Gebelikte Down sendromu

Fetal dna için geç değil onun sonucuna göre amniyosentez yaparsın en azondan bilirsin

20.haftadayim iki hafta önce bebeğimin beyninde 6 mm kist var dedi doktorum perinotolojiye yonlendirdi bugün gittim kisti göremediğini söyledi muhtemelen kaybolmuştur dedi ama bitmiş olsa bile down sendromu riski var dedi istersen amniyosentez yapabilirsin dedi bu durumu yaşayan var mı ve devlete gittim perinotologa ortalama 15 ek sürdü ve bana gostermesi hicbisey söylemedi de sadece bunları söyledi gerisini hemşireye söyledi normal mi

İkili testim iyiydi. Burun kemiği ve ense kalınlığı iyiydi. 18.haftada beyinde kist kalbinde parlaklık var dediler. Fetal verdim down pozitif çıktı maalesef

İkili testim iyiydi. Burun kemiği ve ense kalınlığı iyiydi. 18.haftada beyinde kist kalbinde parlaklık var dediler. Fetal verdim down pozitif çıktı maalesef
Çok geçmiş olsun peki o kist kaybolmadi mi daha sonra

Kayboldu. Parlaklık da kist de kayboldu
Anladım,yani ben de diğer organlarda bişey var demedi sadece kendi doktorum kist var demişti onun için gitmiştim perinotologa o da kisti göremediğini söyledi kaybolmuş olabilir dedi ama kaybolmuş olsa bile down riski var onu da amniyosentez ile anlayabiliriz istersen dedi

Anladım,yani ben de diğer organlarda bişey var demedi sadece kendi doktorum kist var demişti onun için gitmiştim perinotologa o da kisti göremediğini söyledi kaybolmuş olabilir dedi ama kaybolmuş olsa bile down riski var onu da amniyosentez ile anlayabiliriz istersen dedi
Fetal dna verin bence. Bende 18.haftada çıkınca hemen fetal verdim çıktı orda. Sonra amniyosentez yaptırdım orda da kesinleşti

Fetal dna verin bence. Bende 18.haftada çıkınca hemen fetal verdim çıktı orda. Sonra amniyosentez yaptırdım orda da kesinleşti
Teşekkür ederim bi de kendi doktorumla görüşüp öyle ilerleyelim belki farklı bişey söyler en azından neyden dolayı riskin olduğunu bilirim

Back
X