Gebelikte Grip&Nezle vs.

nefesalnefesver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
5.443
12.932
248
Ankara
Merhaba arkadaşlar..
24. haftamdayım.. Bugüne kadar çok dikkat ettim hiç hasta olmadım ama bu sabah kalktığımdan beri bir kırgınlık ve burun akıntım var sanırım nezle oldum..
Akşamları çok sıcak basıo yorganı felan atıorm sanırım.. O sebeple hastalanmış olabilirim..
Doktorum olabilir, ateş olmadıkça endişelenmene gerek yok demişti ama ben yine de bir doktora görüneyim diyorum ilerletmeden..
Gün içinde de artık limonata, ıhlamur bişeyler yapcaz.. Çalışınca da dinlenilmio geçmio dolayısıyla.. Artık olmadı rapor alırım yarın için..
Sizler hastalandınız mı bu süreçte?? Neler yaptınız paylaşır mısınız??

Ben de 30 haftalık hamileyim iki bayramda da çok kötü grip oldum. Tabi boğaz ağrısı,öksürük de cabası. Doktora da gittik sadece ateşlenme durumunda müdahale edebiliyoruz dediler. Bol bol ballı limon,ıhlamur içtim. Mandalina ve nar yedim sürekli yatma ile şükür atlattım sağolsun kaynanam da beni hiç kaldırmadı yerimden

zkiycim çok şanslıymışssın böyl kaynanalarda var dmekki bende 21. haftadayım şuan gribe yakalandım malesef ama bol su ve meyveyle atlatmaya çalışıorum. inşallah bebişlerimize sıkıntı olmaz.

ben de grip oldum 15 gün rahat sürdü ve hala tam olarak geçmedi çok dikkat etmek lazım.

7. Yada 8. Hafta daydim çok ağır grip oldum sadece ateşim yoktu. Burun akıntısı, kırgınlık, baş ağrısı felaketti gercekten hele ilaçsız iyice işkence haline geldi Ateş 37 nin üstüne çıkmadıkca bir risk yokmuş ben önlem olarak yine de 36.9 u gördüğümde ıslak bez koydum alnima 36 da tuttum ateşi. Bol bol bol mandalina portakal yiyin bide ben kivi ve nar çok yedim. Ihlamur ve bitki çayları da günde 1 bardaktan fazlası zararlı dediler bana o yüzden icemedim çok fazla. Bol bol yattım dinlendim burun tıkanıklığı için de tıkalı tarafın tersine yattım bide odayı bol bol nnemli bıraktım iyi geldi :) grip bu ilaçlı da ilaçsız da 1 haftadan önce toplanmiyor :) bide ateşin çıkarsa minoset icebilirsin demişti doktorum ama siz yine de doktorunuza danışın. Bol meyve ve yatak istirahati yle 1 hafta ya geçti bide bol limonlu karabiberli çorba :) geçmiş olsun

Benimde yaklaşık 1 aydır hiç geçmeyen burun akıntım artı tıkanıklığım var bunun dışında başka bir sorunum yok ama ne hastayım nede değilim bazen azıcık boğazlarım dolmuş gibi hissediyorum sonra geçiyor ama bu burun tınanıklığı ve akması bir türlü geçmedi doktorada gitmedim acaba hamilelikten mi kaynaklı diye düşünüyorum (

Bende kotu bir grip gecirdim.. Portakal suyu ihlamur limon tuketip bol bol dinlenerek atlattim. Birde burunlarim cok tikaliydi okyonus suyu aldim kullsndim.. En kisa zamanda iyilesirsin insallah gecmis olsun...

kızlar benim nezlem geçti çok şükür dinlenme, limonata felan derken.. bir arkadaşımın eşi kadın doğum doktoru baş ağrın kemik ağrın olursa parol al demişti.. akşamları limonata içip parol alıp iyice terledim geçirdim..

ama benim en büyük tavsiyem şu: nezle bitip de geniz akıntısı kalıyor ve o da öksürüge sebep oluyor ya.. ya da çok terlemek istiosnz.. o zaman ayak tabanlarınıza vicks sürüp kalın çorap giyerek yatın gece.. sabaha hem öksürüğünüz kesilmiş olacak hem geniz akıntınız azalmış olacak..

ben bunu her hastalandığımda yaparım çabucak kendime gelirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…