Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu

gizems

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
503
251
333
Rutin kan ve idrar tahlili, idrar kültürü sonucunda idrar yolu enfeksiyonu (klebsiella pneumoniae) tespit edildi. Araştırdım, vücut kendi de yapıyormuş, dış kaynaklardan da bulaşabiliyormuş. Tedavisi ise antibiyotikle mümkün olduğu söyleniyor. Doktorumla konuştum testleri yaparken teşhis konulmuşsa neden antibiyogram yapılmamış dedi. Hangi antibiyotiği vereceğimi ben nerden bileceğim dedi?
Sizlerden böyle bir teşhis konulan var mı? Hamilelikte antibiyotik zararlı değil mi? Bol su içmek dışında yapabileceğimiz doğal bir yöntem var mı?

bende de enfeksiyon var canım adı ne bilmiyorum idrarım da çıktı ama idrar kültürümde çıkmadı doktor antibiyotik verdi bebeği en az etkileyenden onu kullandım geçti mi bilemiyorum perşembe gitcem tekrar hastaneye ama bir de kaşıntım var geçmediğini düşünüyorum ben inş. en kısa zamanda geçer enfeksiyon erken doğuma sebep olabiliyormuş ve netten araştırdığıma göre doğal bir yöntemi yok.

14. haftamda ben de yasadim. idrar tahlili ve kulturu yaptirdim 5 gun antibiyotik tedavisi uyguladi doktorum ve gecti cok sukur.

bende 8+2 hamileyim dünkü kontrolumde dr idrar yolu enfeksyonu var dedi bir ilaç verdi adını hatırlamıyorum ama tek kullanımlık suya karıştırılıp içiliyor bakalım inşallah işe yarar

Enfeksiyonun en tehlikelisini atlattım çok şükür, böbreklerime sıçramıştı böbrek sancısı çekerseniz sakın ertelemeyin!!! ilaç kullandım 5 gün bol suyla beraber bebeğe zararı olmadı korkmayın. Kullanmamanız bebek için daha riskli. Şimdi de hafif kum var böbrekte dedi bugün göründüm doktora :) artık yeter

Merhaba arkadaşlar;
İdrar yolu enfeksiyonu için ilaç tedavisinin yanında; Prof. Saraçoğlu'nun önerdiği karnabahar kürünün olduğunu öğrendim. Bu kürü gebelikte uygulayan ve faydasını gören var mı acaba???

bır bardak su içine 1 tatlı kasıgı kekik koyup kaynat sonra suz bir kere yapman yeterli ben hamileyken olmustum ilaçlar fayda etmedi kaynanam dedi bu tarifi evelallah hemen kesti

Gebelşkte hiç bir jkür önerilmiyor, lütfen birbirinize çerez gibi tavsiye etmeyin.

Bendede oluyor sürekli hamilelikten sonra çıktı bikere tek icimlik bi ilaç kullandım 1 ay önce yine çıktı cec diye bir antibiyotik verdi dr kullandım enson duzeldiydi bol su içerim yani ama sanırım vücut yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…