gebelikte ev temizliği nasıl yapıyorsunuz?

canım yazdıklarının hepsi güzel ama son cümle harika:lepi:

Arkadaşlar lütfen düzeyli yazışalım bu güzel konuyu katletmeyelim. Birbirimizin fikirlerine katılmak zorunda değiliz ve kimseyi yargılama hakkına da hiç sahip değiliz. Ben fikirlerimi açıkça yazarım. Beğenen okur isterse yorum yazar istemezse yazmaz. Eleştiri yapılabilir ama özele girilmeden yapılmalı bence. Aşiyancım mesela ben senin gibi düşünmüyorum. Ama senin düşüncelerinide son derece saygılıyım canım. Ben çocuklarımı eşime değişmem ve şuan 5 aylık hamileyim ama 9 aylık hamileymişim gibi doğru düzgün oturup kalkamıyorum bile, eşimin ben ona söylemeden bana yardım etmesini çok isterdim. Hatta edenleride hem kutluyorum hem kıskanıyorum. Keşke benim eşimde bana yardımcı olsaydı. Hayat paylaşmak değil mi? Eşim çalışıp yoruluyorsa bende dünyada ki en önemli ve özel görevlerden birini yerine getiriyorum....

bende 33 haftalık hamileyim ve günlük işlerimi,temizliklerimi tabiki kendim yapıyorum...bunlar çok abartılı şeyler değil ki...bence bazı arkadaşlar hamilelik durumunu abartıyorlar...bir tehlike olmadığı sürece bu kadar telaşlanmaya gerek yok...süpürmekle,silmekle kimse çocuğunu kaybetmemiş , ben bunu hiç duymadım...ayrıca bazı arkadaşlara katılıyorum...eskiden kadınlar nasıl yaşıyorlarsa şimdide olabilir...eskiden bi tane karnında 1 tane kucağında kimi tarla işinde kimi elde bulaşık çamaşır...onlarda insan değil mi onlarda kadın değil mi?? onların çocukları yaşamadı mı?? allah herkesin çocuğunu bağışlasın ama korku ve endişe daha çok sorunu hayatımıza çeker...sadece vücudunuzu dinleyin o size neyi yapabilirsiniz neyi yapamazsınız söylüyoo zaten..

slm benim eşimde bana yardım etmiyenlerden yani adamın içinden gelecek arkadaşlar bu fırsat geçmez yaptır diyo ama ben öle söyleye söyleye yapmasını istemiyorum içinden gelmedikten sonra ne fayda bana çenesi çıkmasında başka bişey istemem onu yap bunu getir bazen patlıyom ama kocam evimin dreği her güzelin bi kusuru işte herşeyimi alır kısmaz benimde bi işim temizlik çocuk bakmak olsun ne dertli kadınlar var bunada şükür diyorum gurbette tek başına olunca karışan yok canım ne zaman isterse o zaman temizlik yapıyorum herşeyi öle kafaya takan bi insan deilim allahtan bence temizlik konusunda biraz rahat olun 9 ay şunun şurası zaten gelende hamile oldunu biliyo hoşgörür heralde

bu arada geçen arkadaş kendi temizliğinide kocasına yaptırmış hamileliğinde abartılı gizli saklımız kalmadı artık yaa ayy hayatta banyoya sokamam böle bişey için aklıma geldi yazam dedim

ben de temizligimi kendim yapiyorum.ne kadar yararli bilmiyorum ama kimyasallarla ugrasirken maske takiyorum.bi de el degdirmemeye ozen gosteriyorum.elim degecekse de eldiven sart..benim icin simdilik hic de zor degil cok sukur. ama bizde de ilk haftalarda esim sagolsun yardimci oluyordu.simdi sona yaklasirken zorlanirsam ben de yardimci cagiririm dogum oncesi temizlik icin

Son düzenleme:
27.haftadayız ben de kimyasalla işim olursa eldiven kullanıyorum. süpürme işini yapabiliyorum dinlene dinlene. ama yerleri eşime sildiriyorum. öyle derin temizlik gerektiğinde de kadın tutuyoruz. hoş toplasan 2 kez kadın tuttuk:) velhasılı kendimi çok yormadan eşimin de desteğiyle yapıyoruz yavaş yavaş..

yazilanlari biraz okudum da arkadasim olayi en net bence sen anlatmissin, yapabildigini yapar hamile kadin yapamadigini esinden, derin temizlik ise kadindan yardim alir. anlamadim nesini tartisiyorsunuz bunun:)) hamilelik o kadar da her seyi yaparim hicbirsey olmaz denicek basit bir olay degildir ki. ama hicbir seyin yapilmayacagi yataga bagli kalincak bir durum da degildir. kadin kendi sartlarina kilosu hamileliginin gidisati sirt bel agrisi vs herkeste farkli olur bu nedenle kendi sartlarinda yapabildigini yapar yapamadigini yardim alir arkadasi annesi de olur parasi varsa kadin da olur. guzel hamisler icinizden ne geliyorsa zorlamadan yapin ama her konuda dikkatli olun yeterki, saglikli kolay dogumlar hepinize:)

çok doğru söylemişsin.kimyasallar konusunda aynı fikirdeyiz
ayni fikirde olabilirsinizde 2 sene önce esimin amcasinin kizi bebeyi 8 aylikken karninda ölmüs...camasir suyuylan temizlik yapiyormus ...fazla büyük konusmamak lazim..eskilerin yedikleri ictikleri cok farkli...ayrica her bünye bir deyil...

yaa senin nick i görünce canim baklava çekti iyi mi cokacimcoook

yedikleri ictikleri bir deyil demisken dün su aritma makinasinin tanitimini yapan bir cift bizdeydi...direkt cesme suyu..kaynatilmis sudan daha saglikli cikti...ayrica petlerdeki sularda cok kötü cikti...bir cihazlan sudaki kloru yok etti..suyun asil hali ortaya cikti...yosun pas her mikrop vardi suda..

Son düzenleme:
benimde esim yardim eder firsati oldugunda ev islerinde.....peygamber efendimiz bile ev islerinde yardim edermis esine ..ne varki yardim etse eline yapisacak deyilya...yardim etmeyenleride zorlayamaz kimse..insanin icinde olmasi lazim..ama durum ne olursa olsun cok agir kokan deterjan ,,camasir suyundan uzak durun kizlar...kokusu bile cok zarar veriyor bebeklerimize

Son düzenleme:
bende 36 haftalık oldum...ağır kaldırma işlerinde eşim yardımcı oluyor..
ama genelde kocaman karnım olsada
hatta çok fazla kilo almış olsamda ev işlerini hep ben yapıorum hergün topla süpür sil
toz al ve yemek rutin.... sabah bir ayaklandım mı dinlenmeden bütün işi bitiririm dinlenirsem
bir daha bişey edemem :) maşallah enerjim çok iyi akşam uzanınca da ayaklarım
çok ağırır ama sıkılıyorum evde illa bişiler yapıcam.. temizlik hastası değilim..
hamilelikten önce daha tembeldim bayanssulusmile

ilk hamilelikte bende her isimi kendim yapardim...bende agir kaldirmazdim cok agir kokulu temizlik ilaclaindanda uzak duruyordum...ama hamile halinle birde evde 2-3 cocuk oldugunda tabi durum degisiyor...bunuda unutmamak lazim

maşallah:)bence de kendinizi rahat hissettiğiniz sürece hareket etmek en güzeli.
Ama riskli olan hareketlerden ve kimyasallardan kaçınmak gerek.
ben de basit işler ve yemek gibi şeyler yapıyorum zevk de alıyorum.

:) teşekkürler.en olmadı son haftalarda sen başında bulunduğun bir zaman kadın gelir, doğumdan gelince ev pırıl pırıl içine sinen bir şekilde olur.şimdi dolap ittirmek halı kaldırmak kanepeleri çekmek gibi şeyleri de yapar eğilir kalkar perde yıkar asar.eve gelen kadına komut verirsin çok da güzel olur:)Özel eşyalarına çok dokundurmazsın.

Kimyasallar hakkında yorum yapmaz bize düşmez diyenlere de sözüm şu, kimya tabu değildir, üstü kapalı yoruma kapalı da değildir, sonuçları gayet açık ve bellidir.bence gayet gerekli bilgiyi herkes kısa sürede elde edebilir.

Son düzenleme:
bende 30 haftalık gebeyim kendim yapıyom temizliğimi yapabildiğimi yapamadığımı eşime yaptırıyom oda zaten gıkını bile çıkarmıyo hayat müşterek ya ikimizin ortak bi parcasını taşıyorum tabiki ben onu oda beni idare edicek 9 ay boyunca

oncelikle esler yardim etmeli diye dusunenlerdenim..
kimyasal konusunu abartili buluyorum dedim..kimyasallar tabiki cok tehlikeli onu bilmeycek kadar cahil degilim.
hamileyken agir is yapmiyorum ben de ayrica hele tehlikeli gebeligi olanlarin zaten hic bi is yapmamalari gerektigini dusunuyorum

kendi fikrinizden farkli en ufacik bi lafa bile tahammul edemiyorsunuz sanirim hamilelik stresinden.. allah hepimizin yardimcisi olsun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…