gorunur bisey yok gibi.

çatlaklarımızı şimdi görmemiz biraz zor sanırım asıl çatlağı doğumdan sonra eski halimize dönmeye başlayınca görücez, umarım hepimizde fazla olmaz, benim cildim kuru bu nedenle çatlama ihtimalim daha çok, ilk zamanlarda kayısı yağı kullanıyordum sonra çatlak önleyici kreme geçtim doktorumda doğal yağların pek bir yararı olmayacağını söyledi 2. tüp kremi kullanıyorum ve şimdilik bir çatlak görünmüyor ve göğüslerim ve karnımda kaşıntım olmuyor
bu dönemden itibaren daha fazla büyüyeceğimiz için kreme geçebilirsiniz sizde
http://www.gebebe.com/default.asp?git=9&urun=3998 benim şuan kullandığım ürün bu,
hafta başında verdiğim siparişte ikincisi geldi hem kozmetik olmadığı için bebeğede zararı yokmuş

bende de 2 haftadır göbegimin alt kısmında hafif hafif çatlaklar oluşmaya başladı.bebe yagı nemlendirici kullanıyorum ama faydası olurmu bilmiyorum deriyle alakalı galiba.

bende bol bepanten suruyorum ve bı kac gundur gobegımın alt kısımları kasınmaya basladı ufak ufak catlamaya basladık galıba:a015:

benım goguslerım ve ıkı tarafdada belım çatladı karnımda daha bırsey yok ama inş. olmazda bebe yağı kullanıyorum bende

ben çatlıyorum kızlarrrrr
göbeğimin altında kasığıma yakın yerlerde farkettim
o kadar da bebe yağı kullandım ama nafile
ama ben tahmin etmiştim çünkü annem de çok çatlamış
yapacak bişey yok bebeğimin canı sağolsun

anam dert ettiğiniz şeye bakın boşveriiin..eskiden çözümü yok denirdi şimdi yüzde yüz garantili kremler çıktı ..rejene , bonie çok kaliteli yapılandırıcılar..arkadaşımın haritaya dönen karnı düzelmeye başladı bu sayede..bebişlere feda olsun..

kızlar çatlaklar için badem yağı öneriliyor ,
gögüslerde de sadece çatlak için değil, doğum sonrası yaralarının oluşmaması için lanonin içeren bir krem öneriliyo...
ben badem yağı kulandım karnımda çatlak yok gögüsler için doğum sonrası için 8 ayından itibaren o kermi alıcam size de tavsiye ...

Bebe yaği teninizi nemlendirmez ki arkadaşlar.....size tavsiyem badem yağidir...yada hakiki zeytin yaği en çok banyo sonralarinda nemli vücüdünüza sürün hem bebği besler hem size uygun.ben ööle yaptim hep zerre çatlamadim...ki annem de çatlak çok.

Niye nemlendirmesin canım.Üzerinde bebeğinizin cildini nemlendirir diyor.10 kata kadar daha fazla nemi hapseder diyor.Daha ne desinler :)
Hem içerisindede boya ve katkı maddesi yok.Bebek cildi için çok hassas düşünülen şey bize neden yaramasın.
Badem yağı ve zaytin yağıda belki faydalıdır ama onlar baya zahmetli olsa gerek.Sonrasında kıyafetler çok batar.
Zaten doktorlar ne kullandığınız önemli değil diyorlar.Önemli olan cildi nemli tutabilmek.
Çatlayacağı olan eninde sonunda çatlıyormuş hem.
Bir de kızlar benim tecrübeli 2 arkadaşın dediğine göre son ayda ve son anlarda çatlamışlar onlar.Yani sonuna kadar iyi nemlenmeliyiz.Bacak ve gögüsleri ihmal etmeyelim.

Ben bir kutu badem yağını bitirdim bu aya kadar 4. ayda falan başlamıştım sürmeye ama ara ara sürüyordum haftada bir iki falan, göbeğime, göğüslerime ve bacaklarıma. Badem yağını doktorum önermişti, nette bir gebelik sitesinde de kakao yağı çok öneriliyordu bu sefer gittim onu aldım. Ondan da gayet memnunum hala bir sorunum yok çok şükür. Ama bedem yağından daha bir memnundum sanki, kakao yağının kokusu daha yoğun daha uzun süre kalıyor, kendimi bitter çukulata gibi hissediyorum kaydirigubbakcemile3 Ama ikisinin de faydasını gördüm. Bu aydan itibaren mümkünse hergün yapmaya çalışacağın son bir aydır falan 2-3 güne bir yapıyordum ama sanırım daha hızlı kilo alacağız bu aydan sonra o yüzden hergün yaparsak iyi olur. Bebek nemlendiricilerinin de faydalı olduğunu duymuştum zaten öyle olmasa bebeklere vermezler. Sonuçta ne kullanırsak kullanalım dikkatli ve düzenli kullandığımız zaman illaki çatlak olacaksa bile minimum düzeye indirmiş oluruz bence.

ben badem yağı kullandım bi süre ama acayip tüylenme yaptı kakao yağı yapmıyormus sanırım
şimdi haftada 2 defa vazelin sürüyorum oda iyiymiş ama yinede kakao yağı alıcam

benim de göğüslerım catlamaya baslamıstı dr um sert bı keseyle kese yapıp sonra bonal adlı bı krem adı werdi onu alıp sür dedi sürdüm we gercekten işe yaradı bi dene istersen...

Back
X