- Konu Sahibi PembePamuk
-
ben 6. ayıma kadar kendim yaptım tabi kimyasal kullanacağım zaman eşimden yardım istedim.ama 6.aydan sonra bel ağrısından ve büyüyen karından dolayı sağolsun eşim üstlendi bu işi.şu an 36.haftadayım hala eşim yapıyo pazarları. ben sadece toz alıyorum.haftaya da genel bir temizlik için kadın çağırayım diyorum doğum öncesi
ben 6. ayıma kadar kendim yaptım tabi kimyasal kullanacağım zaman eşimden yardım istedim.ama 6.aydan sonra bel ağrısından ve büyüyen karından dolayı sağolsun eşim üstlendi bu işi.şu an 36.haftadayım hala eşim yapıyo pazarları. ben sadece toz alıyorum.haftaya da genel bir temizlik için kadın çağırayım diyorum doğum öncesi
çok garip değilmi..acaba diyorum eskiden büyüklerimiz ne yapıyorlardı.o soğuk havalarada çamaşırları ve bulaşıkları elle yıkamak,evin işini yüklenmek ve bunları karnında cocuğuyla yapmak.ve bizim bahsettiğimiz seye bakın.evin temizliğinden bahsediyoruz.herşey bitti, bir o kaldı.yani ben sahsen evimin işini yapamayacak kadar acizsem,peki neden evlendim?yok kimyasallar yok detarjanlar...biliyorsunuz belki ama bunlar hamilelik dışında da zararlı şeyler..peki ne yapmalıyım.kocam benim ve bebeğim için çalışıp işten eve yorgun argın dönerken ben ona:
-kocacığım bir temizliğe el atıver'mi diyeceğim.ve bir tek tatil günü olan pazarını temizlikle zehirmi edeceğim?ben bunu kocama yapamam sahsen.şimdiye kadar nasıl temizliğimi kendim yaptıysam hamile kaldığım günden beri hala kendim yapıyorum.
bu yaklaşım tarzı bana pek doğru gelmedi.zaten kendimiz yapabilsek başkasına bırakır mıyız?zaten bu güne kadar hep biz bayanlar yaptık bu işleri,ben eşimden bir kez bile yardım istemedim.ayrıca temizlik yapmak içinde evlenmedik değil mi?bende çalışıyorum o da,ikimizde eve ekmek getiriyoruz ve hamileyken bir çok şey zararlı.bi 9 ay bize yardım etseler ölmezler herhalde?zaten bütün işleri onlara bırakmıyoruz ki..ayrıca hamillelik o kadar itina isteyen zor bir süreçki,helede benim gibi ikiz bebeklere hamileyseniz kusura bakmayın ama eşimin ömründe ilk ve son olarak 9 ay bana yardımcı olarak yorulması umrumda değil.zaten bir çoğumuzun eşide yorulmamıza izin vermiyor,sağolsunlar kendileri yardımcı oluyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?