Gebelikte hipotiroidi olanlar

Gurmes

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
1.186
1.158
333
anneler 5 aylık hAmileyim gebeliğimin basından beri ilaç kullanıyorum ve tsh değerim ilk 3 ay 2,5 civarında çıkılmıştı, 4. Ayda kan tahlili yaptırmadım 5. Ayda değerim 3.35 çıkmış, ilacımı 2 katına çıkardı bugün doktorum fakat, içim içimi yiyor ? Bu iki ay geçen sure içerisinde bebek açısından bi sorun oluşturur mu? Normalde her ay yaptirirdim bu sefer 2 ay ara vermiş oldum, dolayısıyla ilacımı artırmak acisindan geç kalmış gibi görünüyorum , varmi gebelikte ilaç kullanıp tsh değeri yükselen ?

canım ben de ilaç kullanıyorum hamile kalmadan önce 1,75 ti kalır kalmaz gittim 3 e çıkmıştı hemen bir doz arttırdı 2.ay bitiminde gittim işte geçen hafta çok şükür 1,18 çıktı her ay baktır mutlaka çünkü dönem dönem değişiyor. ilk 3 çıktığında doktorum sorun yok değerlerde sadece 2,5 altı olsun isteriz demişti. bence senin de riskli bir değer çıkmamış. bir arkadaşım hamileliğini çok geç farketmişti gittiğinde değeri 9 küsürlerde çıkmıştı herhangi bir sorun olmadı ne bebekte ne kendinde 3 civarını hiç dert etme ilacını düzenli al stres yapma o da tetitkliyodur eminim. bir de her ay aksatma tiroid için kontrollerini.

Back